nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Sony Dsc-r1

Arkadaslar herkese merhabalar.Bu guzel ve faydali siteye malesef bugun uye oldum cokdaha once sizlerle tanismis olmayi isterdim neyse kismet buguneymis. Viyana üniversitesi ögrencisiyim-Fotograf benim tutkum...
Uzatmadan konuya girmek istiorum..
Yeni bir makina almak istiyorum SONY DSC-R1 burda 790 € fiyatla satisa cikti. Nikon D70 mi yoksa DSc-R1 mi diorum ? yardimlariniza cok ihtiyacim var tesekkurler...Kaan

Tarih: 24 Eylül 2005, 15:59 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

unutmadan sunlarida sormak istiorum, d70 almak bir anlamda masraf demek cünkü olayin icine girdikce anliyorsunuzki, lensler sevgili dadanagastin guzel orneginde de acikladigi gibi Köpek baliklarina benziyorlar Ogrenciyim yaaa. Simdi d70 le alacagim lens ustende gelen yani benim isimi gormeyecek mi diorsunuz hatirladigim kadariyla dadanagast bana R1 in makro cekim yapabilme ozeliginin de oldugunu dolayisiyla makro lense gerek duymayacagimi soylemisti kafam yine karisti..
Sevgili kevcimen F828 kullandigin icin bana yardimci olabilecegini dusunuyorum ne diorsun?

Tarih: 25 Eylül 2005, 16:35 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kaan neden R1 almiyorsun?.. bak ne guzel iste bu benim makinem de demissin.. makineyi benimsemissin yani.. birak gerisini bence..
..dslr alinca gercekten de bir de telezoom objektif almak zorunda kalacaksin.. ustune bir de macro lens alacaksin.. yani cok ama cok paralar gercekten..
..
benim sana tavsiyem, aklini daha fazla bulandirma ve bir an once R1 alip kullanmaya basla.. birkac sene sonra da, ogrencilik hayatin bitince de, bir dslr alirsin..

beklemekle vakit kaybedecegine bir an once makineni alip cekimlere basla..
..
ha ama unutma, R1'i alinca senden bir degerlendirme raporu bekliyoruz..
ayrica burada bizlerle cektigin fotograflari da paylas..
..gorusmek uzere.

Tarih: 25 Eylül 2005, 18:14 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Sevgili abilerim hepinizin haberi olsun ozellikle sevgili dadanagast makinenenin siparisini verdim 2 hafta icinde elimde olacak allahin izniyle.Boylelikle Sony Dsc-R1 adli makine hakkinda genisce bilgi verebilecegim sizlere (kendimi kobay gibi hissetsemde). Tabiki,MAkineyi heryönden test edebilmem icin asil bundan sona yardimlariniza cok daha fazla ihtiyacim olacak.Bana önerdiklerinizle itina ile ugrasip sonuclari hepinizle seve seve paylasmak istiyorum.Herzaman oneri ve isteklerinize acigim,Beni yalniz birakmayin hepnize cok tesekkur ederim.

Tarih: 25 Eylül 2005, 19:57 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kaan tebrik ederim, cok iyi bir karar verdin.. daha fazla dusunmenin ve icinden cikamamanin hicbir anlami olamazdi zaten..
her zaman buradayiz.. ne zaman bir ogrenmek istersen..
..
bu arada kobay olmayi kabullenmelisin, artik senin gorevin R1'i en ince detaylariyla bizlerle paylasmak..
buyuk ihtimalle forumdaki ilk R1 sende olacak..
..
aman makinen gelene kadar fotografcilik hakkinda okuyabildigin kadar oku.. hemen birkac dergi alarak basla olaya mesela..
google da yardimina yetisecektir.. bizler de buradayiz.. seni artik kimse durduramaz..

Tarih: 25 Eylül 2005, 20:09 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

son olarak keske D70 alsaydin turunden yorumlara itina etme.. ayni sekilde herkes digerlerine bu sekilde sorabilir.. herkes farkli makineler kullaniyor, degil mi?.. ben neden 350D derim bir baskasi neden pro1 der bir baskasi neden d50 der.. onemli olan senin begenmen.. en dogrusunu yapiyorsun.. zaten biraz daha bekleseydin, iyice ozelliklere dalip isin icinden cikamayacaktin.. ama onceden dedigin; "iste bu benim makinem" lafini unutacaktin.. sonra da pismanlik donemi basliyor zaten..
neyse..
gule gule kullan R1'i.. gorusmek uzere.

Tarih: 25 Eylül 2005, 20:15 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

COk tesekkur ederim emeklerin ve ilgilerin icin biliorsun daha aranizda yeniyim 2 gun oldu sanirim.. ama ben eminim ki daha cok fikrini alacagim HErsey daha yeni basliyor...görüsmek uzere...

Tarih: 25 Eylül 2005, 20:24 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gorusmek uzere kaan.

Tarih: 25 Eylül 2005, 21:30 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Kaancım tebrikler hayırlı olsun inan ki buyuk cesaret gosterdin ve forumun en karizmatik makınalrından brine sahip oldun inan çok sevindim.Artik bol foto ve yorum bekleyeceğiz.Valla ben bile heveslendim makınaya.Tekrar hayırlı olsun.

Tarih: 25 Eylül 2005, 21:51 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

tesekkurederim huzun _seli bu kararda suphesiz dadanagastin cok roluvardir.Ya bana en mantikli oan bu geldi Ögrenciyim sonucta ve surekli extra masraflari kaldiramam inanin gerceklerden konusacak olursakta biraz ; bu makineyi alabilmek icin Kullandigim banka kredisini, harcligimdan bogazima ve gece hayatina ayirdigim payi cikararak odemeyi göze aldim. Nediim Artik taktir sizin...

Tarih: 25 Eylül 2005, 22:19 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

valla şu gece hayatı meselesine bir ben karışamadım.Hiç cazip gelmedi bana oldum olsaı.Ama doğru yoldasın eğlenmek güzelde.Fotoğrafcılık gibi bi hoby inan daha faydalı!!!! ve zevklı gelecektir

Tarih: 25 Eylül 2005, 22:41 - İp: yok