Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
evet gördüm fotoları kızın gerçekten çok tatlı.
şimdi şunu farkettim sanırım sony f828 de de benzer bir lens kullanılmıştı ama r1 ve f828 in foto kaliteleri arasında dağlar kadar fark var.buda sensör büyüklüğünden kaynaklanıyo olsa gerek.
bu r2 olayı ciddi bir dedikodu mu yoksa biz kullanıcıların bi umudu mu sadece? yani geliştirilebilecek neyi var diye düşünüyor insan.
bide şunu unutmamak lazım sony r1 i dslr üretmiyoken tasarlamıştı belkide yeni dslr satın almak isteyenleri ciddi olarak kendine çekmek için şimdi r2 piyasaya çıkarsa bu kendi slr satışını da etkilemiyecek mi?yani biraz zor gibi görünüyo bana.
Sony R1 ın sensoru 21.5*14.4 CMOS Sony R1 F828 ın ıse 8,8*6,6mm CCD .Dogal olarak b fark R1 dekı resımlerın daha kalıtelı cıkmasını saglıyor f828 gore...
Sony R2 yı 100-300 carl zeiss lensle cıkarsa, bırde Anti shake ozellıgı koysa makıneye super olacak ama bızım kısı hayal...
haydı sony goster kendını . hayallerı gercek yap bır bomba daha patlat
lens aralığı artar ise bu kalite olmaz diye biliyorum ama sony yapar...onuda
japonlar gerçekten kalite adına masraftan çekinmiyor...
152 ıcı sayfada yukledıgım resım nereye gıttı
Bu kadar genis bir aciklama sayfasi hic bir yerde bulamadim. Calismalarinizdan oturu tesekkur ederim. Bir sorum olacakti. Bende yaklasik 2 aydir R1 kullaniyorum. Ancak daha once bu kadar uzman bir makine kullanmadim . Daha once hep compact makineleri kullandim. Simdi bu cihazda cektigim fotolara bakiyroum. Auto ayarlarda cok iyi sonuclar aliyorum. Ancak bu manuel ayarlarin tam olarak ne ise yaradiklarini da anlamis degilim. Bana bir kac cekim modu ile ilgili kullanilabilecek ayarlardan bahsedermisiniz. Ornegin gece ne yapmaliyim. Gunduz manzara cekerken ne yapmaliyim gibi. Tesekkur ederim. iyi calismalar.
Adnan abi başta olmak üzere R1 topiğinin kıdemlilerine bir sorum olacak..R1, stüdyo ve buna benzer portre ve katalok çekimlerinde nasıl bir performans gösterir?Yani bahsettiğim tarzda çekimlere uygun mudur?Teşekküler...
Ya arkadaşlar nerdesiniz?Bir soru sordum, cevap yazan yok...makineyi alacami bikaçgünüm kaldı..aklımdaki tüm soruların aydinlanmasini istiyorum...yok mu yardım eden...
aeron uygundur.R1 ile sadece doğa fotoğrafçılığında kuş vb. zoom gerektiren durumlarda sıkıntı yaşarsın.
Scraush merhaba. Foto bilgini bilemiyorum. Ama pozlama,estantene,diyafram,iso hakkında bilgi edinmelisin. Bunların pozlamaya etkisini sitelerden araştırarak öğrenebilirsin. Şimdi bunların hepsini anlatmak çok zor. Bunları eğer biliyorsan(ben sorundan bilmediğini düşündüm) daha spesifik sorarsan daha net cevaplarız.
Dtcan merhaba. Yanıtın icin tesekkur ederim. Evet bu Soylediklerinin tam olarak ne oldugunu bildigimi soyleyemem. Ya ben sitelerde ve forumlarda cekilmis olan resimleri goruyorum. Ancak benim cektigim resimlerde bu nitelikliligi hissedemiyorum. Ornek olarak gonderdigim resimden anlayacaksindir. Resim boyutlari cok buyuk oldugundan (4.5Mb Civari) Resmi optimize edip gonderiyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0111727 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209219 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291225 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1315614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -