fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Netfotoclub - İzmir Toplantıları

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 6 Kasım 2009, 22:25 - İp: 188.***.**3.131
martinik
martinik (üye)
Ankara / Meraklı

NETFOTOĞRAF AİLESİ ' nin 2010 yılını Kutlar; öncelikle sağlık ve huzur olmak üzere, beklentilere kavuşmak yada bir adım daha yakalaşabilmek adına gayret ve şanslarının yerinde olmasını temenni ederim...

NOT: Bu arada uzun zamandır Forum ve faaliyetlerine katılımda bulunamadığımdan dolayı; eski ve yeni tüm arkadaşlara Selam eder, Özlemlerimi İletirim .

SAYGILARIMLA !...

Tarih: 2 Ocak 2010, 14:05 - İp: 78.***.**7.191
christ
christ (üye)
İzmir / Amatör

Evett.10ocak2010 fotograf uygulaması için ben varım.tabi bir aksilik çıkmadıgı sürece

Tarih: 2 Ocak 2010, 14:21 - İp: 78.***.**8.77
nu35
nu35 (üye)
İzmir / Amatör

10 Ocak da bende varım.

Tarih: 2 Ocak 2010, 16:28 - İp: 88.***.**1.93
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Kuşadası

birisi kuşadası mı dedi?

çok severim orayı. hadi bakalım. keyifli turlar sizlere.

Tarih: 2 Ocak 2010, 18:44 - İp: 78.***.**7.183
akrep035
akrep035 (üye)
İzmir / Amatör

Listeye benide ekleyebilirsiniz
10 Ocak ( Pazar ) 2010
- Germiyan köyü ( Kahvaltı - Fotosohbet )
- Gerçek taş fırında tava ekmeği yapımının izlenmesi ve fotoğraflar
- Ildırı - Fotoğraf uygulaması
- Alaçatı - Fotoğraf uygulaması
- Çeşme - Yemek, kale içi fotoğraf ve gün batımı fotoğraf uygulaması
- Dönüş - Kır kahvesinde akşam çayı / tatlı ve günün değerlendirilmesi / sohbet.
Katılım listesi ;
1- Fikret Diker
2- Gündüz Polatkan
3- Cahide Polatkan
4-Mehmet AYDIN

Katılımcı arkadaşlar isimlerini ekleyebilirler.
Bu uygulamamızda, bir sonraki ( Kuşadası ) fotoğraf yarışmasının çalışması/provaları yapılacaktır.
Yine çok güzel bir gün olması dileklerim ile...

Tarih: 2 Ocak 2010, 19:44 - İp: 88.***.**0.9
nu35
nu35 (üye)
İzmir / Amatör

Iıı... Kuşadası değil Çeşme

Tarih: 2 Ocak 2010, 22:19 - İp: 88.***.**1.93
merkaleli
merkaleli (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

nur nasıl oldun ?

Tarih: 2 Ocak 2010, 22:32 - İp: 78.***.**3.123
nu35
nu35 (üye)
İzmir / Amatör

Kakılmış gibiyim mehmetçim mor,şiş ve içi kanlı bir gözüm var. Ama hızla iyileşiyor.Teşekkürler.

Tarih: 2 Ocak 2010, 23:59 - İp: 88.***.**1.93
esinle
esinle (üye)
İzmir / Meraklı

2010 yılının hepinize sağlık ve huzur getirmesi dileği ile ve tabiki bende varım..

Listeye benide ekleyebilirsiniz
10 Ocak ( Pazar ) 2010
- Germiyan köyü ( Kahvaltı - Fotosohbet )
- Gerçek taş fırında tava ekmeği yapımının izlenmesi ve fotoğraflar
- Ildırı - Fotoğraf uygulaması
- Alaçatı - Fotoğraf uygulaması
- Çeşme - Yemek, kale içi fotoğraf ve gün batımı fotoğraf uygulaması
- Dönüş - Kır kahvesinde akşam çayı / tatlı ve günün değerlendirilmesi / sohbet.
Katılım listesi ;
1- Fikret Diker
2- Gündüz Polatkan
3- Cahide Polatkan
4-Mehmet AYDIN
5- Esin KARGIN
Katılımcı arkadaşlar isimlerini ekleyebilirler.
Bu uygulamamızda, bir sonraki ( Kuşadası ) fotoğraf yarışmasının çalışması/provaları yapılacaktır.
Yine çok güzel bir gün olması dileklerim ile...

