savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Neden Yorum Alamıyorum

O kadar fotoğraf ekliyorum neden yorum alamıyorum? Anlamadım gitti doğrusu. Olumlu ya da olumsuz hiç eleştiri yazılmaması bu siteden soğutyor insanı. Gittikçe fotoğrafçılık heyacınını kyabettiriyor insana. Allah'tan başka siteler ve fotoğrafçılık ile ilgili yayımlayabileceğim yerler var. Tekrar soruyorum. Olumlu ya da olumsuz neden yorum alamıyorum?

Tarih: 5 Ocak 2009, 02:45 - İp: 85.***.**2.137
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

ha kimimben, ha ahmet, ha ferdi..

önemli olan sana burdan birinin doğruyu göstermiş olması..

amaca ulaşılmış, sorun yok yani artık

Tarih: 10 Ocak 2009, 22:41 - İp: 88.***.**5.161
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Sorun elbette yok benim açımdan ben bir sıkıntımı pylaştım burada. Sorun beni tam olarak anlamadan yorum yazanlarda. Yorum yapmıyorum diye bana saldıranlarda. Ben öğrenmeye çalışırken şevkimi kıranlarda. Yorum yapmasını tam olark bilemediğim için ya da yorum nedir bilinmediği için beni taşlayanlarda.

Tarih: 11 Ocak 2009, 14:39 - İp: 85.***.**9.135
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

burası fotoğrafçılık platformu..

yani?

eleştiri platformu..

her eleştiriye "saldırı" diyeceksen hiç bu işe girme.. çek fotoğrafları, kendin izle

al işte bir daha eleştirdim

olur böyle şeyler takma.. hepimiz eleştirildik zamanında..

Tarih: 11 Ocak 2009, 14:47 - İp: 88.***.**5.161
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

hala anlamıyorsun arkadaşım. Ben zaten eleştirilmiyorum diye bu konuyu açtım. ben eleştirilmek istiyorum zaten. sen bana ne yazıyorsun. ben eleştiriden gocunmuyorum ki. anlamadan saldıranlardan, anlamadan yargılayanlardan gocunuyorum. tabii ki eleştiri yapmalısın. başım gözüm üstüne. ama yorum yapmıyorum diye ya da ne bileyim başka konularda hemen savunmaya ya da saldırmaya geçmeye gerek yok. Git fotoğraflarımı eleştir sayın Panctom. Bak bakalım saldırı diyecek miyim?

Tarih: 11 Ocak 2009, 15:07 - İp: 85.***.**9.135
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

sadece fotoğrafın altında olunca mı "eleştiri" oluyor?

burası da fotoğrafçılık üzerine forum platformu.. burada da yaptıklarımızı tartışırız, eleştiririz.
ve buraya yazanlardan hiç kimse seni haklı görmediğine göre, eleştirilerin haklı olduğu tartışılmaz.

yani:

forum bölümünde, fotoğrafçılık her yönüyle tartışılır. kişiler eleştirilir.
bilgi amacında yazdım bunu da

Tarih: 11 Ocak 2009, 15:16 - İp: 88.***.**5.161
eflatunca
eflatunca (üye)
İçel / Amatör

sayın savage24 fotodaşım...
galerinizi gezdim ve çalışmalarınızı inceledim ve burda yazılanlarıda takip ediyorum...
amatörlüğe ilk adım atılmış merak içinizdedir...
size tavsiyem burda kelimelerle ilmi siyaset yapıcağınıza makinenizi elinize alıp sokaklarda gezerek deneme yanılma yolu ile yapsanız olmaz mı bu hobinizi....
evet burası fotograf adına paylaşım sitesidir...
yorum almak yada yorum yazmak yada üst banda çıkmaz sizi geliştirmek için sadece bir vesile ama temel değildir...
bana vesile olan burda forumlardaki fotografla ilgili bilgiler ve yorumlarımla çalışma ile ilgili aydınlatıcı sorduklarım ve çalışmalardaki gözlemlediklerim....
ve sonra çıkıp temeli oluşturması için yaptığım deneme çekimleri...
benim çalışmalarıma yapılan yorumlardan %5 benim yararıma oldu...
ama bir çalışmadan belki 200 yakın pozlama ile doğruyu buluyorum burdaki gözlemlerimi birleştirerekden...
sokağa çık ve merakını fotograf çekmek ile gider ve buraya gel paylaş,senin çalışmalarını paylaşmayan olursada eyvallah et....
böylesi durumlar yüzünden fotograf sevdan kayboluyorsa ben ona sevda değil geçici heves derim....
sözün bittiği yerde icraat başlar...
hadi eyvallah...

