Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
Erhan bunu senmi çektin?
Çok başarılı olmuş.Biraz gökyüzünün vurgusunu photoshop'da arttırırsan tamam olacak.
Makina R1 mi?
Yeni mi aldın makinanı?
Kaça aldın makinanı?
İyi günlerde kullan makinanı.
Erhan R1 topiğine kötü fotoğraf yükleyenleri eleştirmeyip direk dövüyorlar ,ona göre yükleyeceğin fotoğrafları iyi seç.
Erhan fotoğraflarını bu boyut ta yüklersen hiç bir şey anlaşılmaz.900 piksel civarında yüklemelisin ki bir bakışta fotoğrafın tamamını görüp değerlendirebilelim.
imageshake fotoğraf ı yüklemeden önce küçültürsen yükleme sürende kısalır.
ewet kıvanc agcs modunu kullandım f2.8 shutter 50
as ın degerlerını caldım aslında baya bır takıp etmeli kıvanc bu adam ınanılmaz kullanıyor bu makıneyı nerdeyse phıl askey gibi...
h1 uste 500 dolar aldıgımyerle degıstım 880 dolar...
AS AL ARTIK SU R1... ABİ OKUDUM YAZINDA SU IFADELER VAR BIZIM GIBI BU ISI PROFESYONEL YAPMAYAN ZEVK ICIN YAPAN INSANLAR ICIN 30D FAZLA VE MASRAFLI.... A100 DE BENCE...
Adnan abi küçük boyda her makina hemen hemen iyi gösterir fotoğrafları.Önemli olan tam yada büyük boyda ayrıntıları incelemek.Ben foto. boyutunu beğendim.
Genel bakış için büyük sayılabilir ancak gerçeğe yakın oluyor büyük boyutta.
adnan abi yanlıslıkla oldu buyuk oldu pardon
abi kıvanc haklı deyılmı sence ufaltınca gercek sonuclar cıkmıyo gibi...
bu arada saol kıvanc ewet r1 bu...
Kıvanç bu saatten sonra R1 imi inceleyeceksin yoksa Erhanın daha iyi fotoğraflar çekmesi için katkımı yağacağız.
Bu boyda çekilip yüklenmiş yani bir bakışta tamamını göremediğimiz bir fotoğrafa katkı sağlamak için yorum yapılmaz.Fotoğrafı bir bütün olarak görmeliyiz.
Erhan sende makinende Kontrast ve keskinlik ayarlarını + konumuna getir.Ayrıca AGCS yi sadece ters ışıkta çekeceğin fotoğraflarda detay kaybını önlemek için kullan.
Erhan fotoğraf küçültme programın yoksa BURADAN indirebilirsin.
Erhan sayfa o kadar büyümüşki yazı yazmakta zorlanıyorum.
Ehan R1 gerçekten çok iyi bir makina.Ben tekrar almayıda düşünebilirim.Ama şuan benim tahminime göre 5000 ytl. civarına 30D ve 24-105 L IS USM lens alabilirim.Ama önce bu konfigürasyonu bir yerlerde denemem lazım.Bu konfigürasyonun R1 kalitesinden daha iyi fotoğraflar verebileceğini düşünüyorum ama dediğim gibi almadan önce görmem lazım.
NAPALIM ABİ KISMET AMA YA R1 DEN IYI BIRSEY YADA R1 OLMALI ADNAN ABİ SAHSIMIN FIKRINI SORARSAN COK FAZLA BIR BUTCE BIRDE BU KONFIGIRASYONU GARANTİSİZ ALMAYACAGINDAN BAHSETMISSIN...
TERCİH SENİN TABİKİ TAMAM DEDIGIN AYARLARI YAPTIM KESKINLIK DEVAMLI ARTI DURMALI DIYMI LINKTEKI PROGRAMI ALDIM COK IYIİ...
Erhan çektiğin fotoğrafların güzel görünmesi için o programda önce küçült.Bu program fotoğrafı bozulma olmadan küçültüyor.Programda küçültme yapacağın fotoğrafı önce açıyorsun sonra image yi tıklıyorsun.Açılan pencerede ımage size seçip tekrar açılan penceredeki width yazan yere 900 yazıp ok. ye basıyor fotoğrafı kaydedip çıkıyorsun.
Keskinlik ve kontrast.
#as' tarafyndan 08.08.2006 22:07:31 tarihinde düzenlendi.
-Hayrola oğlum fotoğraf makineni satıyomuşsun?
-Evet baba sıkıştım biraz...Sonra yine alırım.
-İyi o zaman... bana da makine lazımdı. bana satarsın.
-
-tamam işte yahu ben aldım makineyi sonrada oğluma hediye ettim. Gidin çekin yarın annenle bankadan lazım olanı
-Baba uzunca bi zaman ödemeyebilirim.
-ödeme! zaten evladın borcu ödemekle bitmez... hadi suratın gülsün.
yaş 34 evli barklı adamız ama yine imdada anamız babamız koştu. yarın itibariyle rahatlıyorum. dolayısiyle makineyi satmaktan vazgeçtim. Bir R1 neferi olarak yola devam
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232529 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0112327 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1210719 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291325 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1316514 Şub. 2021, 16:41
mete007 -