Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoclub - İzmir Toplantıları
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
bende duygularımı paylaşayım.
hep gözetlendik
Aç bırakıldık.başkanımız yemek yerken yakalandı ve kameralarımızdan kacarken
#christ' tarafından 29.12.2009 13:26:34 tarihinde düzenlendi.
#christ' tarafından 29.12.2009 13:27:17 tarihinde düzenlendi.
tabi korkutulduk.da
Ama yılmadık yürüdük.
Dağ taş demedik.
Ama çok iyi eğlendik.
şu bombayı acayip merak ettim, dua edin bu geceki nöbet hafif geçsin, yarına toplantıya halim kalsın. sevgiler.
ımmm.. kemm kümmm... şimdi sevgili Gündüz Hocam 4.fotoğraf gerçekten harika bi belge olmuş benim açımdan. amaaa LCD ekranımda ayarlara bakıyordum ben yoksa gün boyu takip falan yapmadım yani
yaa tamam itiraf ediyorum baktım evet suçluyum........ama söz bi daha olmayacak, gerçekten
bu arada Murat da harika fotoğraflar yakalamış, kendisini tebrik ediyorum..özellikle Fikret Beyin yanmış binanın penceresinin önündeki hali süper
apsaras, yine yakalandın....hem de kendini yakalattın.
- ISO 200
- Enst. 125
- f.....auto, olacaktı.
Ayarlara neden bakarsın ki.
-------------------------------------------------------------------
Her şeye rağmen...rahat olun. Ara kaçamaklar bozmaz, bunlar meraktan ve fotoğraf tutkusunun getirdikleri, yani...zararlı şeyler değil.
Biliyorsunuz, kurallar delinmek içindir.
Ama......Sizin çok iyi yetişmeniz ve İzmir fotoğrafçılığına sağlam sanatçılar olarak kazandırılabilmeniz için Fikret beyin ve benim gözlerimizin üzerinizde olduğunu, her çalışmanızın yakından izlenerek artı ve eksileri ile masaya yatırılması gerektiğini......lütfen unutmayınız.
Peki, gidişat nasıl ?
Fikret bey ile tur sohbetlerimizin sentezi olarak ;
- Biz, sizlerin dostluk ve arkadaşlık anlayışınızdan çok çok çok memnunuz.
- Fotoğraf aşkınızın vazgeçilmez bir tutkuya dönüşmüş olduğundan eminiz.
- Ayrı ayrı, kültür seviyelerinizin bu iş için son derece yeterli olduğunu izliyor ve her geçen gün daha emin oluyoruz.
- Aranızda hiçbir fotoğraf tembelinin olmadığını hayranlık ile izliyoruz.
- Sizler için henüz birşeyler yapmadığımızı, bundan sonra yapacaklarımız için de hiçbir karşılık beklemediğimizi tekrar ifade etmek istiyoruz.
Sizler bizim fotodostlarımız, can dostlarımızsınız.
Ümmü hanımdan, Dr.Mehmet beye,
Senem hanımdan, Volkan beye,
Ferda hanımdan, Murat beye,
Nur hanımdan, Mehmet beye,
Esin hanımdan, Hakan beye,
Ve.........Merih beyden, Sancar beye kadar, çekirdek kadromuz...güçlü fotoğrafçı adaylarımızsınız.
Menfaat söz konusu değilse...bunları neden yazıyorum ?
İzmir fotoğrafçılığı bu güne kadar hep...zayıf halkalardan, dostluk bağları zayıflığından ve keyfiyete dayalı fotoğraf anlayışından kaybetmiştir. Başta '' allah allah '' nidaları ile süngü takarak başlayanlar...zoru, yani gerçek fotoğrafçılığı görünce, Halep'te attıklarından...arşınlanırken yüzü kızardığından, bilgi haznesinin kuru sıkılar ile dolu olduğunu görmesinden........geminin hiçbir zaman batmayacağını bilmesine rağmen, batacakmış senaryoları çizerek terk yolunu seçmişlerdir.
İşte, bunları...grubumuzdaki her fotoğrafçının bu hazin gidişe DUR diyebilecek yapıya sahip olduğunu memnuniyet ile izlediğim için yazıyorum.
Peki, ileride ne olcak ? Her aday zirveye mi çıkacak ? Arada farklar olmayacak mı ?
Tabii ki olacak.
1- Fotoğrafa ayıracağımız zaman, hayat savaşımızı doğrudan ilgilendirdiği için,
2- Sonucunda fotoğraftan beklentilerin farklılıklar göstereceği için,
3- Seçeceğimiz ekipmanlar bizi ayrı ayrı yollara kanalize edeceği için,
4- Fotoğrafçılıkta a) Doydum b) Kararsızım c) Doyamadım......seçenekleri olduğu için,
5- Hayat bizi, zorlasakta kandi bildiği yola/yöne çevireceği için,
6- Zaman içinde arkadaş kurbanı olabileceğimiz için,
7- Amatör veya Profesyonel, zevk aldığımız veya uygulamayı amaçladığımız branşların öğrenim sürelerinin farklılıklar göstermesinden dolayı.....hepimizin fotoğraf içinde kalma veya bölge/grup değiştirmesi kaçınılmaz olacaktır ve bu da çok doğaldır.
Önemli olan, burada ve bu kadro ile üstlendiğimiz misyonu iyi bir örnek oluşturacak şekilde başarı ile tamamlamaktır. Bu iş hiç kimsenin birbiri ile yarışı veya kendisini kanıtlaması meselesi değildir. Ortak paydada birleşerek, fotoğraftan azami zevki almak ve fotodost olabilmek esastır.
Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı, içimizden birkaç arkadaş yakın zamanda öne çıkabilir veya tercihleri doğrultusunda geride kalabilir. Bu durum onlara hiçbir zaman ayrıcalık getirmez.
Öne çıkan da, geride kalan da.....hep bizdendir, hep fotodosttur, hep bizimle olmuştur ve yine öyle olacaktır. Ekipmanı, ayırdığı zaman, seçtiği branş ve çalışma tekniği seçimi...en iyi kendisinin bileceği iştir ve son derece saygılı olarak kabullenmemiz gereken tercihidir.
Kısacası.......yarışmalarımızda en az puanı alan ve fotoğrafa en az zamanı ayıran arkadaşımızda bizdendir, bizden hiçbir farkı yoktur....can dostumuzdur.
Murat ; Foto 2 de.....makineni ters tutsaydın, yani yüz nerede ise, flaşını o yöne alsaydın.....duvarda, yüz önünde gölge olmazdı.
Foto 2 ve 3' ü Fikret beye yüksek $$$ ile satabilirsin, almaz veya ilgilenmez ise...ara beni, çok kazanırız.
Foto 4....fbaykal, bıktım bu grubun gülmesinden diyor ve fotoğraftan çıkma hazırlığı yapıyor.
Foto 3...yanmış, kül olmuş bir eve...hayat veren bir portre.
Foto 1...evet, dikkatli olun. Biri sizi daima gözetliyor. FOTO BBG
Foto 1...Murat, reklamdan sınıfta kaldın. S elluka ?
Mantı yazısı aynı şey değil, çünkü Sellüka bir marka.
Foto 5...Geniş açı deformasyonu ( Normal/Doğal ) fakat, gereken lens 50 mm.
Foto 6...Fotoğrafçılar üşümüş, dükkanı kapamış, eller cepte....sıcak çay düşünüyor. Çalışan sadece Ferda Baykal.
Foto 6...Sancar bey, mont rengi ile kompozisyona, sıcak ve samimi dostluğu ile grup arkadaşlığına katkıda bulunuyor.
Tebrikler Murat, yenilerini bekliyoruz.
#fotosafaripro' tarafından 29.12.2009 17:45:38 tarihinde düzenlendi.
Bu arada.......10 Ocak ( Pazar ) listesini unutmayın
#fotosafaripro' tarafından 29.12.2009 17:51:06 tarihinde düzenlendi.
fotograflara keyifle baktım yazıları keyifle okudum çok guzel geçtiğini görüyorum bi yandan öğrenci olmamın keyfine varıyorum bi sonraki kuşadası olacagını yazılmış oysa yarı kusadalı sayılırım yaz aylarında orda yaşarım size yardımcı olmak isterim
Yarına acil bir rapor yetiştirmem gerektiğinden bu akşamki toplantı ve eğitime katılamayacağım
Arkadaşlar fena kıskandımmmmm......Hatta kudurdum. harika bir gün geçirmişsiniz neyazıkki ben işteydim,eğitimimiz vardı. Eh artık o günün anısına Murat dan imzalı foto falan alırım . AYRICAAAA Merkaleli Ferdanın dediği sürprizi öğrendim. sıkı bir durum var ortada (Söyleyim mi?)... Neyazık ki ben bugünde toplantıya gelemiyorum Çünki bu sabah bir Operasyon geçirdim gelebileceğimi zannediyordum ancak şu saate kadar çok parlak bir sağlık gelişmesi göremedim.Çokkkkkkkkkkkkkk üzgünüm. Gündüz hocam ve Fikret hocam kulübü kırdığımı zannetmeyin söz fazlasıyla telafisine razıyım. Artık Çaymı ısmarlarım kurabiye mi bilemem
İlgili olabilecek konular
-
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
112766911 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -
-
İzmirde Ücretsiz Fotoğrafçılık Kursu !
09 Mar. 2010, 22:42 eda_duman
4586229 Eyl. 2017, 17:16
asglbstnc -
İzmirde Eğitim Veren Özel Gün Fotoğrafçısı