nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Sony Dsc-r1

Arkadaslar herkese merhabalar.Bu guzel ve faydali siteye malesef bugun uye oldum cokdaha once sizlerle tanismis olmayi isterdim neyse kismet buguneymis. Viyana üniversitesi ögrencisiyim-Fotograf benim tutkum...
Uzatmadan konuya girmek istiorum..
Yeni bir makina almak istiyorum SONY DSC-R1 burda 790 € fiyatla satisa cikti. Nikon D70 mi yoksa DSc-R1 mi diorum ? yardimlariniza cok ihtiyacim var tesekkurler...Kaan

Tarih: 24 Eylül 2005, 15:59 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Selam arkadaslar, Geldim burdayim valla beni cok mutlu ettiniz herseyden once ilginiz icin hepinize teker teker cok tesekkurediyorum.
Simdi gelelim yeni haberlere gercekten tebrikler hepinizin cok guzel tespitleri var;
sorunun isigin yetersiz olmasindan, flashimin yetersiz olmasindan tripod kullanmamam dan bunlar yetmior mus gibi iso denilen dalganin da bu EOS 300D adli makine de nasil ayarlandigini bulamamis olmamdan kaynaklandigini anladim.
Tabi bu bana buyuk bir tecrübe oldu iyi bir ders cikardim bundan..boyle boyle ogrenecegiz iste ne napalim
Neyseki bu gun ki performanim iyi oldu da orttük sabah 8 de Dünya Insanlari Derneginin düzenledigi bir toplantida (kahvaltida verdiler saolsunlar) basin olarak bana en onde bir sandalye ayirmislar aci ve isik cok guzeldi cok iyi kareler alabildim nihayett.SOnrasinda kostur kostur Parlemento binasinda ki birkac bakani yakalayip ufak röportajlarla ve az bir sure kalan viyana eyaleti belediye baskanligi secimlerine yonelik Antitürk yanli hareketler ve pankarttan olusan bir kac ise yarayacak Fotografla,
Dün geceki fiyaskoyu telafi etmeyi basarabildim.
Hernekadar sevgili dagbulentin dedigi gibi mukemmeliyet tasimasalarda beyenildi ve is gorduler.
Yaa arkadaslar boyle iste son haberlerde.

CEnem dusmus gibi hissettim birden ama inanin bu forumu gercekten cok Sicak buluyorum sizlerle tüm bunlari paylasmak ve Tecrübe sahibi büyüklerimden Tavsiyeler almak bilgi edinmek bana cok mutluluk veriyor.

Buarada yeni tanistigim, kurtican ve bitpireye de cok tesekkur ederim.Ilginizin ve onerilerinizin devamini dilerim..

Seninde aklina sonradan geldigi gibi dagbulent,Son olarak sunu soylemek istiyorum;
Bir amator olarak senn fikrine Neden olmasin? diyebiliorum yani mantikli geldi banada fakat aklima takilan kismi,Eldeki kayitli goruntuden bozma fotograflarda Fotograf makinemizle almaya calsitigimiz performansi ve kaliteyi elde edebilirmiyiz, oldu. Bilemiorum..
Eos 300D ISO ayarlarini yapabilmek icin yardima ihtiyacim var bekliorum arkadaslar.
kendinize iyi bakin...
Eliniz deklansörden, gözünüz vizörden ayrilmasin..

Tarih: 29 Eylül 2005, 00:55 - İp: yok
kurtican
kurtican (üye)
İstanbul / Amatör

Kaan merhaba tekrar.. Güneş'in yardımıyla da olsa paçayı kurtardığına sevindim!! Makina ile akşamları iş olmasa da çalışma yaparsın herhalde.. Zaten 1 gününü almaz çözmen... Ben yardım etmek isterdim ama emin değilim bende 350D var menüleri nasıl aynı mı? Ama çok yüksek ihtimalle lcd ekranın yanındaki 4 simetrik butondan biri direkt iso ayarlama işini yapıyodur.. Öyle olmasa bile gir menüye direkt olarak görüceksin ISO diye yazmış amcam oraya!! . yalnız " - aa ne güzel kökliyim ISO'yu keyfini süriyim" şeklinde tutum güdersen; sonra fotolarında pinçik pinçik noise'larla karşılaşırsın... böle kımıl kımıl.. ( her ne kadar Canon da olsa).. Dadanagast olsa hemen şu simgeyi koyardı!! çok hassas noise konusunda...

Neyse.. ISO 400 ya da 800 iyidir bence.. girisini flash ile halledersin..

Bu arada senin bölüm nedir üniversitede?? Ayrıca konu için burası uygun mu bilmiyorum ama; orada Türk olduğun için son zamanlarda ters bir tutumla karşılaşıyor musun? özellikle bu AB müzakereleri başlıyor diye.. ( Hani istemiyolar ya bizi..)merak ettim sadece..

------------
Son bir sorum var.. Ben de şu flaş olayını sormak isterim.. 350D 'de diğer kompakt makinalar gibi hazır flash presetleri var mı? Slow sync; full, yarım , çeyrek, lavaş filan gibi? ( kırmızı göz olayı var ama o sadece menüde açıp kapıyosun o kadar..) bi de flash exp. bar'ı war. O mudur yoksa olay.. direk o bardan mı kısıp açıyoruz miktarı?

herkese kucakk dolusu sevgiler..
[>:D

Tarih: 29 Eylül 2005, 10:10 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar yine..
kaan, cok zor tecrubeleri bir anda elde etmen cok zor tabii ki..
geceleri cekim yapmak zordur.. cunku isik miktari cok azdir, dolayisiyla shutter hizini yukseltir makine...
tabii yavas shutter hizlarinda da cekimler yapabilirsin, o andaki havayi yakalayabilirsin fotograflarla..
ama keskin fotograflar icin..:...
oncelikle bu adrese gidip 300d'nin ozelliklerini ogrenmeye calismalisin..
daha sonra mutlaka 300d'nin manual'ini okumalisin.. sana 300d'yi kullanmayi anlatacak en iyi rehber, manual..
bu adrese gidip 300D'nin manual'ini download et.. pdf formatinda.. ve hemen okumaya basla.. yoksa bitpirenin dedigi gibi efkar dagitmak icin o bardan cikmayabilirsin..
...
simdi basit bir baslama noktasi vereyim sana..
oncelikle makinenle elle cekim yaparken shutter hizinin 1/60'dan daha yavas olmasina dikkat et.. yoksa fotograflarin net cikmazlar.. (yani 1/60 , 1/100, 1/500 gibi.....)
shutter hizini yavaslatmanin yollarindan birisi iso'yu artirmaktir.. digeri de diyaframi acmaktir.. mesela f/2.8 ile yapacagin cekimde shutter hizi, bir f/4'dekine gore cok daha yavastir..
.. neyse.. karanlik ortamlarda yapacagin ilk sey, eger ki tripod kullanmiyorsan iso'yu ve diyaframi acmaktir.. (diyafram=aperture)
kucuk rakamli aperture, daha cok acilmis diyafram demektir..
..
300d ile cekim yaparken iso 800'e kadar iso'yu acmanda bir sorun yok.. kaldi ki iso 1600'de de cekim yapabilirsin..(kurtican benim yuksek iso'alri sevmedigimi soylemis.. ama yerine gore sevmekten baska sansimiz yok degil mi..)
eger ki noise orani cok yuksek olursa her zaman photoshop cs2 ile noise oranini dusurebilirsin..
zaten dslr kullanmanin en buyuk sebeplerinden birisi de yuksek iso'da cekim yapabilme kolayligidir..
..
son bir bilgi olsun diye soyluyorum.. iso 100 ile cekim yaptiginda makinenin flash'i sanirim 13 metreye kadarlik bir alani aydinlatabiliyor.. ama iso 1600'e cikardiginda 50 metrelik bir alani aydinlik gorebilirsin..
...
baktin konserdesin, hemen iso'yu yukselt ve diyaframi ac.. baktin gun isiginda cekim yapiyorsun, simdilik P moduna getirip cekimlerini yap..
ama manual'i okuyup biraz daha bilgilenince makine ile istedigini yapabileceksin..
gercekten seninle, kurticanla ve dagbulentle foruma birz daha nese geldi.. bitpire zaten bizden..
..gorusmek uzere.

Tarih: 29 Eylül 2005, 13:59 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Sevgili kurtican ve dadanagast bu bilgiler icin cok tesekkur ederim ozellikle dadanagast dediklerini harfiyen yutmaya calistim taker teker de uygulamayi deneyecegim, Ama sanirim bir sorun var;
Manuel ve ozellikler konusunda onerdigin adresleri göremiyorum tekrar yazarsan sevinirim...
Kurtican senin merak ettigin ozel konuya gelince,ALm-Ing-Frnsz Mutercim Tercümanik arti Uluslar arasi isletme(mastr) okuyorum ( bölümümü degistirmeyi düsünüyorum cok AGIr!! ) Bolumum geregide okul icin de ve disarida bir suru muzakereye katilioruz bunlarin genel olarak konulari AB taslagi ve Yenilenme surecindeki TURKIYE oluyor.Bu muzakerelerde sevindiricidir ki Türkiyeye karsi olumsuz bir hava esmiyor geneline bakarsak.
Ancak Sokak protestolarinda ve afislerde (Belediye baskan adaylarindan birinin bir tutumu bu ozellikle) Direkt Türkiyeyi hedef alan sözler Bulunmakta.
Ama dedigim gibi bunlar butunu etkilemior olumsuz bir hava esmiyor...

Tarih: 29 Eylül 2005, 14:36 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kaan sadece "bu adrese" denen yerlere tikla.. bir pencerede acilacak sayfalar..

Tarih: 29 Eylül 2005, 15:21 - İp: yok
kurtican
kurtican (üye)
İstanbul / Amatör

Yaw bu arada bu ne rezilliktir; herkes efendi efendi amatör ilgili filan yazmış kendi ismine benimki de " Fotograf Sanatçısı!!!) Hatırlamıyorum bile ne zaman ne ara onu işaretlemişim?? HEmen düzeltiyim..

Tarih: 29 Eylül 2005, 18:15 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Estgfrlh. kurtican ne rezilligi olabilir insanliktir deme oyle.
Abi dadanagast oel bir dalmisim ki bu indirdigim Manuele forumdan da uzak kaldim ders calisir gibi yukleniorum valla ama 140 sayfa be abi okuoku bitmir bide anlamaya calismak uygulamaya calismak derken isin kotusu makine de ofiste kaldi sadece teorik kapiyorum coksaol bu onerin icin..
Butun arkadaslr faydalanacakir bunlardan.. eminim
Ha Temel konuya donelim biraz 300D bulduk die R1 i unutmadik tabi o makineninsiparisini verdigimi unutmayin onunla ilgili konularla da burda olacagim insallah kisa zaman icinde..

Tarih: 30 Eylül 2005, 00:02 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla alemsin kurtican.. bosver reklam fotografcisi kalsin, ne zarari olur ki...
..
kaan valla bekliyoruz R1 haberlerini..
..
140 sayfa birkac saatte biter be kaan.. ama makinenin yaninda olmasi cok onemli.. cunku teoride calistiktan sonra unutuyorsun hemen.. en guzeli ogren-uygula yontemi..

Tarih: 30 Eylül 2005, 19:52 - İp: yok