Fotoğrafçılık Forumları
Objektif Grubu.. Kapatılmıştır!
Kafanıza göre takılın gari : )
#panctom' tarafından 04.11.2011 02:39:06 tarihinde düzenlendi.
TAMAMDIR...
Anam
Ben yokken neler olmuş bu siteye
Objektif Grubu ne oluyor ki
Hımm anladııımm
Hani PENTAKS Volkan Akgül'e sponsor oldu, sizde sponsoru olacağınız fotoğrafçı arıyorsunuz öylemiiii
Bende bu gruba dahil olmak istiyorum. Sözleşmeleri imzalıyorum gözüm kapalı.
Ama bir ricam olacak 300 mm. objektif ihtiyacım var. Bu grubta zengin ekipmana sahip bir üye bana yoıllayabilir mi Markası farketmez Bady ayarlarım ben
Bu grub fikrini üretenleri selamlıyorum.
#schwarz' tarafından 20.08.2008 23:39:34 tarihinde düzenlendi.
kimler de gelmiiiişşşşşşşş...
bu arada site yönetimini bu zekice site içeriğinin değişiminden dolayı kutlarım ...eski sorunlar bir nebze olsun hafifledi...
grup hayırlı olsun.
ben de kendimi hazır hissettiğim de başvuru yapacağım.
gruptaki herkese bol fotoğraflı günler...
Merhaba,
Öncelikle fotoğraf adına bu özverili olşum için sizi can-ı yürekten kutlarım. İnşallah faydalı olacağını en azından insanlar fotoğraf yüklerken daha seçici olacağı nancındayım.
Ben bu gruba üye olmadım. Olmayacağımda. Karınca misali hep bir taraf seçmek zorundayız. Ben tarafsız olarak tarafımı seçiyorum. Çünkü sitede çok fazla taraf var. Aynı din bir tane ama Tarikat bin tane. Kimi şakşakçı kimi obektif, kimileri sadece fotoğraf çekip göndrip, sessiz kalanlar, kimileri hem fotoğraf çeki hem yorum yapanlar. İnsanın kafası karışıyor. Ben arada 1 fotoğraf yükleyip, arada yorum yapanlardanım. Herhangi bir periyodum yok.
Ama benim çok büyük bir sorunum var. Siteyi yakından takip ediyorum. Yapılan gelişmeleri, düzenlemeleri. Çok yerinde kararlar alındığı gibi gereksiz uygulamalar da olmuyor değil.
Mesela bu gizlilik müthiş heyecanlı bişi oldu. Tamam bazen muhata olmak istemediğim insanlara yorum yapmak gibi.
Beğendiğim fotoğraflara evet çok beğenim dediğm, beğenmediklerime nedenleri ile neden eğenmediğimi daha başarılı fotoğraflarını görmek istediğimi de yazdım. Ama gelen cevaplar çok korkunçtu. Hatta cinsiyetim bile sorgulandı. en sonunda ANDAVALLI oldum çıkm. Fotoğraflarımın altına türlü türlü hakaretler yedim.
Sizce eleştirel yorum isteyenler tahammül edemeyeceklerse neden eleştirel yprum isterler ki? Size de bu tür tepkiler geldi mi? Bana gelen özel mesajların takibini istedim.
BAna gelen mesajları burada yayınlamak isterdim. ANcak kişilerin propaandasını yapmamak adına bunu yapmayacağım.
Geldiyse sizler nasıl cevap verdiniz. Ben site yönetimine şikayet ettim. (Pek tarzım olmasa da )
Selamlar
Bazen sosyal amaçlı, bazen bilinmeyeni anlatmak, bazense gerçeği kanıtlamak, tanık olmak gibi görevler üstlenmiş ve yalnız seyirlik bir sanat olmayıp, geniş kitlelere büyük kavrayış kazandıran bir iletişim sanatı olan fotoğraf aşkına yaptığınız ve katılımın gitgide çoğalacağını inandığım çalışmalardan dolayı tebrikler,teşekkürler.
Katılım sağlayan ya da sağlayacak olan arkadaşları da tebrik ediyorum, katılmayacak olan arkadaşlarında eninde sonunda bir tarikata katılıp, umduğu başarıyı sağlayacağına eminim.
Benceniz, fotoğrafa objektif değil perspektif olarak bakılması gerektiği ,bakarken de hoşgörünün,olumlu bakışın,nezaketin ,sevginin,saygının toplumda olduğu gibi NF’ de de , ihmal edilmemesi gereken kavramlar olduğu düşüncesindeyim.. Tümümüzün gayesi, amacı, ereği, büyük bir aile, dost ortamı olarak kabul ettiğimiz NF'de fotoğraf konusunda kendimizi geliştirmek. Ki eleştiri alacağız, eleştiri yapacağız fakat yaptığımız eleştirileri de karşımızdaki fotoğraf dostunun hevesini kırmadan, dağarcığına katkı olacak şekilde, (“Siz de benim fotoğraflarımda bulduğunuz kusurları yazabilirsiniz. Asla sizler gibi gocunmam ibaresine rağmen -Eleştirel yorum istemişsiniz buna göre;… Pc de denemeler bölümünde durabilirdi ya da “Aaaa şurada bir adam var çekim koyum altına 2 kelime yazarım al sana fotoğraf” demekle olmuyor “ tarzında yaptığı yorumlar kendisine dönünce hakaret kabul edip, canı acıyan bazı arkadaşlar ın tarzından farklı olarak tabii) HOŞGÖRÜ, ANLAYIŞ ve EMEĞE SAYGI sınırları çerçevesinde , kimi zaman özele mesaj göndererek eleştiri yapmaktayız. Ve de hiçbir zaman şöyle ya da böyle reyting yapma gibi amacımız olmamıştır ki bazı arkadaşların varsa bilemem.Hiç kimse yapıcı, olumlu eleştiriye karşı değildir ve hiçbir arkadaşımızın NF yi rastgele çekilen fotoğrafların yüklendiği fotoğraf albümü olarak görmediklerine de eminim, görenler varsa da o kendi tercihleri. Halada arkasında durduğumuz bu ifadelere rağmen anlamama, kavrayamama, görememe haklarını kullanan arkadaşlara da saygı duyarım fakat onların durumuna üzülerek tabi.
Muhatap olmayı istemediğim bazı arkadaşların yorumuna da saygımız sonsuz , ama ah keşke biraz usul,adap,erkan,yöntem bilebilseler ya da “ keşke buraya yorum yapmayıp, özele mesaj atsaydınız” tarzında söylediği sözünü hatırlayabilse.Ki bu hususta önceleri özeline atmış olduğum mesajları bir anlayabilse çok memnun olurdum doğrusu.Bu arkadaş, bana gelen adam gibi eleştirilere ne tepki verdiğimi bir incelesin,şakşakçımı,yağcımı ne olduğuma karar verirler umarım.
Temel felsefe işte bu.Sağlıkla kalın,sevgiyle kalın,hoşgörüyle kalın.
#mkaraman48' tarafından 25.08.2008 02:14:47 tarihinde düzenlendi.
sevgili bashak ve mkaraman48
bu grup vesile olsun size hadi bakalım
ikinizi de objektif yapalım ve barış çubuğu tütsün
aynı çatı altında, aynı amaç uğruna bundan sonra..
haydi barışa..!
gizlilik politikası devam etse de, etmese de, objektif olmak bakidir
#panctom' tarafından 26.08.2008 00:22:17 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Objektif Türü Hakkında Yardım
11 Tem. 2021, 22:12 susurluk1981
0144911 Tem. 2021, 22:13
susurluk1980 -
-
Nikon D70 Body İle Uyumlu Objektif Almak İstiyorum
19 Nis. 2018, 16:05 henca
2310224 Nis. 2018, 17:15
ercan43 -
Fx Uyumlu Geniş Açı Objektif Hakkında