as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Gantry selam.

Panorama denemeni çok beğendim.Bir program vasıtasıyla mı yaptın bu birleştirmeyi?

Bana anlatırsan sevinirim.

Tarih: 3 Eylül 2006, 08:08 - İp: 85.***.**1.141
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

selam osmanlı.bu fotoğraf daha baştan planlanan bir fotoğraf.makinanın hiç bir değerini değiştirmeden yapılan 2 cekimi yazıcımın programında birleştirip biraz keskinlik verdim.cekim sayısını arttırmak mümkün.programda düzenleme sayfasında panorama yapmak için fotoğrafları yükleyip ister manuel ister otomatik birleştirme yapıyorsun.sana düzeltme ortalama imkanı veren bir program.birçok photoshop programındada var bu özellik.
2 ayrı fotoğrafı birleştirdiğin için dosya baya büyüyor.küçültmek gerekiyor.bence zevkli bir calışma devamı gelecek.

Tarih: 3 Eylül 2006, 09:30 - İp: 88.***.**3.125
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Gantry devamını merakla bekliyeceğim.

Sana birşey soracağım.Makinayı dikey tutup fotoğraf çeksen...
Hem daha fazla alanı alırsın kareye.
Hemde birden fazla fotoğrafı çekip küçültmeden birleştirsen...

Mesela 8MP'de Tıff'de 10 adet fotoğraf çekip birleştirirsin.Birbakmışsın sana 360 derece görüntü çıkmış.

Harika olur.

Dosya boyutu büyürse büyüsün.Boşver.

Tarih: 3 Eylül 2006, 09:49 - İp: 85.***.**1.141
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

bu aklıma gelmemişti ama deniycem mutlaka.kapalı alanda geniş acıyla cekim yapmış gibi bir sonuc gözümün önüne geldi.üstelik kenarlarda bozulmada olmadan.

Tarih: 3 Eylül 2006, 13:12 - İp: 88.***.**3.125
_speed_
_speed_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kivanc aradigin program burada resimleri birlestirebilirsin

http://www.ulead.com/cool360/runme.htm

Tarih: 3 Eylül 2006, 13:30 - İp: 83.***.**9.189
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bu program beleş mi?

Ben nasıl kullanacağım bunu,photoshop bilgisi gerekiyormu bunun için?

Tarih: 3 Eylül 2006, 13:35 - İp: 85.***.**1.141
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben yokken ne muhabbetler donmus oyle..

bulent, demek ki sen de gidip kilpayi birinci olmus bir makineye 4 milyar para vereceksin.. bence bir cep telefonu al.. ayni zamanda harika video'lar da cekebiliyorsun..

speed, bu sefer oldu iste.. ama keske crop'lari gostermeseymissin.. simdi r1'ciler, hemen bakin bu da benim makinemden diye cikarlar ortaya...
ama merak etme, ben hazirda bekliyorum onlari burada..

adnan, neden dslr ile cekilmislerse netlik sorunu var? yoksa taraf mi tutuyorsun?

can, sana yorum yazabilmem icin fotograflarin tam boylarini gormem gerekiyor.. hemen exiflerine bakarim ona gore de yorumumu yaparim, bundan sonra boyle valla..

gantry, ben konusmasam kimsenin konusacagi yoktu, gormedin mi? herkes bir fotograf cekme hirsi ile dolaniyor ortalikta..
bu arada gunun en cekingen makinesi de sendeydi.. sony h1'i bile dunya kadar konustuk, sagolsun martinik..

can gercekten neden a100 ile r1 karsilastirmasi konusu acmiyorsun? biraz da orada takilalim.. cantan yoksa, at lensi cebine oyle cik can..
peki can, r1 kalitesini alamadiysan ve 16-80'i de almayi planliyorsan, 18-70'i de satacaksin degil mi?

ba ba ba.. adnan hatirlarsan, ben 18-55'imle bile r1'e kafa tutuyordum.. r1'den korkan r1 gibi olsun valla..
can hadi sende korkma ve a100 ile r1'i karsilastir..
yok mu arka bahce?.. ayni alanlari ikisiyle de cekip gonder fotograflari..
can valla 16-80 cikacak da sen alacaksin da; o kadar bekleyemeyiz valla..

kivanc o programi kullanabilmek icin ulead cool 360 bilgisi gerekiyor, cunku program photoshop degil..

Tarih: 3 Eylül 2006, 13:38 - İp: 62.***.**2.10
_speed_
_speed_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

yok kivanc kendi sitesinde beles olurmu baska yerlerden bulabilirsin bedava bununla yaparsin ama kayit yapmiyordu galiba JPEG olarak sana ful versiyonu lazim bununla fotograflari cok kolay sekilde birlestirebilirsin birlestirmek istedigin fotograflari seciyorsun cok basit cocuk oyuncagi

Tarih: 3 Eylül 2006, 13:41 - İp: 83.***.**9.189
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Beyler benim makinamda 3 adet fotoğraf kısmı var ama orada önceden yaptığın çekimler çıkıyor.Ama Gantry sen çekimi tripod ile yaptın değil mi?

Tarih: 3 Eylül 2006, 13:46 - İp: 85.***.**1.141
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

3 adet fotograf kismi da ne demek kivanc?
benim makinemde bir adet fotograf kismi var..

Tarih: 3 Eylül 2006, 13:50 - İp: 62.***.**2.10