pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kitap Okuyalım

Sorunsal yazsam kesin dayak yerdim bu sebeple yazmadım.
Faydalı birşeyler yapmak amacı ile aramızda okuduğumuz kitaplarla ilgili paylaşım ve özellikle benim gibi kitap okumayı unutanları tekrar kitap okumaya teşvik açısından okuduğumuz kitapları yazalım. Önemli noktaları paylaşalım.
Bakalım ne sıklıkla ve hangi kitapları okuyoruz.

Tarih: 7 Ekim 2008, 23:18 - İp: 88.***.**7.35
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

ya varya bunlara bi konu ver, hemen sana siyasi bi tartışma zemini yapsınlar onu..

kamasutra demeye çekiniyorum bunlara...

Tarih: 4 Aralık 2008, 17:29 - İp: 88.***.**4.76
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

öpmek taklit sayılmaz bence...

Tarih: 4 Aralık 2008, 17:55 - İp: 78.***.**8.19
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Cimcemas sana ve sultana katılıyorum. Ergenekonculara katılmıyorum.
BUgün ulusalcı bir arkadaş bi ricada bulundu. Bİr pul verilecek idi. Bende hemen verdim.b Sonra telefonla aradım.
-Efenim başka bir emriniz varmı dedim.
-Aman abi napoyorsun aramızda hiyerarşik bir ilişki var gibi konuşma Allahını seversen Dedi. (Kahkaha ile gülüşmeler )
Ne diyodum. Neyse boşverin siyasi gonuşmaları.
34. ü erin söylediklerini konuşalım diycem okaynusun entoşlarından olcem.
En iyisimi benim meseleye gelelim.
Okyanus aç gulaklarını dinle. Gerçe geçmiş gonuşmalarımızdan ceza hukukunda sıfır çektiğin billi ama genede sorayım.
A kişisinin vekaleti ile B kişisine icra takibi yaptım. 7 dosyanın 6 tanesi tahsul oldu. Sözleşmemiz gereğince o sadece anaparayı alcekti. 6 dosyayı buna göre ödedim.
Kalan dosya 40 bin yetl lik idi. Anlaşmaya göre benim ücret 9 bin yapıyordu. Bunlar aralarında anlaşmış. Bana 2 bin 500 verelim bitir işi dediler. Bende olmaz dedim. Bunun üzerine azletti beni.
DAva açtım. Vekalet ücreti için. Dosyanın tahsil edilmediğini ileri sürdü. B yi yani kendi borçlusunu tanık olarak dinlettie. Oda ödemedim parayı dedi. Bu arada bunlarında arası bozuldu. Takip çekle yapılıyordu. Adamla bunların arası bozuldu. Bozulunca A borcu ödemedi diye B yi içeri attırdı. B benim dosyada beyanda bulunduğu için çıkamadı tabi. Ancak bugün dosyaya borcun B nin yalan tanıklığından önce ödendiği yönünde bir belge ortaya çıktı. Tabi B bunu kendisinin dışarı çıkabilmesi için yapıyor.
Şimdi benim kanaatım.
1-B bakımından yalan tanıklık gerçekleşmiştir.
2-A bakımından dolandırıcılık gerçekleşmiştir. (Burada bir ceza hukukçusu abi öyle dedi)
3-HEm A hemde B bakımından adli mercileri iğfal suçu oluşmuştur.
Sİzce bunlar doğrumudur. Yada hangi suçlar oluşmuştur.

Tarih: 4 Aralık 2008, 18:06 - İp: 85.***.**7.128
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

CİNASCİNAS VE SULTANN; HER İKİNİZİ DE KINIYORUM!

Kimsenin milletin değerleriyle alay etmeye, fuji'nin dediği gibi, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya kalkıp insanları rencide etmeye hakkı yok.. Roko, bunun siyasetle şunla bunla da alakası yok.. Farkındaysanız burada kavga falan edilmiyor.Ben o'na bilgi veriyorum, o sadece hakaret ediyor..