Tarih: 11 Ocak 2009, 15:47 - İp: 88.***.**8.55
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Burada ilkokul çocuğu gibi ben haklıyım sen haklı değilsin gibi tartışmalara girmeye gerek yok. Benim buradaki derdim konu başlığımda yer alıyor. Ben diyorum ki "neden yorum alamıyorum?" Gelen cevap "sen neden yorum yapmıyorsun?" Bu ne şimdi? İstersen bir tane daha başlık açayım. Onun konusu da şöyle olsun:"Neden yorum alamıyorum başlığı altında açtığım konuda kim haklı?" Hem şunu unutmamak gerek. Konu fotoğrafsa eleştirilen fotoğraf olmalı, kişiler değil. Çünkü burası fotoğraf paylaşım forumu değil mi?
Ben başkalarının kişiliğini eleştiriyor muyum ki? O hakkı başkaları nereden buluyor? Yaz fotoğraflarımın altına eleştirilerini olsun bitsin. Hem burada yazan 10 kişi böyle düşünüyor diye herkes böyle düşünüyor değil. Benim gibi düşünenler de vardır elbet. Sen aktif bir üyesin. Aç bakalım bir forum konusu buna benzer. Tartışalım orada bu konuları. Böylelikle siteye bir katkımız olur. Yorum yapamasam da forum kısmına yazarım.

Tarih: 11 Ocak 2009, 15:49 - İp: 85.***.**1.254
eflatunca
eflatunca (üye)
İçel / Amatör

"Bulutlar" adlı çalışmanıza yorum yaptım fotodaşım neden yorum alamadığınız hakkında inceledim galerinizi...
burda yazılanlarıda okudum nedenini yazmışlar zaten tekrar zikretmeye hacet yoktur....

Tarih: 11 Ocak 2009, 16:17 - İp: 88.***.**8.55
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

savage24 burada kimse senin kişiliğini eleştirmedi ki?

bunu eleştiren zaten yanlış yapar.

sen sordun "neden yorum alamıyorum?" diye..

biz de baktık faaliyetlerine.. yaptıklarına.. bugüne dek fotoğraf adına pek birşey yapmamışsın, paylaşmamışsın, senin gibi "0" veya "1" yorum alanlara katkı sağlamamışsın.

ve sana dedik ki:

işte bu yüzden!

sen gibi herkes oturur yorum beklerse, yorum alamazsınız.
farzet ki:
daire şeklinde oturmuşsunuz. Ve fotoğraflarınızı ortaya atmışsınız.
ve hepiniz öyle bakıyorsunuz.
"acaba benim fotomu kim alıp eline bakacak" diye bekliyorsunuz.
ne sen kıpırdıyorsun, ne de diğerleri..
fotoğraflar öyle ortada bekliyor boş boş..
ne sen kalkıyorsun yerinden, ne de diğerleri..
hiçbirinizde çaba yok, emek yok..

SONUÇ: fotoğraflarınızı atar ortaya öyle bakarsınız.

Sanırım anlatabilmişimdir.
Verdiğim tüm yanıtların, senin sorunla ne kadar alakalı olduğunu..

Tarih: 11 Ocak 2009, 16:22 - İp: 88.***.**5.161
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Senin fotoğraflarına yorum almanın nedeni başka fotoğraflara yapmış olduğun yorumlar mı? Eğer öyleyse dediğim gibi. Kimse fotoğrafı eleştirmiyor. O zaman herkes birbiriyle arkadaş olduğu için youm yapıyor. Ben nesnel fotoğref yorumundan bahsediyorum. Birinin fotoğrafına yorum yaptığım için bana yorum yapılmasın. Şunu da unutmamak lazım. fotoğrafı fotoğraf yapan ne tıklama ne eleştiri sayısıdır. Sen 500 tane fotoğraf yüklersin ben 1 tane yüklerim. Ama 1 tane öyle bir fotoğraftır ki 500' e bedel olur. Ben elelştiri yazın ki hatalarımı göreyim istedim o kadar.

Eflatunca teşekkürler yorumun için. Benim istediğim de bu zaten. Yoksa burada polemik çıkartmak değil.

Hem yorum yapma ile yorum alma arasında nasıl bir ilişki var? O da ayrı bir tartışma konusu. Ben yorum yaptığım için yorum istemiyorum. Ben fotoğraf yorumlansın istiyorum. Bunun için illa birilierin fotoğraflarını mı yorumlamam gerekli. Eğer öyleyse ben bu siteden çıkarım. Çünkü burada amaç o zaman fotoğraf olmaz.

Tarih: 11 Ocak 2009, 18:44 - İp: 85.***.**1.254