Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
7-8 tane sony teknık servısını aradım . Bırı yanlızaca 0 dan baslayamabılır resımlerın numarısı dedı dıgerlerının hepsı sıfırdan baslar dedı
Aras foto ıle gorustum makınenızı getırın dedı. Bır ıkı tane daha sony basyısı aradıktan sonra tekrar aras fotoyu aradım onların elınde var olan R1 e kart takınca 8000 kusurlu bır rakamdan basladıgını soyledıler. Ben supelendım acaba ben 8 bın dedıgım ıcınmı soyledı dıye, ogle arasında dırek aras foto ya gıttım.
Yenı bır R1 e uc adet cf kart taktı satıcı. Ikısı scan disk extreme III kartı ıdı. Bunların bırınde 300 lu bırınde 1800 lu rakam gosterdı R1. Sonra benım aldıgım Transcend marka bır cf kart taktık ondada 8303 gosterdı.
Yanı uzun lafın kısası memory nın dırek alakası var gıbı R1 ın gosterdıgı rakamla. Bu arada ben memory formatladım rakamlarda bır degısıklık olmadı. R1 setup ındna ıstedıgımız numaraları verdırebılıyormuyuz..
Az once R1 ı usb den pc ye baglayıp cf kartı Fat quıck format ıle formatladım. Cektıgım resımler bu sefer dcs001 den basladı....
R1 bu ısımlendırmeye hıc mudahıl olmuyor gıbı gorunuyor. Rakamlar memory nın durumu ıle dırek alakalı..
off off şimdi r1 im olsa isterse 10,000 foto çeksin..
alınık r1
mimarca noldu yine mi sattın senin r1 i satayım gel sana benim r1 i
valla alınık r1 kelepir fiyata 1150 ytl dogu bankta sıfır!!!
alınık r1...
Selamlar
Yaklaşık 8 aydır beklediğim R1 e bugün kavuşabildim. 8 aydır her akşam bu topiği ziyaret etmeme hiçbirşey yazamamıştım. (Acısını çıkaracam inşallah) Bende birçok r1 sahibi gibi bu topic sayesinde r1 i tanıyıp alma şansına eriştim. O yüzden bu topiğe katkılarından dolayı başta Adnan abi olmak üzere, Kıvaç, Bülent, İlker abi, Murat abi, Can hocam, gantry, Hasan abi, mimarca, rokomet ve adını şuanda hatırlayamadığım birçok kişiye teşekkür ederim.
Hemen ilk soruma geçeyim; makine açıldığında format errror hatası veriyo. Kitapçıkta hafıza kartıyla ilgili bir sorun olduğu yazıyo. Kitapçıkta yazan bütün yönergeleri uygulamama rağmen sorun çözülmedi. Bu arada hafıza karı 512 mb memory stick pro duo. Hediye olarak verdiler. Makinayla uyum sorunu mu var acaba?
Bu arada adım mücahid
öncelikle mucahit makinan hayırlı olsun. soruna ise benimde ilk basta basıma boyle bi sorun geldigi icin kendimce cevap vereyim. oncelikle hafıza kartını adaptorle kullanıyorsan buyuk bir ihtimal sorun adaptordedir. makine ile ilgili herhangi bir uyumsuzlugu soz konusu olmaz bildigim kadarıyla asıl performansını ms pro duo da veriyor r1 buyuk bi ihtimal ya adaptorde ya da hafıza kartındadır. ben hafıza kartını degistirmistim ve sorunum cozulmustu
hayırlı olsun süper bir makine aldın.
ewet malcom haklı bende bir ara 256mb cf almıştım ucuz birşeydi aynı eror u verdi. sorun adaptorde de olabılır karttada kartın arkasında murekkeple yazılımıs bır yazı varsa mutlaka taklıttır.
kartı ınceleyerek format atarak al arkadasım bazen 2gb kart formatlayınca gercek boyutu olan 2mb a dusuyor.
high speed ms lerin cok taklıdı var.
r1 arsivinden...
Merhaba arkadaşlar.Ben İstanul dışında ikamet ediyorum.R1'in doğubank fiyatı hakkında bilgi veren olursa sevinirim.Ayrıca güvenerek alabilir miyiz?Teşekkürler..
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0111727 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209219 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291225 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1315614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -