Fotoğrafçılık Forumları
Neden Yorum Alamıyorum
O kadar fotoğraf ekliyorum neden yorum alamıyorum? Anlamadım gitti doğrusu. Olumlu ya da olumsuz hiç eleştiri yazılmaması bu siteden soğutyor insanı. Gittikçe fotoğrafçılık heyacınını kyabettiriyor insana. Allah'tan başka siteler ve fotoğrafçılık ile ilgili yayımlayabileceğim yerler var. Tekrar soruyorum. Olumlu ya da olumsuz neden yorum alamıyorum?
Bunun Bir Çok sebebi var aslında...
BEnce paylaşımlarınıza devam edin sizde fotoğraflara yorum yapın ki daha çok fotoğraflarınız izlenebilsin galeriye hergün onlarca fotoğraf yükleniyor eğer paylaşımcı olmazsanız fotoğraflarınız kaybolur gider...Ben fotoğraf yüklemeye başladığımda sizin fotoğraflarınızdan daha alt seviyede fotoğraflarım vardı bende yorum alamadım ama paylaşmaya çalıştım bilenlere bir şekilde sorular sordum yanıt aradım doğru olan bu bence...Birde bu aralar durgunluk var NF de...
Sağlıcakla...
#sansabosa' tarafından 05.01.2009 03:03:51 tarihinde düzenlendi.
Ya çok çarpıcı fotoğraflar yüklemeniz lazım ya da arkadaş çevresi edinmeniz.Benim şöyle bir dengem var 1fotoğraf ekliyorum 5 yorum yapıyorum ve benim fotoğraflarıma 5 yorum gelebiliyorsa bu benim için normal olarak kabul ediyorum.
Siz de bildiğiniz kadarı ile yorum yaparsanız güzel olabilir...Ha demiyorum ki karşılıklı yorumlaşın,hoş ve benm uyguladığım birşey değil.
Bu arada saıyorum izlenme sayıları da bu konuda önemli fotoğrafınızı günün daha erken saatlerinde yüklerseniz izlenmesi artar,yorum artma şansı da doğar.
hocam ben birşey sorayım:
siz neden yorum yazmıyorsunuz peki?
fotoğraf sayınız : 25
yorum sayınız : 26
işte tıkanma buradan başlıyor. sizin gibi yorum yazmayıp, yorum bekleyen üye sayısı o kadar fazla ki.. "önce bana yazsınlar hele, sonra bakarız" diye düşünmekle olmuyor. Ve çark bu yuzden dönmüyor. hergün bir sürü fotoğraf günü "0" la kapatıyor.
gelin hiçbir fotoğrafı 0 veya 1 yorumda bırakmayın. herşey bir anda düzelmez tabii.. zamanla yavas yavas rayına oturacaktır. ama herkesin paylaşımda bulunması lazım..
savage arkadaşım bence fotokritik sitesine bolca bebek çocuk güzel bayan resmi koy.güzel renklere boya fotosopta.dünyanın en büyük fotoğrafçısı olduğunu farkedeceksin.
"holydiver7" sen olayı çözmüşsün abi
"Olumlu ya da olumsuz hiç eleştiri yazılmaması bu siteden soğutyor insanı. Gittikçe fotoğrafçılık heyacınını kyabettiriyor insana" demişsiniz.
Siteden soğuyor olmanızı anlaşılabilir ama fotoğraf(çılık) heyecanınızı kaybetmenizi garipsedim.
Benim de fotoğraflarım pek fazla yorum almıyor ama bunun benim için bir önemi yok. Çünkü kimi zaman 2-3 ay boyunca hiç fotoğraf yüklemediğim oluyor (hatta çeşitli sebeplerle haftalarca siteye uğramadığım oluyor). Bazen kardeşim fotoğraf makinesine el koyduğu için aylarca fotoğraf çekemediğim bile oluyor. Bu durum heyecanımı törpülemek yerine çoğunlukla daha da kamçılıyor. Makinemden ayrı kaldığımda ve siteye girmediğim zamanlarda fotoğraf aklımı daha çok meşgul ediyor, hatta baktığım her şeyin fotoğrafını çekmeye başlıyor zihnim. Gökyüzüne daha başka bir gözle bakıyorum, her gün yürüdüğüm ya da seyahat ettiğim mekanlara, kuşlara, börtü böceğe...
Şunu bir düşünün; bu siteye (ya da herhangi bir siteye) üye olmadan önce fotoğraf çekmiyor muydunuz ? Ya da yüklediğiniz fotoğrafları başkası mı seçiyor sizin yerinize ? Elbette hayır, o fotoğrafları siz çektiniz ve içlerinden de beğendiklerinizi paylaşıyorsunuz bizimle. Olumlu ya da olumsuz (ama yapıcı) eleştiriler almak kendinizi geliştirebilmeniz adına önemli tabii ki, ama eleştirilerin ardından çektiğiniz fotoğrafları, eleştirilen noktaları dikkate almadan çekmeye devam ederseniz o yorumların ne anlamı kalır ?