O arkadaşımız ergenakonun ümmetçi halkı millileştirmek için uydurulduğunu dalga geçerek savunuyordu. Bense ona ergenakonun T.C. kurulurken uydurulmadığını ve sadece Türkiye'ye özgü olmadığını anlattım.. Ergenakondan çıkış bayramı nevruz örneğini verdim ama gürhan bile konuya dahil olmadığı halde anlamışken o anlamamktan, konuyu saptırmak ve hakaret etmekten yana oldu.. Eğer doğru sözlü ise özür dilemeli, yanlışını kabul etmeli ve daha fazla cahilin pis dediği gibi bana yada başkalarına çamur ve iftira atmaktan vazgeçmeli !...

Tarih: 4 Aralık 2008, 18:14 - İp: 88.***.**6.115
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

pazarbey bu soruda 4 üncü şık doğrudur. yani hepsi.

gelelim meseleye. anapara senin ondan türeyenler benim şeklinde vekalet sözleşmesi olmaz. dava veya takip sonucuna katılamazsın.

müvekkilin seni haksız yere azil etmiş ise vekalet ücretine hak kazanırsın. Vekalet ücretine hak kazanmak için alacağın tahsil edilmiş olması da şart değildir. Aciz vesikasına bağlanmış olması da yeterlidir. Ancak vekalet ücretinin ne zaman muaccel hale geleceği konusunda yasada hüküm yoktur. Buna rağmen azili yediğine göre -ki afiyet olsun- alacağın bence muaccel hale gelmiştir.

Arada aksine yazılı sözleşme yoksa asgari tarife üzerinden ücret alırsın ki o da 4,800 falan gibi bir rakam yapar. Özel sözleşme olsa dahi 9.000-YTL alamazsın. Vekalet ücretine yasal olarak ekleyebileceğin başarı primiyle bile bu rakama çıkmaz. kısacası avuçlarını iyi dezenfekte et yakında yalayacaksın. 2.500 al öp başına koy şükretmeyi bil. Bana geçen kış 1,7 trilyonluk bir iş gelmişti. Hayatımın işi diye başım tavana vururken iki taraf anlaştı bizede 15 milyar takdir etmişler öptüm başıma koydum. Bana eksik para veren müvekkili özellikle kaybetmek istemem. Aksi takdirde hem para hem müşteri kaybetmiş oluruz. Para gitti bari müşteri kalsın. Yeni kazançlara yelken açarız ümidini taşırım bağrımda.

Ceza hukukunda sıfır çekmedim. Feridun Yeniseyle boğazda bira içmiş muhabbetten muhabbete koşmuş adamım.

Önceki tezimi hala savunuyorum. Bir suçun takibi şikayete bağlı olması onu suç olmaktan çıkartmaz. Bu konuda makale yazıyorum. Bitince buraya copy paste yaparım. Olmadı biladerlere sorarım onlar cezacı. Hatta bir tanesi de senin partiden. Hatta biladerim az sonra geliyor az bekle soracam.

Kriz ortamı tahsilat riskini artırdığı için ben ana paradan da kesinti yapmaya başladım yavaştan. Bu riskli ortamda alacaklıya fifti fifti diyorum artık. Kanun önünde eşitlik ilkesine binaen.

Ben gidip biraz yenisey okuyum.

