pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hyundai Matrix

Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.

Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.

En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.

#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2008, 08:37 - İp: 88.***.**6.26
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

demek ki araba dağ bayır çıkıyor. foto bunun ispatı gibi...

Tarih: 29 Ekim 2008, 03:39 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Evet ayancanlı. Çıkmadığı yer yok. HEmde altı değimiyor.
4x4 üde çıkmış zaten.

Tarih: 29 Ekim 2008, 08:20 - İp: 88.***.**2.220
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

altı değmemesi iyi, bizim de yüklüyken o problem oluyor deyiyor bazı yerlerde.
arkadaşımın sattığı bi honda accord'u vardı, büyük tümseklerde indi-bindi yapıyoduk çok eğlenceli arabaydı, ama efsaneydi. aklım onda halen ben alacaktım

Tarih: 29 Ekim 2008, 12:31 - İp: 81.***.**7.8
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey arabanın içinde görüşten, aynalarından, geri giderken görüşten arka camdan felan bahset biraz. bence önemli bu. araba alırken dikkat edilmesi gereken bi ayrıntı

Tarih: 29 Ekim 2008, 12:37 - İp: 81.***.**7.8
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

pedalların üstündeki gözden hiçbişe olmaz.. olacak kadar kazada bacaklarını kırmak için o göze gerek yok.. neyse huydai senin kalbin kırılacağına dizin kırılsın daha iyi diyip kaldırsınlar o gözü.. gözü kalkmış bi araba istiyosun..
scenic rx4 alsammı diye düşünüyorum.. ama ben sizin gibi fillerle yarışmıyorum.. o yüzden 2x4 bile yetiyor bana.. bilemedin 3x4 haydi haydi taşır beni..

ben ebd yi çözemedim... pazarbey seninkinde varmı.. neyimize yarıyo bu alet.. beni biraz gıcık etti..

Tarih: 29 Ekim 2008, 13:39 - İp: 88.***.**5.3
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Görüş konusunda sorun yok. HAtta hiç sorun yok. tertemiz. arkede önde. oturuş pozisyonu çok iyi.
Eski akkortlar hele bir kasası müthiştir.
Cahilmet ciğim. Edb fren gücü dağıtımıdır. Yani ıslak ve kuru zeminde aynı anda firen yapınca araba dönmez. SAnırım benimkinde yok.
HEm fil sensin. HEm rx4 almak kim sen kim. SAnayi esnafı. Avkatmı sandın sen kendini.
Hyundai kaldırcekmi o gözü şimdi.

Tarih: 29 Ekim 2008, 14:18 - İp: 88.***.**2.220
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

müthiş ne kelime dehşet bi arabaydı!

Tarih: 29 Ekim 2008, 19:20 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BUmu . hımm pek güzelmiş.
Hondanın integrasının üzerine dizayn tanımam.

Tarih: 29 Ekim 2008, 21:49 - İp: 88.***.**2.220
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

accord'un süper bi motoru, performansı ve yol tutuşu vardı. aerodinamik desen bi acaip, yığılmıyordu araba sürekli hızlanıyordu. virajlarda citröen gibiydi zerre savrulma yok
donanım olarak hava yastığı dışında herşey vardı arabada. klima, elektrikli 4 cam, elektrikli aynalar, sunroof, müthiş bi hidrolik tek problemi orjnal parçaları caponyadan geliyordu, bekletiyor yani biraz, biraz da tuzlu. malzeme kalitesini anlatmama gerek yok mercedes bmw ayarında. ve böyle bir arabaya yeni araba alınırken takas olarak ne verdiler? 6bin ytl daha sonra 8,5'a satmış aynı firma.

pazarbey integra benim de çok sevdiğim bir araba. ama performans olarak accord kadar iyi değil dedi oto pazarında birisi, bilmiyorum. zaten 1.8 litre onların motoru. tasarım süper. hele çıtasız kapı camları hasta ediyor insanı temizi bulunsa (çok zor) alınası bir araba...

Tarih: 29 Ekim 2008, 22:43 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

çıtasız camı sevmem ben. bozuluverecekmiş gibi ne o öyle.
akortlar hakketen tasarım olarak süper.
ama tasarım deyince o yıllarda toyata camry yi tek geçerim.
uçak gibiydi valla.
bu arada matriksin birde direksiyonuna laf dokundurem.
böyle ağır bir hidrolik direksiyon olmaz. sanırım elektrik destekli olmadığı için. kütük gibi.
benim 1978 audinin ki hidrolik değildi. ama kuş gibiydi. matriksin hidroliğinden daha iyiydi. direksiyon konforunu eksiler hanesine yazdım.
ama hızlanınca güven veriyor.

Tarih: 29 Ekim 2008, 22:55 - İp: 88.***.**2.220