Değil fotoğraflarınıza yapılan yorumların azlığı, fotoğraf makinenizin yokluğu bile fotoğraf heyecanınızı azaltmasın. Eğer aksi söz konusuysa 'neden fotoğraf çekiyorum?' sorusunu kendinize bir daha sorun.
Her zaman şikayetçi olduğumuz konular arasındadır insanlar.
Buradaki insanları başka gezegenden gelmediler.
Burada da biz varız,burada da farklı hesapların olması kaçınılmaz,
burada da eğitim sorunu var,burada da az gelişmişlik izleri var.
Olmayan bir yer var mı?
Hayır yok.
O halde nefes almakta zorlandığımız zamanların çoğalması da kaçınılmaz.
Arkadaşlar ben amatör biriyim. Benim yapabileceğim tek yorum "çok güzel olmuş" gibi cümleler kurmak. Bunun da kimseye faydası olmaz. Ben nasıl yorum yababilirim ki bilmediğim konularda? Ben öğrenmeye çalışıyorum bu yüzden yorum bekliyorum. Panctom eleştirilerine katılmıyorum bu yüzden.
Holydiver çok haklısın. İlla ben millete göre mi iş yapmayalım? Piyasa ne götürüyorsa onu mu çekmeliyim? İlla fotoğrafı ps manyağı mı yapayım?
Kimimben çok haklısın. Sonuna kadar haklısın. Çok doğru söylüyorsun. Kendim için fotoğraf çektiğim kadar biraz da başkaları beğensin kaygım var demek ki. Bunun böyle olmaması gerek bence de.
Hamit bey affedin ama bir şey anlamadım desem yeridir.
peki savage24..
diğer üyeler biliyor mu sence teknik yorum yazmayı?
Sen niye bekliyorsun öyleyse onlardan ilgi ve yorum???
daha önce bir konuda yazdığım bir cevabı, senin için kopyalıyorum buraya:
ELEŞTİRİ YAPMAYI BİLMİYORUM DİYENLERE ÖNEMLE;
Bir aşçı iyi yemek yapmayı öğrenene kadar kimbilir ne kadat tatsız, tuzsuz yemekler yapar. Sonra öğrenir.
Bir terzi iyi bir takım elbise dikmeyi öğrenene kadar, kimbilir kaç kumaşı bozar, pantolonu dar yapar.
İşte bunun gibi birşey.. Gidip "kutlarım" yazmaktansa, eleştirmeye çalışsın herkes.. Çaba sarfetsin. En azından daha iyidir. Hata yapa yapa, doğru eleştirmeyi öğrenecekler çünkü..
Yani, ben de senin mazeretini tatmin edici bulmadım afedersin ama..
Kaldı ki bir öğretmensin, kültür ve ilim sahibisin.
Türkçeyi iyi kullanabilirsin. Yorum katmak, yönlendirmek, bir öğretmenin en iyi yapabildiği şeylerdendir. Dilersen, yaparsın.
Bu yüzden mazeretin bana geçerli gelmedi
#panctom' tarafından 06.01.2009 23:02:30 tarihinde düzenlendi.
Ben de amatörüm,buraya gelene kadar bazı fotograf ve kamera sitelerini
takip edip,bir şeyler öğrenmeye çalıştım,burada da devam ettirdim.
Aramızda çok değerli fotograf dostlarımız var,onların yorum ve değerlendirmelerini
izledim,böyle böyle az da olsa yol aldığım düşüncesindeyim,ama katılımcı olmaktan
uzak kalmadım,zaman zaman sorular da sordum.
Önceki mesajımda anlatmak istediklerime gelince.
Sokakta gördüğümüz olumsuz etkilerin burada da başka yerlerde de
olması kaçınılmaz,çeşitli düşünce ve görüşlerin,ve de problemli olanların
aramızda da olması doğal,onlar fark edildikçe zaman içinde zaten
barınamayacaklarını anlıyorlar.
Dolayısı ile mesaj alanların hepsi doğru mesaj alıyor da değiller ne yazık ki.
Önemli olan temiz iletişim çerçevesinde olabildiğince paylaşmak,
ki bu fark edilmek demektir aynı zamanda,yoksa hızla değişen ön sayfa
dışında sizin fotograflarınızın görülmesi her zaman mümkün değildir,
ki bu benim için de geçerlidir.
Benim bir kaç fotografım 40 üzerinde yorum almıştır,onların dışında
bir kaç ile sınırlıdır,ama görülme oranı önemlidir,40-50 tıklanma
benim için yeterlidir
ne kadar ön sayfada olursanız o kadar çok görülürsünüz... savı ne yazık ki
gerçektir.
İlgili olabilecek konular
-
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir