nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Sony Dsc-r1

Arkadaslar herkese merhabalar.Bu guzel ve faydali siteye malesef bugun uye oldum cokdaha once sizlerle tanismis olmayi isterdim neyse kismet buguneymis. Viyana üniversitesi ögrencisiyim-Fotograf benim tutkum...
Uzatmadan konuya girmek istiorum..
Yeni bir makina almak istiyorum SONY DSC-R1 burda 790 € fiyatla satisa cikti. Nikon D70 mi yoksa DSc-R1 mi diorum ? yardimlariniza cok ihtiyacim var tesekkurler...Kaan

Tarih: 24 Eylül 2005, 15:59 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Katiliyorum sana huzun_seli tesekkur ederim..Yaa ben kendi resimlerimi nasil galerime ekleyecegim beceremdim baska biryer mi var upload icin benim farketmedigim?

Tarih: 25 Eylül 2005, 22:49 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

galeri'ye gittikten sonra, hemen sag-ust kosedeki fotograf ekle butonuna tikladinmi olay tamamdir..
ayrica smugmug'dan veya pbase'den bir de fotograf sitesi al bence.. butun fotograflarini ekleyebilme sansin olur..
(benim smugmug'da sitem var..)

Tarih: 26 Eylül 2005, 17:51 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Sagol dadanagast bu yaziyi saldiktan sonra farkettim ya ordan ekleyebildigimi.
Neyse bir haberim var aynizamanda tabiki yine öneriye ihtiyacim olacak hehe
Bugun Viyanadaki bir türk gazetesinde gordugum (Fotograf cekmeyi seven amator muhabir araniyor) ilanina basvurdum, gelbi cekimlerini gorelim bakalim dediler bir basin toplantisi gibi birsey vardi burdaki birkac bakan falan halkin icine karismis haldeydi onlari konu alan bir calisma istediler benden.Uzatmak istemiorum affedin elime bir CANON EOS 300 verdiler,bende basladim cekmeye, Fotograflari gordukten sonra Sonuc: "ise alindin tebrikler yarin 10da REklam cekimlerin var gec kalma!" oldu ISin garip tarafi hayatimda reklam CEkimi yapmadim;
Acilen bu makinayla ilgili ve Reklam cekimi ile ilgili tecrubesi olan varsa Onerilere ihtiyacim var....

Tarih: 26 Eylül 2005, 23:55 - İp: yok
dagbulent
dagbulent (üye)
Konya / Amatör

İlginç bir olay, hayırlı uğurlu olsun kardeş. Benim tecrübem de yok bilgim de. Sadece başarılı olman için dua edebilirim. Onu da yapıyorum sen merak etme. Başarılar dilerim...

Tarih: 27 Eylül 2005, 11:45 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam kaan.. ne ballisin ama..
uzulme, zaten amator biri aradiklarini biliyordun ve senin cektigin fotograflari begendiler.. sorun yok..
reklam cekimlerinde ne yapacaksin ne edeceksin, nasil bir yardim bekliyorsun bizlerden?
..ama unutma.. sen zaten fotograf cekmesini seven bir amatorsun, yani daha once hic reklam cekimi yapmadin.. o yuzden bocalayacak olman cok normal.. herhalde anlarlar..

Tarih: 27 Eylül 2005, 12:45 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

merhaba arkadaslar, Yeni haberlerim ve ihtiyaclarimla yine burdayim abi danadanagast inanmiyorum yaa simdi bi konser cekiminden geldim bi bardaydi cok az isik vardi bide bu canona aliskin degilim biliorun kullanmayi bilmiorum modlarini ayarlarini falan fotolari bilgisayara atttim sonuc felaket tekkelimeyle hepsi bulanik cikmis abi alahtan bi kactane konuyu anlata bilecegim haber yapilacak fotograf var saglam abi bu nun sebebei ne yaa neden bu makine bukadar hassas resimlerim hep boyle kaymis gibi sallamisim gibi halbuki sallamadim hic dikkat ettim ona yani bir ayari mi var bunun abi MAkine Canon Eos 300d..Yardim et..
Ilk gunden sictik yarin kovulmasam bari..
DAgbulent abi goruyorsun iste valla kolay degilmis bu isler ama yilmak yok ogrenecegiz..Tesekkur ederim hepinize..

