as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

bayramdan sonra daha ekonomik bulursun muhakkak ama suanda da albılırsın gelme durumun varsa yıldız elektronıkte 950 dolar cıvarı bu paraları pesın vermektense garantılı almak daha avantajlı hemde taksıtle...

Tarih: 28 Aralık 2006, 14:49 - İp: 81.***.**5.36
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Hocam uzun araştırmalarım sonucu bu cihazı almaya karar verdim.Aslında iyi bir fotoğraf tutkununun fotoğrafçılığa başlaması gereken makineler giriş seviyesi SLR'ler olmalıdır diye düşünüyorum ama örneğin Canon EOS 400D aldığımda öğrenci olmamdan dolayıbir müddet daha lens alamayacağı için üzerindeki yeryüzünün en kalitesiz lensiyle çekim yapmaktansa R1 kullanmak daha mantıklı geldi bana.ldığımda çektiim resimleri paylaşırım...

Tarih: 28 Aralık 2006, 15:41 - İp: 85.***.**7.17
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

bende senın gıbı dusundum tabi baslangıc dlsr almalıyım daha once r1 kullanıs bırı olarak o kdar yuksekten cakıldımki yere anlatamam...

350 d ile

Tarih: 28 Aralık 2006, 15:52 - İp: 81.***.**5.36
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Söylediğinizdn ne mesaj vermek istediğinizi tam anlayamadım..R1 yerine giriş seviyesi SLR mi al diyorsunuz?Ayrıca neden ''yere çakıldınız''?

Tarih: 28 Aralık 2006, 16:26 - İp: 85.***.**7.17
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

dslr üzerindeki lens ile yada alınacak lens ile gerçekten zor yarışıyor r1 ile demek istedim.

Tarih: 28 Aralık 2006, 16:34 - İp: 81.***.**5.36
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Hocam şimdi evden çıkmam gerekiyor.R1 ile ilgili bazı sormak istediğim sorular var.Akşam gelince yazarım.Özel mesaj atarım..hoşçakalın..

#aeron' tarafından 28.12.2006 16:54:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Aralık 2006, 16:53 - İp: 85.***.**7.17
warrior
warrior (üye)
İstanbul / Meraklı

Bülent ve mimarca alakanız için teşekkürler. Bugün makinamı aldığım yere telefon açtım ve hafıza kartını değiştirebileceklerini söylediler.

Hemen ikinci soruma geçeyim; viewfinderden baktığımda yazılar gözlerimi bozacak şekilde kötü gözüküyo. Sorun benim gözlerde mi acaba diye abime gösterdim abimde aynısını söyledi. Bu herkeste olan bir sorun mu yoksa makinem arızalı mı? Yada ayarlarıyla oynamam gereken bi yer mi var.

Şimdiden teşekkürler..

Tarih: 28 Aralık 2006, 21:33 - İp: 85.***.**7.182
as
as (Üye)

Arkadaşlar makinalarınız hayırlı olsun.

aeron mimarca R1 kullandıktan sonra önce bir DSLR aldı.Sonra şu lens bu lens derken epey masrafa girdi.Dolayısı ile bu aşamada yere çakıldı. Baktı olmuyor tekrar R1 e döndü.

warrior viewfinder de diopter ayarını kullanarak görüntüyü düzeltebilirsin.

Tarih: 29 Aralık 2006, 09:05 - İp: 85.***.**2.238
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

evet adnan abi aynen öle ,yere çakldım valla.
bu arada bayadır makinenız yok sayın as ne düşünüyosunuz?

warrior, as sana soylemıs ama ben sana bıraz daha acayım wievfinder ın altında gizli bır cubuk var onu saga sola oynatırken vızore bak ve gereklı netlık olustugunda bırakabılırsın.

Tarih: 29 Aralık 2006, 10:57 - İp: 81.***.**5.36
as
as (Üye)

mimarca sanırım hangi makinayı alacağımı soruyorsun.
Evet yaklaşık 3-4 aydır makinam yok ama bu arada hem inceleme için gelen makinaları kullandım hemde arkadaşlarımın makinalarını (Sony A100,Canon EOS 20D,Nikon D70S) kullandım.
Alacağım makinanın markasına ve modeline Pentax ın K10D incelemesini yaptıktan sonra karar vereceğim.

Tarih: 29 Aralık 2006, 11:08 - İp: 81.***.**8.64