Fotoğrafçılık Forumları
Panasonıc-lumıx Dmc-fz20 12xzoom
ARKADAŞLAR BU MAKİNE UZUN ZOOM ARAYANLAR İÇİN İDEAL GÖRÜNÜYOR. BEN YABANCI SİTELERDEN 'REVIEW' SONUCLARINA BAKTIM VE İKNA OLDUM. OPTIK ZOOM 12X VE IMAGE STABİLAZASYONU ÇOK İYİ. RESİM KALİTESİ İSE CANON'U ARATMIYOR. BENCE TEK SORUN EBATININ BİRAZ BÜYÜK OLMASI.
yaklaşık on gün sonra makina geliyor.o zaman örneklerle makinanın artı ve eksilerini konuşabiliriz.Ben makinede ısrar ettim.Profesyonel bir kullanıcı olamdığıma göre 1-2 sene sonra dslr ye geçinceye kadar beni idare eder sanırım
Sevgili Juggler,
Firmware de makinenin ekranında görülmeyen ör neğin o firmware i hangi firma yazmış ? eğer melodi varsa o melodiyi kim bestelemiş vb. gibi bir çok bilgi var burada benim için önemli olan firmware hangi firmanın yazdığıdır ve varsa başka ne gibi programları içerisinde barındırdığıdır....bana e-mail adresini verirsen sana örnek bir firmware gönderebilirim .....
sagol burkay, ben de bir ara 300d nin firmware'i uzerinde oynamalar yapmistim (tabii internetteki sitelerden bakarak).. o yuzden birazcik fikrim var.. Bilenler vardir, rus bir programci 300d firmware'ini kirmis ve bir cok ozelligi ortaya cikarmisti.
Ben gercekten lumix firmware'inde ne gordugunu merak etmistim. Kimler yazmis, icinde ne gibi programlar barindiriyormus?..
Sevgili juggler,
İnternette var mı araştırmadığım için bilmiyorum ama ben servis olduğum için ancak özel şifrelerle ulaşabildim..panasonic'e mail atacağım eğer senle bu firmware paylaşmamda bir sakınca yoksa gönderirim.....
tahmin ediyorum, firmware guncellemesi cikmayan makinalarin firmwarelerini elde etmek mumkun degil.. O yuzden yollaman sorun olabilir, gerek yok bence.. Zaten ben detayli olarak incelemeyi beceremeyebilirim.. Peki bulgularini aciklamanda bir sorun olmazsa onlari paylasir misin?
FZ-20`nin uzerindeki objektif Laica tarafindan tasarlanmis ama uretimi Panasonic`in Japonya`daki Yamagata fabrikasinda yapiliyormus.
Objektife taktim diye bana kizacaklar ama amacim makinayi kotulemek degil sadece satinalmak isteyenlerin herseyi bilmesinde fayda gordugum icindir. Zaten onemli olan Burkay ve Juglerinda soyledigi gibi goruntu kalitesi ve bu makina da bunu fazlasiyla veriyor. Su an icin alinabilecek en iyi makinalardan biri bence.
arkadaşlar bende birkaç soru sormak istiyorum açıkcası yeni bir başlık yaratmaktansa sorularımı buraya yazmanın daha mantıklı oduğunu düşündüm yaklaşık bir yıldır canon a60 kullanıyorum ve istediğim ayarı (diyafram, asa ,v.s.) yapabilmem çok hoşuma gidiyor ama bir süreden beri beri biraz daha yüksek çözünürlüğe sahip bir makina almayı düşünüyorum. benim aklıma ilk etapda canon powershot s1 is gelmişti ama forumları takip ederken Panasonıc-lumıx Dmc-fz20 hakıındaki övgüleri görünce aklım karıştı aldığım makinada da en az a60 kadar ayarlarla oynayabilmek istiyorum acaba fz20 de de bu şekilde full ayarlamaları kendimiz yapabiliyor muyuz?
yoksa fazla düşünmeden s1 is mi almalıyım?
hoşgörünüz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
fz20 nin s1 ıs den üstünlüklerini şöyle sıralayabiliriz.
fotoğraf kalitesi çok daha iyi(bana göre)
12x zoom
makro mesafesi 5 cm. s1 10 cm.
harici flaş takılabiliyor.
dahili flaşın etki mesafesi s1 den çok fazla 7m.
tıff formatında kayıt yapılabiliyor.s1 de yok
zomm objektifdeki halkadan çevirerek yapılabliyor.bence çok güzel bir özellik.dslr gibi .
çözünürlük 5 mp.s1 3 mp.
s1 in üstünlüğü ise
video çözürlüğü daha yüksek
zaman ayarlı çekim var.(otomatik çekim değil.)
şunuda ilave edeyim.Ben iki makinayıda kullanmadım.fz 20 almaya karar verdiğim için uzun uzun inceledim.Buna dayanarak cevaplıyorum.kullanan arkadaşlarda varsa yanıtlarsa ikimiz içinde daha yol gösterici olur.
Aslinda S1 ile FZ20 ayni sinifta degiller.. FZ3 ile S1 i karsilastirabilirsiniz.. FZ20'nin esdegeri (eger illa bir tane bulmak istiyorsaniz) Pro1 olabilir. FZ3 daha ucuz daha kucuk ve hemen hemen FZ20 nin butun ozelliklerine sahip makina..
forumda biryerlerde okumuştum galiba pixel başına düşen ccd alanı diye birşeyden bahsedilmişti.alan ne kadar büyük olursa foto kaliteside okadar iyi oluyor diye birşeyden bahsedilmişti yanlış hatırlamıyorsam. bu iki makinanın pixel başına ccd alanı ne kadardır bilen arkadaş var mı birde nasıl hesaplanır bu alan bilen birileri varsa buraya yazarsa sevinirim.
İlgili olabilecek konular
-
Öğrenciyimmm!! Panasonic Dmc-fz 200
18 Eki. 2017, 12:14 akortsuz
1349719 Eki. 2017, 11:29
akortsuz -
-
Panasonic Dmcfz Nin Yazılım Güncellemesi
08 Nis. 2013, 14:29 seyit71
1216808 Nis. 2013, 22:22
boranyildirim -
Canon Sx240 Hs mi Panasonic Dmc Tz 30 Mu