panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Objektif Grubu.. Kapatılmıştır!

Kafanıza göre takılın gari : )

#panctom' tarafından 04.11.2011 02:39:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Mayıs 2008, 17:50 - İp: 94.***.**7.104
bashak
bashak (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba Kemal Bey,

Benim tarzım her zaman açıktır. Açıksözlü olmak, dürüst olmak, krala çıplak diyebilecek kadar büyük bir yüreğe sahip olmak. İsmim bashak çünkü burcum başak. Bunu neden söyledim hemen açıklayayım. Dik başlılığım nedeniyle bana yakınlarım deli başak derler. Hiç gocunmam. Çünkü herkes şirin gözükmek adına, daha fazla arkadaş toplamak adına kötü olan bir şeye evet harikasın, muhteşemsin diyorsa, ben hayır kardeşim kötü şu nedenlerle kötü diyecek cesaretim var. Benim yalnızlıktan bir korkum da yok. Az olsun öz olsun. Ama bana dürüst olsun yanımdaki insanlar.

Sevgi, arkadaşlık , dostluk için burada olanlar arkadaşlık sitelerini tercih etmeliler. Ya da eleştiriye katlanamayanlar yoruma kapalı fotoğraflarını yüklemeliler. Ben fotoğraf için buradayım. Arkadaş edinmek için değil.

Ben kimseyle de savaşta değilim. Benim tek hatam açık sözlü olmaksa, evet hatalıyım. Kimseye de yalan söylemeğim için özür borcum olduğunu düşünmüyorum.

Hiç tanımadğım insanın cinsiyeti beni ilgilendirmez, onu cinsiyetiyle sorgulamam, yaptıklarıyla sorgularım ve kimseye de ANDAVALLI diyecek kadar da zavallı bir zekaya sahip olarak hakaret etmem. Benim bir felsefem vardır.Bir insan haksızsa ya kaba kuvvete başvurur ya da küfürle dolu hakaretlere.. Bazılarımızın tavırları, kelimeleri kendilerini çok fazla belli ediyor.

Ben kendi çizgimde gitmeyi tercih ediyorum. Hiç bir gruba dahil olmayacağımı daha önce belirtmiştim.

Size görevinizde ve misyonunuzda başarılar diliyorum.
Gerçekten işiniz çok zor.

#bashak' tarafından 26.08.2008 11:54:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 11:47 - İp: 78.***.**2.31
mkaraman48
mkaraman48 (üye)
Muğla / Amatör

Sevgili Kemal Bey,
Allah kolaylık versin size ki anlamak isteyenleride dinliyorsunuz anlamak istemeyenleride dinliyorsunuz ,Hani Hoca Nasrettin'in misali.Kolay iş değil duğrusu.Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olacak elbet,kimisi yoğurdu eline yüzüne bulaştırarak yiyecek kimiside adap,erkan ve usulüne göre yiyecek.Kimiside görüldüğü gibi zavallı bir zeka diyerek,halt yiyecek.Ben ne diyeyimki yiğitlerin yoğurt yiyişine fazla karışmayıp seyretmek gerekiyorrmuş.
Fotoğraf sanat mıdır değimlidir .İlk önce ona karar verelim.Sanatsa bu sanat heralde manav dükkanının önünde armutları tek tek elleyen canlılar için olmasa gerek.Öyle ise fotoğraf demek oluyor ki insan için.İnsan ruhuna ,hislerine ,duygularına hitap edecek olan bir sanatta da sanatçının bakış açısı biraz o boyutta olmalı dolayısıyla kimilerine kıral çıplak deme cesaretsizliği olarak algılanan NEZAKET,İNCELİK,HOŞGÖRÜ VE DE SAYGI gibi kavramlarda gerekli oluyor.Bunda yanlış anlaşılan bir şey varmı varsa bilelim.Bu kelimelerden farklı anlamlar çıkaran arkadaşlarada bravo …….
Kimsenin cinsiyeti kimseyi ilgilendirmez,benide ilgilendirmez, yeter ki insan olduğumuzun farkına varalım.Fotoğraflarının altındaki yorumlara özellikle bayan olduğunu yazan arkadaşın cinsiyet saplantısı varki “bayan ayaklarına yatan”bayların olabileceği ihtimaline karşı söylediğim söze alınmış.Beni cinsiyetten çok insani boyutun ilgilendirdiği kendilerine tekrardan duyurulur.Küfür konusundaki saplantısı ise arkadaşın halüsnasyon durumunda olduğu zannını veriyor.Yaa baydı bu muhabbet artık, anlamamakta inat eden birisine hala insan olmanın gereği birtakım güzel duygu düşünce his ve nezaket kuralları gibi bir şeyler anlatmaya çalışıyorum ki.Beni kimsenin deliliği,bayanlığı,saplantısı ilgilendirmez .Artık herkes kendi işine baksa ve daha faydalı bir şeyler üretmeye çalışsa iyi olur.

#mkaraman48' tarafından 26.08.2008 15:08:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 13:16 - İp: 88.***.**8.15
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

sevgili bashak..

zaten gruba katılmayacağınızı biliyordum. biraz gerginliği dağıtayım dedim sadece..

eleştirmek konusundaki fikirlerimi yazmama gerek yok zaten, malum..

her ikinizin arasındaki sorun şudur ki;

bashak'ın doğrusu kendine göre farklı..
mkaraman'ın doğrusu farklı..

ne gibi?

bashak eleştirdiği zaman seçtiği kelimeler ona göre incitici değil.. yani art niyet gütmüyor, sadece eleştiriyor. kırıcı olduğunu düşünmüyor. saldırı amacı yok, sadece eleştiriyor. nezaketle yaptığını düşünüyor.

mkaraman ise eleştiriye açığım, karşı değilim diyor. ama eleştirirken uygulanan tavrın kırıcı veya emrivaki vs. olduğunu ima ediyor. "aynı teknik eleştiri daha kibarca, ılımlı sözlerle yapılabilir" diyor. yani aslında eleştiriye karşı değil..

sonuçta her ikinizin de ortak olduğu nokta var.
her ikiniz de "eleştiri olmalı" diyorsunuz.

Bashak'ın eleştirirken seçtiği kelimeler ona göre kırıcı değildir, onun doğrusudur. Mkaraman'ın düşüncesi ise, eleştirirken seçilen kelimelerin kırıcı olduğu yönündedir.

durumun özeti bu..

hiç olmazsa "eleştiri olmalı" diyerek ortak bir düşüncede buluşmuşsunuz. bu da güzel..

saygı ve dostlukla..

#panctom' tarafından 26.08.2008 16:43:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 16:23 - İp: 88.***.**0.186
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bashakı tanımam etmem,birkac fotografıma sagolsun yorum yapmıstır.ben yaptımmı hatırlamıyorum gercekten.

bashakın yorumunda tek kelime asırılık,terbiyesizlik,ukalalık goremiyorum.neden acaba.
merak ediyorum nasıl bir eleştiri yapılmalıydı acabaki sayfalarca sitem yazısı almasın.sayfalarca laf sokulmasın.
sevgi kardeşlik,saygı, terbiye,uslup diyip sayfalarca gonderme yapılmasın.
evet kaba,seviyesiz yorumlara karsıyım bende, ama bakıyorum? yok.
saygısızlıkta yok asırılıkta yok.
merak ediyorum.

kabule der etmez,ister istemez ama ben bashaka bir objektif unvanı verilmesini istiyorum.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 16:38 - İp: 85.***.**3.117
bayar28
bayar28 (Objektif)
Balıkesir / Doğa Fotoğrafçısı

Verın verınde bashaka o unvanı,

Kırsın gecırsın bızı,

Unvanı verırsenız bende fotograf yuklemem

Tarih: 26 Ağustos 2008, 22:23 - İp: 88.***.**7.242
bashak
bashak (üye)
İstanbul / Meraklı

Çok teşekkür ederim ama ben almiim..
Çünkü objektif grubuna katılıp objektif kalamayan bazı arkadaşların var olduğunu bildiğim için en iyisi kendi yolumdan gitmek.

Zaten istesem bile bazıları bu gruba girmeme izin vemez.

Tarih: 26 Ağustos 2008, 23:06 - İp: 78.***.**2.31
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

bashak,objektif kalamayanlar yüzünden böyle bir şeyi istememen ne kadar doğru olur...
seni objektif ilan ediyoruz..

Tarih: 26 Ağustos 2008, 23:10 - İp: 85.***.**1.167
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

ben grup kurucusu olarak aldım getti bashak'ı gruba..

patrona hemen mesaj atiim.. yeni objektif ünvanlarını versin gaari

bashak'ın altındaki objektif yazısının farklı olmasını talep edeceğim hatta..
onun objektif yazısı yanıp sönsün şöyle, vurgusu artsın

Tarih: 27 Ağustos 2008, 00:36 - İp: 88.***.**0.186
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

bir izmirli objektif daha oldu yani

panctom şu fotograf gezisini bir yapsak artık

Tarih: 27 Ağustos 2008, 00:38 - İp: 85.***.**1.167
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar,

Bu arada gulis79 ve mkaraman48 üyelikleri dondurulmuş.

Foruma dertlerini yazdıkları içinmi üyelikleri donduruldu. Merak ediyorum.

İnsanların bir sıkıntısı olduğu zaman elbette foruma yazacaklar.

Tarih: 27 Ağustos 2008, 00:59 - İp: 78.***.**2.232