Tarih: 28 Eylül 2005, 01:22 - İp: yok
dagbulent
dagbulent (üye)
Konya / Amatör

Abi çok üzüldüm ilk gün böyle olmasına ama hemen gözünde büyütme olayı bence. Gece az ışıklı bir ortamda çekim yapmak en zor deneyimdir diye biliyorum. Seni de daha ilk günden böyle zor bir ortamda denemeleri kasti düşünülmüş bir şey olabilir. Sen takma kafana, ama tecrübeli arkadaşlardan sebeplerini ve çözüm yollarını öğrenmeye çelış. Ben amatör olduğum için çok yorum yapamıyorum ama bu güne kadar öğrendiklerimde yola çıkarak şunları söyleyebilirim. POozlama zamanı çok uzun olduğu için ve anladığım kadarıyla tamamen elle (tripod kullanmadan) çekim yaptığından makinenin sallanma ihtimali (her ne kadar makineyi sallamadım desen de) çok fazla. Ayrıca seçmiş olduğun ISO değeri ne onu bilmiyorum. Gerçi bulanıklıktan bahsetmişsin ama bunlar birer etken olabilir. Yine de bu konularda dadanagast gibi tecrübeli arkadaşların yorumlarına kulak vermeni tavsiye ederim.

Sen takma kafana, yarın da gider mükemmel fotoğraflar çekersin olur biter...

Tarih: 28 Eylül 2005, 09:28 - İp: yok
kurtican
kurtican (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba kaan;

walla siteye yeni üye olmanla birlikte foruma da müthiş bir dinamizm kazandırdın!! HElal olsun.. sony mi? Slr mi? okul- viyana derken en son bi bar konserinde buldum kendimi .. Çok eğlendim okurken.. Hayırlı olsun yeni işin.. KEşke benim de öyle bir işim olsa! . Fotoların konusunda da (çok fazla bilgili değilim, mutlaka daha düzgün fikirler gelecektir ama gece bar ortamında flaşsız çekim yapman imkansız.. titrememesi için tripod kullandın mı bilmiyorum ama; zaten loş ışıkta makinanın verdiği düşük enstantaneler yüzünden tripod kullansan bile hareketli olan objeler yine bulanık çıkardı bence.. Tabi ki flaş miktarını da hangi mesafeden çekim yaptığına göre senin bi şekilde ayarllaman gerekir..

Belki tüm bunları biliyodun ama olsun ben yazdım mutluyum [>:D

Tarih: 28 Eylül 2005, 10:26 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Selam Kaanvienna;

Tripod kullansaydın da hiç bir işe yaramayacaktı. Uzun pozlama yaptığın sürece tripodla belki makinen kıpırdamayacaktı ama sahnedekiler kıpraşmaya devam edeceği için net bir fotoğraf elde edemeyecektin. Ya kafana bira şişesi yemeyi göze alarak flaş kullanacaktın ya da kumlanmayı göze alıp ISO'yu 800 - 1600 gibi değerlere getirip hızlı enstantane kullanarak titreşim etkisini en aza indirecektin. Olur da işten atılmazsan bir dahaki sefere artık. İşten atılırsan da o bardan çıkmazsın zaten. Efkardan içip içip bol bol deneme yaparsın.

Tarih: 28 Eylül 2005, 11:53 - İp: yok
dagbulent
dagbulent (üye)
Konya / Amatör

Ya şimdi aklıma geldi. Böyle durumlarda fotoğraf çekerek değil de video kaydı yapıp daha sonra bu video kaydından çeşitli sahneleri fotoğraf haline getirsen (Bilgisayar yardımıyla) olmaz mı? Belki fotoğrafçılık mesleğine ve muhabirlik etiklerine aykırı ama böyle zor bir durumda en azından fotoğrafın yanında yedekte durması açısından elinde video kaydı da bulunursa bir tercih olabilir diye düşünüyorum. Çok mu saçmaladım bilemiyorum. Bu arada bitpire arkadaşımızın yorumlarına da katılmıyor değilim doğrusu.

Tarih: 28 Eylül 2005, 12:19 - İp: yok