Tarih: 4 Aralık 2008, 19:53 - İp: 85.***.**7.246
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SAnırım hepsi olura bende katılmak zorundayım. Sen cezacı arkadaşlarına pardon kardeşlerine sor. Bizim elamana özellikle sor.
Ayrıca sana selam olsunki Anayasa Mahkemesi bir kararı ile sözleşme hürriyetini getirdi. Yani sözleşme hürriyetini kutsadı.
Ayrıca daha önce bu adamın tahsilettiğim paralırndan da aynı sözleşme hükmüne göre tahsilat yaptım. Adamın bir itirazı yoktu.
Söz konusu bedel %25 lik sınırıda aşmamakta.
Ayrıca gene avukatlık kanununa göre %5 ile % 15 arasında bir ücrete kanuni vekalet ücretinden sonra ayrıca hükmedilmesi zorunluluğ var. Bunu biliyormuydun. Uygulumasını bilmiyorum.
Bugün bir arkadaş kanuni vekalet ücreti ve %5-15 arası bir rakama hükmediliyor dedi. Hatta kayınpederide avukattır ki ona hükmedilmiş. Hakim ben hayatım boyunca bu parayı kazanamam deyip %5 vermiş. Bunuda bi araştırıver bi zahmet.
Cezai boyuta gelince Ödemeye rağmen bunu saklamak , mahkemede böyle bir beyanda bulunmak gerçekten büyük bir suç olmalı. Bakalım neticesi ne olacak bu işin.
Birde çekli ilgili ceza davası vardı. Bunun vekalet ücretide duruyor hala. Onun içinde dava açiciim.
Ha unutmadan peki Borçlu B parayı ödemesine rağmen 1 aydır içerde. Bu durumda B nin A ya karşı şikayet hakkı doğarmı. Yani paranın alındığı kesin. Fakat A almamış gibi şikayetinden vazgeçmiyor. Bunun cezası ne ola.

Tarih: 4 Aralık 2008, 20:21 - İp: 78.***.**6.24
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Borçlu neden içeride yatıyor 3167 den mi?

%5-15 ne? Avukatın harcadığı zaman ve emek gözönüne alınarak asgari tarifenin üzerinde takdir edilen kısım mı? Zaten asgari tarife asgaridir. Hatta icra müdürü bile daha yüksek bir orana hükmedebilir işin zorluk derecesine göre. Gerçi hiç yapmazlar bunu ama, aslında zor bir işte dosyaya talep açılıp asgari orandan yükseğine hükmetmesi istenir ve reddedilirse memur işlemini şikayet yoluyla dava konusu yapılıp hüküm alınabilir.

Usta kusura bakmada tencere dibin kara onunki şonunkinden kara. Lazmıydı bu adamlar. Parayı tahsil ettiği halde bunu söylemeyip B nin cezaevinde yatmasına neden olan kişiyide burdan kınıyorum. Akp lidir kesin. O yaptığı da suç ama içeride yatan da ağır kusuruyla bu duruma sebep olmuş. Aslında ikisini beraber minimum 6 ay yatırarak bu sorun aşılabilir.

Onu bunu boşverde bugün kaç para kazandın. Birşeyler ısmarla da yiyelim içelim. Paraları gömdüğün yerlere daş koy sonra unutuyorsun bak.

Tarih: 4 Aralık 2008, 20:34 - İp: 85.***.**7.246
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

O zaman mahkemenin öncelikle asgari ücret kadar daha sonrada %5 ile 15 arısnıda bir rakam mı vermesi lazım bana. Oh iyi o zaman Gene aynı rakamları bulur. Birde %40 oldumu tamımdır.Vekalet ücreti falan boynunu büker. Evet ondan yatıyor. Fakat dediğim gibi adam ödemiş bu sabit. Sanırım şimdiye kadar yalan tanıklık sebebi ile birşey söyleyememiş. Bu arada ihbar dilekçesini falan yazdım.Yarın cercem.

Tarih: 4 Aralık 2008, 21:45 - İp: 78.***.**6.24
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

lan, gidin msnden yazışın

Tarih: 4 Aralık 2008, 22:12 - İp: 88.***.**6.115
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Benim Dükkanda ne hikmetse Msn yok.
Bilgileniyonuz işte.
Dünyada 5d ve oğlaktan başka şeylerde var.

Tarih: 4 Aralık 2008, 22:17 - İp: 78.***.**6.24