pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kitap Okuyalım

Sorunsal yazsam kesin dayak yerdim bu sebeple yazmadım.
Faydalı birşeyler yapmak amacı ile aramızda okuduğumuz kitaplarla ilgili paylaşım ve özellikle benim gibi kitap okumayı unutanları tekrar kitap okumaya teşvik açısından okuduğumuz kitapları yazalım. Önemli noktaları paylaşalım.
Bakalım ne sıklıkla ve hangi kitapları okuyoruz.

Tarih: 7 Ekim 2008, 23:18 - İp: 88.***.**7.35
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

dil ile anlaşamıyorsa insanlar, duyguları ile anlaşırlar demiş bir başka usta da...

bak şems usta etrafında bir duygu birleşimi oldu..

diğer konularda neden olmasın...

bence karşındakine "boş teneke " diyerek, karşıtına dönüşüyorsun... yani onun sana yaptığını hissettiğin şeyi ona sümkürüyorsun... malesef siyaseti asıl sen yapıyorsun, küçülterek büyüyemessin...

ben halen kendimi küçük hissediyorum, neden benim gibi düşünemeyenlerle konuşamıyorum, hemen küplere biniyorum diye...

neyse, laf ı güzaf benim lakırdılarım.. gece gece yazacağım tuttu... bundan sonra söz seninle sadece geyik edeceğim... mgirgin abiyle de sen geyik et, uzlaşmak tartışmak zorunda değilsin.. ama saygı duymak zorundasın, saygı bekliyorsan ondan da...

saygılar, iyi geceler, yorduysam kusura bakma, içten gelenleri yazdım inan...

Tarih: 5 Aralık 2008, 02:25 - İp: 78.***.**8.19
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

estağfurullah, doğru yazmışsın.
insanlarla gayet de iyi anlaşırım, ortak noktalarda buluşmak benim için hiç de zor değil. çevremi bi tanısan, ne farklı insanlarla içli dışlıyız. bizim kültürümüzde olan şeyler bunlar. ama benim kültürümde sana "adi", "şerefsiz", "allahsız", "alçak", "allah belanı versin!", "gafil" vs.vs. gibi laflar edenlerin dediklerini sineye çekmek yoktur, bu biline. diyene de "boş teneke"den başka ne diyebilirsin? neyse mazisi var bunların bilmiyorsundur, ondan rahatça eleştiriyorsun, anlıyorum.
işte, burada insanlar birbirlerinin yüzlerine söyleyemeyecekleri lafları ettiği müddetçe havada kalıyor bunların hepsi.

Tarih: 5 Aralık 2008, 02:41 - İp: 81.***.**7.8
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

aslında hepimiz, çok farklı insanlarla bir aradayız.. dönüp baktığımızda vay be, ben her kesimden insanla arkadaşım diyoruz.. ben de diyorum sen de diyorsun... fakat ilk anlaşmazlıkta tükürüveriyoruz... kimin işine geliyor , bu kavga, onu anlamak lazım...

mesala, kürt sorunu, mesala din istismarcılığı , mesala din tanımazcılık..

aslında, mgirgin abi de sen de ben de , buna üzülüyoruz, bizi hep istismar ediyorlar..

ben şahsen hangi konuyu araştırsam okusam, altından ya ingilizler çıkıyor, ya ab, ya abd...

arkadaşlarımla herhangi bir konuda tartışırken de , bilmedikleri bir konu da atıp tutarken yakalarsam onları, hemen emperyal güçlerin sözcüsü diye hakaret ediyorum... e o da altta kalmıyor, bana ya dinsiz , ya gominist, ya da faşist diyor...

sonra anlıyorum ki, birine emperyalist demem de aslında, ab nin abd nin işine geliyor..

çünkü hukukta var olmayanın ıspatı yok.. ama zihnimizde öyle şeyler var ki, ıspatlamaya kalksak anında altta kalıyoruz, o kudret yok bizde.. Allah ile aldatmak diye bir kitap bile öneremez olduk mesala... İskenderunda eylem yapacaklar, Türk bayrağı açmak istiyoruz açamaz olduk...

vatan elden gitse acaba , din elden gitse acaba bu kadar kötü olabilir miydi?

bundan daha kötüsü var mı?

elbet bir gün, yüz yüze de geliriz eray, benim yaşım 23 , daha çok şey öğreneceğim , hem de çok.. paylaşmak güzel olan, yüz yüze geldiğimizde, bir buluşma felan olduğunda, ben seni sen beni daha iyi anlayacak eminim... ben eminim, mgirgin in de düşmanı sen değilsin, benim de düşmanım değilsin... asıl düşmanı anlatırken, kırıyoruz bir birimizi , onu fark ettiğimiz de senin de dileklerin inan gerçekleşecek... geyik de yapacağız, siyaset de... iyi sabahlar, iyi günler, selamlar...

