savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Neden Yorum Alamıyorum

O kadar fotoğraf ekliyorum neden yorum alamıyorum? Anlamadım gitti doğrusu. Olumlu ya da olumsuz hiç eleştiri yazılmaması bu siteden soğutyor insanı. Gittikçe fotoğrafçılık heyacınını kyabettiriyor insana. Allah'tan başka siteler ve fotoğrafçılık ile ilgili yayımlayabileceğim yerler var. Tekrar soruyorum. Olumlu ya da olumsuz neden yorum alamıyorum?

Tarih: 5 Ocak 2009, 02:45 - İp: 85.***.**2.137
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

konu cok uzamis bence, ögretmen bey yaptigi yorumun iki kati yorum almis ve iyide rakam bence, amme hizmeti degil paylasim sitesi burasi, sende bildigin kadar yorum yapacaksin bilmiyorsan güzel fotografa güzel diyeceksin..
kimse kimsenin fotografinin yazicibasi degil burda..
buraya binlerce yazi yazacagina benim bilmemne ödülü almis fotografima tebrikler filan yaz..
sen yorum bekliyorsan bende bekliyorum.
sen elestiri bekliyorsan bende bekliyorum..
olumlu olumsuz önemli..
sen bir sekilde konusulmak istiyorsun ve saatlerce foruma yaziyorsun.
birak forumuda yeni yüklenen senin haricin fotograflara bak ögretmen bey..

Tarih: 13 Ocak 2009, 16:40 - İp: 90.***.**4.96
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Ben sadece kendimi geliştirmek adına açtım başlığı sayın gencmem. Neden konuşulmak isteyeyim. Net fotoğrafta ben populer olsam ne olmasam ne. Ben sadece hobi olarak yaptığım işin iyi olmasını istediğim için yazdım bunları. Ben yorumdan ziyade fotoğraflara teknik eleştiri bekliyorum dedim. Ha çok sıkıntı olmasın. Mail ile de eleştirini yap. Ama eleştirini yap. Eğer tebrikler, güzel olmuş, ellerine sağlık birşey kazandırakca yazayım. Bana kazandımıyor da. O yüzden öyle dedim. Bir de birilerine yazdım diye onlar bana yazmasın dedim. Fotoğraf için yorum yapın dedim. Ben yazdığım için değil. Zaten sileceğim fotoğrafları. Resmen beni ateşe tuttular buradakiler. Kinayeler bir taraftan, küçümseler bir taraftan.

Tarih: 13 Ocak 2009, 21:57 - İp: 85.***.**8.26
coffie
coffie (Objektif)
Antalya / Meraklı

Gencer Bey bu konuya bence son noktayı koyacak satırları yazmış, fazla söze gerek yoktur artık....

Tarih: 13 Ocak 2009, 22:43 - İp: 85.***.**6.202
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Fotoğrafa yorum yapılsın, tebrikler diyip geçilmesin diye bir dizi reform yapıldı zaten sitede ama bunun bir yan etkisi oldu ve fotoğraf izlenmeleri azaldı.Dolayısıyla yorumlar da azaldı.Yorumlar azalınca nası diyim 5 kişiden 1 i teknik yorum yapacaksa bir populasyonda size yorum yapanların teknik düşünme oranı da azaldı.

siteye küsüp gitmek zaten çok kolay,zor olan mücadeleci tavır.

Tarih: 14 Ocak 2009, 00:33 - İp: 78.***.**1.173
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

kimse küsüp gitmekle hakli olmaz, bana yillar önce yapilan olayi bu sitede eski üyeler cok iyi bilir..
öncelikle eline saglik güzel olmus demek, eger samimi sekilde güzel fotografa ise dogrudur ve güzel yorumdur..
illa teknik yorum yapmak diye kendini zorlamak, fotograftan keyif almayi olumsuz etkiler, güzel fotograf nedir? galeride baktigimda bana tikla diyen gözlerimdir.
mesela bir agac ve bulutlar var ve bu fotograf güzel, simdi bu fotografa güzel dedigimde kankacilikmi yapiyorum samimi icten sözümmü?
birde elestiri yapildiginda, elestiri yapana karsi tavirda aliniyor ki, elestiri yapmadan bakip giden, elestiri yapandan daha masum degildir...
bence güzel yazisi yada detayli yorum aynidir, önemli olan kisiye ve fotografina bir kac kelime yazarak, ona deger vermektir..
bu sitede yorum yaptigi icin, forumlarda saatlerce sayfalarca dalgalar gecildi, 104 yorum yapmis hala devam ediyor diye asagilandi, küstürüldü vede siteden sogutuldu..
dünyada tek fotograf sitesi netfotograf degildir, dünyadada benzerlerine bir bakin, benim üye oldugum fotocommunity sitesini örnek ve baz alirsak, oradada cok uzun uzadiya yorum olmadigini göreceksiniz, oradada güzel fotograflar aynen bu kelimelerle kutlarin, tool , klasse, sehr gut, gut..... vs vs vs gibi..
fotografa yapici elestiri ile fotografcilik ustalik haline gelmez, forumlarda soracaksin eksiklerini, forumlarda yüklüyeceksin eksik gördügün fotograflari, neden diyeceksin ve cevaplar eger eline saglik güzel olmus olursa eeee o zaman haklisin.
gecen gün lazut hocam bir fotograf yüklemis foruma ve cok güzel sormus, neden böyle bu fotografim, neden kirmizi ve neden tam beyaz degil diye...
baktim ki yüzlerce olumlu cevaplar almis, eger bunu fotograf yüklediginde beklersen, cok beklersin derim....

neyse kimse kirilmadan dostane bir sekilde paylasalim....

Tarih: 14 Ocak 2009, 02:28 - İp: 90.***.**9.241
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Teiekkürler ayın gencmem

Tarih: 14 Ocak 2009, 18:12 - İp: 88.***.**0.78
akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

savage 24,
Fotoğrafçılık dünyasına yeni yeni adım atmaya başlayan bir arkadaşınızım.Daha makinam bile yok-evdeki kompack makina konu dışı-.Biraz işi ucundan kıyısından öğreneyim de makina kolay diye düşünüyorum.Bu düşünceyle sitedeki fotoğraflara bakıyor,kim ne eleştirisinde bulunmuş,fotoğraflara ne kritikler getirmişler diye irdelemeye çalışıyorum.Böylece belki bir bilgi kırıntısına ulaşabilirim diye düşünüyorum.Elbette fotoğraflar güzeldir,bu konuda şimdilik söyleyebileceğim birşey yok.Ama yorumların çoğu senin yazmaktan imtina ettiğin türden."çok güzel olmuş,eline sağlık,tebrik ederim evlat vs".Ayrıca fotoğrafı beğenmişsen,çalışmayı takdir etmişsen bunu beyan etmek te bir eleştiri,bir yorumdur.İlla ki bilimsel/sanatsal bir kritik gerekmez diye düşünüyorum.Bir de arkadaşların mealen"yorum yap ki,yorum alabilesin"tavsiyesini önemsedim.kendime rehber edinmeye çalışacağım.Umarım uygulayabilirim.herkese slm ve sevgiler

Tarih: 4 Mart 2009, 20:59 - İp: 92.***.**4.67
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 5 Mart 2009, 01:03 - İp: 88.***.**2.2