turkuaz
turkuaz (üye)
İstanbul / Amatör

Panasonıc-lumıx Dmc-fz20 12xzoom

ARKADAŞLAR BU MAKİNE UZUN ZOOM ARAYANLAR İÇİN İDEAL GÖRÜNÜYOR. BEN YABANCI SİTELERDEN 'REVIEW' SONUCLARINA BAKTIM VE İKNA OLDUM. OPTIK ZOOM 12X VE IMAGE STABİLAZASYONU ÇOK İYİ. RESİM KALİTESİ İSE CANON'U ARATMIYOR. BENCE TEK SORUN EBATININ BİRAZ BÜYÜK OLMASI.

Tarih: 26 Kasım 2004, 12:26 - İp: yok
alihaydar
alihaydar (üye)
İzmir / Amatör

sevgili Burkay'a
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/fz20/samples/p1010051.jpg
özellikle gökyüzüne dikkat
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/fz20/samples/p1010078.jpg
yine gökyüzü ve kanolar
http://www.dpreview.com/gallery/?gallery=panasonicfz20_samples/
burada 33 fotoğraf var özellikle ıso 400 olanlar (29-30-33 nolu fotoğraflara dikkat)

Tarih: 30 Kasım 2004, 23:36 - İp: yok
alihaydar
alihaydar (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili burkay
siz bu işin teknisyenisiniz.Ben tam bu makineye karar verdim diyordum
yeniden başa döndüm. 717 ve g6 düşünmeye başladım tekrar.Yüksek zoomdan vazgeçmekmi gerekli siz biraz fikir verebilirsiniz.

Tarih: 30 Kasım 2004, 23:41 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

alihaydar işin en zor aşamasındasınız , şöyle insan rahatlıkla bir makina alamıyor nedeni, çünkü her aradığınız özelliği bir makina da bulamıyorsunuz , mutlaka bazı özelliklerden vazgeçmek gerekiyor , makinayı alsanız yeni çıkan başka modelde vazgeçtiğiniz özelliği görünce de keşke acele etmeseydim diyorsunuz .

Aynı durum benimde başımda DSLR alıp objektife büyük yatırım yapmayı düşünmüyorum . Zira amatörüm , o yüzden 28-200 zoom'u olan bir slr-like makina almak istiyorum ama bu makina da biraz yarı profesyonel olsun istiyorum .

Marka tutkunu değilim , şu anda kendim için uygun gördüğüm Minolta A-200 fakat Eftas'tan öğrendiğime göre Türkiye'ye gelmeyecekmiş, belki spot V.S. doğubank'a düşer diye bekliyorum . Bir de yeni olduğundan örnek ve review leri tam yayınlansın istiyorum .
Olmazsa 2ci tercihim denenmiş yarı pro kabul edilen 717 alabilirim.

Burkay bu konu da görüşlerini yazarsa mutlu olurum ...

selam ve saygılar

Tarih: 1 Aralık 2004, 00:54 - İp: yok
turkuaz
turkuaz (üye)
İstanbul / Amatör

Ali Haydar Bey

www.steves-digicams.com da G6 nın örnek resimlerinde de aynı kirliliği görmek mümkün. Bizzat gökyüzünde, iki makinede de aynı sorun görünüyor. Bence arada pek fark yok...Hele fiyat performans ilişkisi söz konusu olunca benim favorim, yine de, Panasonic FZ20..

Tarih: 1 Aralık 2004, 02:40 - İp: yok
alihaydar
alihaydar (üye)
İzmir / Amatör

sn turkuaz
doğru diğer makinalarda da bu kirlilik var.Ancak arada farklar var.Ben
fotoğrafları yanyana koyarak karşılaştırıyorum bu şekilde daha iyi karar veriyorsunuz.Karar vermenin zor olduğunu bildiğimden iyi bir araştırmadan sonra fz-20 ye karar vermiş artık değiştirmeyeceğim diyordum.Fakat üzerine gidince bu noise oranı beni rahatsız etmeye
başladı.10 gün sonra arkadaşın biri amerika'ya gidiyor,bir an önce karar vermem gerekiyor.

Tarih: 1 Aralık 2004, 08:39 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaslar,

eger bir dslr almiyorsaniz ufak tefek noise olmasi kacinilmazdir.
cok buyuk baskilar yapmiyacaksanizda bu noise baskinizi fazla etkilemez,eger bilgisayarda yada web icin cekiyorsanizda yeniden boyutlandirdiginizda bu olcude noise sizi rahatsiz etmez.
ama illede net bir fotograf elde etmek istiyorsanizi ccd capi buyuk bir makine tercid edin,buda yolunuzu dslr ye cikartir.

Tarih: 1 Aralık 2004, 10:14 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

noise ile ilgili sorununuz varsa bunlari halledebileceginiz programlar mevcut, ben isimlerini yazayim siz de indirip bakin

neat image
noise ninja

en iyileri bunlar, bir kac tane daha var ama adlarini hatirlamiyorum, memnun kalan olmazsa yazarim.. o gurultulu fotograflari bir bunlardan gecirip bakin bakalim ise yarayacak mi?

FZ20 en onemli ozelligi objektifi.. 35-430mm f2.8 Leica objektifi var.. Ruya gibi bir sey..

Tarih: 1 Aralık 2004, 10:29 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Ali haydar ve turkuaz,
Ben fotoları inceledim...şimdide tekofaks -panasonic karadeniz servisi olduğum için o makinenin servis manuelini indirip firmware ve elektronik komponentleri inceleyeceğim o fotoğraflarda kafama takılan bir nokta var biraz süre alabilir ama sizleri mutlaka bilgilendireceğim....Selamlar

Tarih: 1 Aralık 2004, 12:17 - İp: yok
alihaydar
alihaydar (üye)
İzmir / Amatör

Sn burkay
ilginiz için teşekkürler.sonuçlarını bekliyoruz lütfen.

Tarih: 1 Aralık 2004, 14:40 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bu makineyi ve 4 M Pixelik FZ-10'u ben de takip ediyorum. Her ikisi için de yorum ve kullanıcı görüşleri hep olumlu.
Ancak Makinayı elime alıp deneme çekimleri yaptığımda biraz şaşkılık yaşadım.
Bendeki en küçük laica objektif (50mm) FZ-20 den daha ağır. Nasıl oluyorda 36-420mm'lik Laica objektife sahip bir makina yine Laica tarafından üretilen en hafif objektifinden daha hafif oluyor.
Bu Objektifte Gerçek Cam kullanılmadığının bir göstergesi.
Ama görüntü kalitesi (yüksek asa'daki parazit dışında ) gayet iyi.

DSLR'yi objektifleriyle beraber her yere götürmek mümkün olmuyor.Yanımda taşıyabileceğim yedek makina olarak kesinlikle bir tane alacağım. Bu makinayı İlgili herkese de tavsiye ederim.

Tarih: 2 Aralık 2004, 14:43 - İp: yok