nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Sony Dsc-r1

Arkadaslar herkese merhabalar.Bu guzel ve faydali siteye malesef bugun uye oldum cokdaha once sizlerle tanismis olmayi isterdim neyse kismet buguneymis. Viyana üniversitesi ögrencisiyim-Fotograf benim tutkum...
Uzatmadan konuya girmek istiorum..
Yeni bir makina almak istiyorum SONY DSC-R1 burda 790 € fiyatla satisa cikti. Nikon D70 mi yoksa DSc-R1 mi diorum ? yardimlariniza cok ihtiyacim var tesekkurler...Kaan

Tarih: 24 Eylül 2005, 15:59 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam vienna'li kaan.. forumumuza hosgeldin..
..
R1 hakkinda uzun bir suredir forumda konusuyorduk zaten..
en son kararlara gore; dslr'lar ayni okyanus gibiler ama lensler de o okyanusdaki kopekbaliklari gibiler.. diger yandan R1 ise bir gol gibi..
..
sen okyanusda mi yoksa golde mi yuzmeyi seversin?
..
bana kalirsa ikisini de alma ve almisken canon 20D al, bir kerede en iyisini yapmis ol..

..
bakalim digerleri ne der bu duruma............

Tarih: 24 Eylül 2005, 17:59 - İp: yok
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

dadadanagast sende su anda ne makina var valla merak ettim yanlis anlama

Tarih: 24 Eylül 2005, 18:17 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

niye yanlis anlayayim ki iborotti..
bende su anda canon 350D var.. alirken 20D alamamistim, ama icimde hep ukte olarak kaldi.. (hatta inanirmisin, bendeki 350D'yi satip yerine bir 20D almayi dusunuyorum.. ama ne kadar akil kari olur orasini bilemem.... en iyisi tabii ki aradaki farkin yerine bir tane akli basinda lens almak..)
..
su anda avrupada; 20D alanlara canon 100 pound cashback veriyor.. yilbasina kadar surecek sanirim kampanyasi..
bence firsat bu firsat alinacak en iyi makine 20D..

Tarih: 24 Eylül 2005, 19:12 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Ya Sevgili dadanagast,
guzel soylemissin hatta gercekten baya iyi soylemissin D20 diyerek ama o fiyat olarak beni asacak 1520€ diyor adamlar .Canim bende alti ustu gurbette bir ogrenciyim tamam kasarsam belki alabilirm D20 ama simdilik bensen den daha makul bir fikir rica edecegim. BEn su R1 i aliim mi? ha Bide merak ettigim bisey daha var BEn R1 de makro cekimler yapabilirmiyim? MAkro lens kullanabilirmiyim? Yavas yavas ogrencez be abi kusura bakma..

Tarih: 24 Eylül 2005, 20:40 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla ingilterede fiyati 800 pound'a kadar dustu.. sadece body fiyati tabii..
o halde 350D al kaan... bende de 350D var, harika bir alet.. ama uzerine iyi bir lens cekmen gerekiyor.. mesela 17-85 gibi..
..ama sen macro da olsun istiyorsun.. hmmm.. macro lens alman gerekecek kaan.. ama macro konusuna sonradan girersin bence..
bu arada ben de bir macro lens almak istiyorum..
..
neyse.. sony R1'in lensini degistiremezsin kaan.. ama kendisinde macro ozelligi var.. tabii kalitesi hakkinda birsey soyleyemiyorum.. test sonuclarini okuduktan sonra ogrenmis olacagiz..
..
diger yandan tabii ki nikon D70s de 350D gibi cok iyi bir cihaz..
sen karar ver hangisini alacagina iste.. 350D veya D70s..
tabii gonul isterki 20D alasin, cok mutlu olasin ama dedigin gibi fiyati da yuksek.. (bu arada 100 pound cashback'i de dusun tabii..)
..
unutma dslr alinca lensin onemi cok artacak.. o yuzden uzerine takacagin lens icin acimadan harcaman gerekecek..
..
ilk etap icin canon 350D+ 17-85 veya nikon D70s+ 18-70 dusun bence.. sonrasinda sirayla bir telezoom alirsin, bir tane de macro alirsin olayi tamamlarsin..

Tarih: 24 Eylül 2005, 20:51 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Tekrar saol dadanagast bunlari dikkate alacagim..Umarim bu dialoglardan konu hakknda bilgiye ihtiyaci olan herkes nasibini alir..Farkli dusuncelere ve onerilere de acigiz tabiki...

Tarih: 24 Eylül 2005, 21:04 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

ya arkadaşlar 350dnin foto kalitesinin çok iyi olduğunu biliyorum.Hatta abartayım ve şunu soyleyeyım kı Sonyf828 ve canon 350 d fotolarını ayırabılıyorum.Ikı makınanın fotolarıda bende hayranlık uyandıryo.Şimi dadanagast kızacak ya biri kompak diğeri slr kıyaslama yahu ama oyle
birde şu mesele var tabı 20d gerçekden karizması olan bir makına.Belki benım H1 den sonra oyle birşey alırım (ne aç gozluyum ya)
gelelim nıkon meselesine D70s okadar kullanışlı okadar ergonomık kı elinize aldığınızda kendinizi harbi fotoğrafcı sanırısınız vella ben incelediğimde kendimi bişe zannettim.

Bana kalırsa dostum gucun yeterse 20d al yok öğrenciyim dersen d70s çok etkileyici. bence kaçırma.Birde R1 olayı bar ama R1 o kadar muallakda ve şaşırtıcı bir makına kı kımse net birşey soylıyemiyor.Tabi iyi olduğndan kımsenın şüphesi yok..masrafsızdırda bir yandna sureklı lens parası harcamazssın. Ah SLR ahh...

Tarih: 25 Eylül 2005, 00:15 - İp: yok
kevcimen
kevcimen (üye)
Kocaeli / Amatör

Sony F828 kullanıyorum. Eminim Dsc R1 daha güzel bir makinedir. Ama bence siz ustaların sözünü dinleyin (Ben Amatörüm) Canon 20D biraz beklemeye değecektir. Ne de olsa DSLR farkını farkedeceksiniz. bir gün gelecek onlara teşekkür edeceksiniz.

Tarih: 25 Eylül 2005, 01:08 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

Hepinize merhabalar tekrar,sizden birde D70 ve d70s arasindki farklari rica edecegim d70 i de d70s kadar onerir misiniz? ARkadaslar bu arada dün D70 ve su meshur SOny R1 imizi inceleme firsati buldum,daha cok yeni bir amatör olarak anca sunlari söyleyebilrim ki d70 elimde cok kaba durdu, R1 i elime aldigimdaysa inanin bu benim makinam dedim sadece o elde durusu icin alabilirdim o anda. Bilgilerinize sunmak istedim.Malesef henuz bir amator olarak size sadece bu bilgiyi verebiliyorum R1 hakkinda.Son olarak sunu soylemeliyim ki; Inanin COk Etkileyici...

Tarih: 25 Eylül 2005, 16:04 - İp: yok
nilkagan
nilkagan (üye)
Bayburt / Amatör

#kaanvienna' tarafyndan 25.09.2005 16:38:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Eylül 2005, 16:07 - İp: yok