Tarih: 3 Ocak 2010, 00:18 - İp: 78.***.**9.72
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Fotoğraf dostlarım, değerli kardeşlerim ;
Bu başlık altında yazdığımız tüm yazılar, biliyorsunuz...birbirimizi tanımak, arkadaşlık bağlalarımızı güçlendirmek ve fotoğraf serüvenimizden haberdar olmamız içindir. Fikret beyin bizlere tanımış olduğu hak ve imkanlar ile de İzmir fotoğrafçılığı adına bir misyon üstlenilmiş ve el birliği ile yürütülmektedir.
Benim, işbirliğimiz için ortaya koyduklarım/koyacaklarım...sizlerin uygulamalarınız ile ve en önemlisi doğru şekilde uygulamalarınız ile hayat bulacak ve anlam kazanacaktır.
Bu süreci, yani emeklerimizin meyvelerini yiyebileceğimiz zamanı sizlere rorlu bir yol, uzun ve oldukça meşakkatli bir süreç olarak anlatmış, sabır gerektirdiğini defalarca dile getirmiş ve bu süreçte bizlere sabır yanında daha başka zorluk ve görevlerin de düştüğünü uzun uzun anlatmıştım.
Biliyorsunuz, defalarca gündeme getirdiğimiz için mutlaka hatırlayacaksınız........fotoğraf sanatının içinde 3 ayrı aşama var.
1- Fotografik bilgiler
2- Ekipman bilgileri
3- Fotoğrafçılık bilgileri
Bunların içinden herhangi birinin anlaşılamamış veya çalışılmamış olması....bir fotoğrafçı adayının zaafiyeti olarak mutlaka karşısına çıkar ve bu uzun, meşakkatli yolda zaman zaman kendisini rahatsız eder.
Bu gün yaşanan olayda bunlardan biridir.
Eğitim grubumuz ile çalışmalara başlamadan önce............
Bu işi 3 hafta süre ile çok ağır götüreceğimiz ve bu süreyi birbirimizi tanıma süresi olarak kullanacağımız,
Eğitim grubumuzun tüm çalışmalarını diğer üyelere kapalı olarak yapacağımız,
Hiçbir fotoğrafa...fotoğraf okuma çalışmalarımızı tamamlamadan yorum yapmayacağımız,
Ve.....seçici kurul değerlendirmelerinden geçmeden ve belli bir fotografik birikim sahibi olmadan paylaşıma fotoğraf vermeyeceğimiz konusunda anlaşmış ve tek tek her arkadaşım ile bu konuda mütabık kalmıştık.
Diğer bir mütabakatımız da......defter ve kalem ile sadece kısa notlar alarak, gezerek, seyahat ederek, çok ağır çalışmaları içeren fotoğrafçılığı, bu işi bu güne kadar hiç düşünmemiş, konu ve konum olarak uzak arkadaşlarımızı dahi zorlamadan, sıkmadan ve ürkütmeden.....hoş sohbetler ile, doğada yapacağımız turlar ile yavaş yavaş öğreteceğimiz konusundaydı.
Kısacası.......her yönü ile anlaştığımız için aceleye hiç gerek yoktu.
Eğitim grubumuzdan bir arkadaşımızın, bu anlaşmamıza riayet etmemiş olması,
Fotoğraf ekleyerek yoruma açması,
Gelmesi muhtemel her türlü yorum konusunda ( Haklı olarak ) hazırlıksız yakalanması,
Ve...ucunun bana dokunduğu bir başlık altında...tüm site okurlarına hitaben makale/köşe yazısı niteliğinde yazı alması,beni ziyadesi ile üzmüştür.
Halbuki.....fotografik bilgilerin ve ekipman bilgilerinin yanında...fotoğrafçılık bilgilerinin de en az onlar kadar önemli olduğunu defalarca dile getirmiştim.
Amacım, hiçbir şekilde nu35 adlı üyemizin fotoğraf sanatına yeni başladığını vurgulamak değildir. Çünkü....hepimiz böyle başladık, kimimiz başardık, kimimiz de çeşitli nedenlerden dolayı farklı sanat dallarına geçtik.
Fakat, esas olan...hangi sanat dalını icra edersek edelim, o sanatın sanatçısı olma yolunda bilen ve öğretenlerin tavsiyelerine uymak, uygulamaktır.
Fotoğrafçı olarak yerden yere vurulmayı göze almamış olsaydım....bu güzel siteye üye olmaz ve bir yazımın sonuna '' Fotoğrafçı andı '' mı koymazdım.
Fakat...fikir,gönül ve kader birliği yaparak başladığımız bir işte...gönüllü eğitmen olarak görev almışsam, ne kadar zor olsa da sözlerimi tutacağımı......bana verilen sözlerin de harfiyen yerine getirilmesi gerektiğini...bir defa daha hatırlatmak isterim.
Çok değerli fotoğraf dostum...Sayın remi5861' in Serbest Kürsü ( Fotoğraf Üzerine ) başlığındaki '' Ainesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz '' adlı yazısında.....alınacak pek çok derslerin olduğuna ve bu yazının ( Beni her ne kadar üzmüş olsa da ) dikkat ile okunarak, fotoğrafçılık konusunda hareket noktası olarak algılanmasını önem ile tavsiye ederim.
Daha başarılı sonuçlar alabilmek için, işbirliği sözleşmemizin de bir defa daha gözden geçirilmesi gerektiğini, uzun yıllar harcanarak olgunlaşan fotoğrafçılık ruhumuzun...birkaç cümle ile zarar görebildiğini de hatırlatmak isterim.

Tarih: 3 Ocak 2010, 01:42 - İp: 195.***.**0.27