as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
pavi
pavi (üye)
Hatay / Amatör

Bu fotolarla banada a100 daha keskin gibi geldi.
Ancak r1 de bariz bir pozlama hatasıda detayların kaybolmasına neden oluyor...

Tarih: 4 Eylül 2006, 20:28 - İp: 85.***.**0.40
_speed_
_speed_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

bu fotografi az once cektim hic bir oynama yapilmadi

Tarih: 4 Eylül 2006, 20:36 - İp: 83.***.**9.189
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar bu boyda bakilinca, hepsi de net gibi duruyor valla.. bence r1'in fotografi daha bir iyi gorunuyor.. ama bu buyuklukte bakilinca anlamak zor dedigim gibi..
can, fotograflarin ayni keskinlik ayarlarinda cekip de karsilastirmak pek de dogru degil.. mesela 1ds ile fotograflar, inanilmaz flu gibi cikar, ama birazcik keskinlik ekleyince, bizim makineleri dagitir aninda..
sanirim ikisiyle de SR yazilimi var degil mi? eger oyleyse, her ikisi ile de hem raw hem de jpeg cekip; sana gore yetecek miktarda sharpness ekledikten sonra, buraya yukle.. hatta benimki gibi bir web siten varsa, tam boylarini yuklersen, cok daha iyi karsilastirma yapmis olurduk.. diger secenek de rapidupload gibi bir siteye zip icerisinde yukleyip, buradan adresi vermen bizlere..

Tarih: 4 Eylül 2006, 20:37 - İp: 62.***.**2.10
as
as (Üye)

speed güzel fotoğraf eline sağlık.Sen nerede yaşıyordun Almanya mı.

Can selam fotoğraflarını gördüm.Pavi nin dediği gibi pozlamalar biraz farklı olmuş.Ayrıca bildiğim kadarı ile R1 in etkili flaş mesafesi daha fazla olduğu için fotoğrafları flaş la birlikte aynı değerlerde çekmeye çalışsan bile R1 daha kuvvetli flaşı yüzünden daha fazla pozlayacaktır.
Ama A100 keskinliği gayet başarılı onuda belirteyim.

Tarih: 4 Eylül 2006, 20:41 - İp: 85.***.**8.46
_speed_
_speed_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

begendigine sevindim as ben Hollandada yasiyorum

Tarih: 4 Eylül 2006, 20:44 - İp: 83.***.**9.189
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

guzel ve ilginc bir fotograf speed..

Tarih: 4 Eylül 2006, 20:47 - İp: 62.***.**2.10
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Adnan aynı söylediğin gibi. R1 flaşı daha kuvvetli olduğundan daha fazla pozlandı. Fotoların hepsi jpeg. Hiç oynama yapılmadı. A100 biraz jpegde bile sharpnes uygulanınca keskinlik gayat iyi oluyor. Ben hiç oynamadan makinenin direk çektiği gibi yükledim. Her iki makineninde tüm ayarları aynı olarak çekildi.
Çantamda bir türlü gelemedi

Tarih: 4 Eylül 2006, 21:05 - İp: 85.***.**2.238
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

A100 de renkler orjinaline daha yakın. R1 de ki renklerin farklılığı fazla pozlanmasından kaynaklı sanırım.

Tarih: 4 Eylül 2006, 21:20 - İp: 85.***.**2.238
as
as (Üye)

Can sana dün sorduğum soruyu sanırım atladın.R1 ve A100 ün yazılımları aynı değilmi.SR her ikisindede aynı ayar seçeneklerini sunuyor olması lazım.Yazılımlarda bir fark varmı.

Tarih: 4 Eylül 2006, 21:22 - İp: 85.***.**8.46
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Pardon adnan atlamışım özür. A100 dede aynı yazılım var. Yalnız 1.1 sürümü.

Tarih: 4 Eylül 2006, 21:52 - İp: 85.***.**2.238