Tarih: 5 Aralık 2008, 03:07 - İp: 78.***.**8.19
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

bak nasıl sevindim şimdi.

tartışmanın böyle güzel boyuta dönmesi çok hoş oldu. aslında en hararetl karşısındakine hakaretler edenler bile bir araya gelse inanın çok daha kibarca konuşurdu.

okuduğum bir yazıda sosyoloğun biri diyordu ki: tarfikte insanların saygısız ve kaba olmasının nedenini, yüzyüze gelmemelerine bağlıyordu. halbuki yüzyüze gelseler bu derece basitlik olmaz, diyordu.

bizim sanal alemde de böyle oluyor kanısındayım. birbirmizle karşılılı konuşsak, bir çay içsek inanın bu şekilde olmaz hiç.

bu tezimi destekleyen bir yazı da japonlardan okumuştum.

japon yazar istanbule gelmiş, dönüşünde izlenimlerini yazmış. özetle şöyle diyordu:

Türkiye de hangi kapıyı çalsanız, sizi hiç düşünmeden misafir ederler, en güzel yere oturturlar, en güzel yemekleri hazırlarlar, en güzel odada, en güzel yatakta yatırırlar, ve sizden hiç bir menfaat beklemezler.

Ama sokağa çıktığınız zaman bu insanlar aynı insanlar değil zannedersiniz. Trafikte kesinlikle karşısındaki insana değer vermezler, her türlü suçu işlemelerine rağmen, kendisi haklıymış gibi karşısındakini suçlarlar, hiçbir şeye tahammülleri yoktur, kavga için küçük bir kıvılcım yeterlidir.

o gece evinde misafir olduğunuz kişiler sanki bu kişiler değildir.

Tarih: 5 Aralık 2008, 04:23 - İp: 84.***.**0.101
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Anlatsana eraycanli.. Mgirgini gittim başka bir sitede bile bulup terbiyesizlik yaptım diye.. Mgirgin o site'de 2 fake üyeliği olan bir terbiyesizin oyununu bozarken ben de gittim sırf mgirgine olan kinimden dolayı o terbiyesize destek mahiyetinde, mgirgin için yalancıdır, şudur, budur dedim desene.. Ondan sonra da mgirgin bana nekadar alçakça bir haraket yaptığımı, bunu ancak şerefsiz bir insanın yapacağını söyledi, ondan sonra da ALLAH'a havale etti dye..

Sen hep kendi suretini gördün bende. Hiçbir zaman benimle medeni tartışamadın, çünkü hiçbir zırvaladığın konuda bilgi sahibi değildin.. Bilgi sahibi olmadığın için de sıkıştığın yerde hakaret ettin, sıkıştığın yerde iftira attın... Tıpkı şimdi bu kitabı dalgaya alıp da nedenini söyleyemediğin gibi.. Sağdan soldan duyduklarınla burada hava atıp, cahilliğin ortaya çıkınca da insanlara böyle hayasızca saldırmamalısın.. Doğru sözlü insanlar ettikleri lafların hesabını verirler.. Sense hesabını veremeyince karşındakine sataşarak işin içinden çıkmaya çalışıyorsun... Sen burada düşüne düşüne yazarken bile iki çift lafı bir araya getiremiyorsun, bir de yüzyüze konuşsak ne yapardın kestiremiyorum..

Tarih: 5 Aralık 2008, 08:31 - İp: 88.***.**6.145
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

sanırım sorun bir hayli kişisel...

ben ortanız olamayacağım... işe şeref de katılmış... arada yanmamak lazım...

hocha , dediklerin çok doğru, lakin Türkler hep değişiktir dünya insanından, bizzat gördüm, trafikte yüz yüze tartışıp ardından çekip karşısındakinin kafasına sıkanı... sonra da kendi kafasına sıktıydı adam.. ben çocuktum, başımıda çıldırmış bir kadın başbakan vardı, kriz vardı... bugünlerdeki gibi... balık baştan kokuyor... sonra millet birbirinin başına sıkıyor...keşke yazdıkların gibi olsa, bunun için çabalıyoruz... almanya ya selamlar...

Tarih: 5 Aralık 2008, 09:18 - İp: 78.***.**9.52
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bu topik bayağı iyi iş yapacak gibi'( El oğuşturma ikonu)

Tarih: 5 Aralık 2008, 16:50 - İp: 85.***.**7.128
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

fujisever dediklerini çok iyi anlıyorum, aynı fikirdeyiz. bunların oyun olduğunun farkında olman çok güzel.

Tarih: 5 Aralık 2008, 17:28 - İp: 81.***.**7.8
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

hedef pazarbey olmalı...
birbirimizi yemeyelim boşuna

Tarih: 5 Aralık 2008, 18:59 - İp: 78.***.**9.170
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Kafası takkeli fotoğraf çeken bir bildiğin var mı pazaremmi?

Tarih: 5 Aralık 2008, 21:07 - İp: 78.***.**7.162