as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ya İlker Pazarbey ile alay ediyorsun cevap sayısını arttırıyor diye ama sen hep başı çekiyorsun

Baksana eskiden uzun uzadıya yazdığın yazılar geride kaldı,hızlı cevap atmak için kısacık yazılar yazıyorsun

Hem benim hikaye hakkında bir yorumda bulunmadın.Nasıl iyi sonlandırmışmıyım olayı?

Tarih: 3 Eylül 2006, 13:53 - İp: 85.***.**1.141
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

evet kivanc, bayagi mutlu bir son olmus.. ortada masum kalan bir tek, meral'in dogmamis bebegiydi, ama merali de oldurdugunden, yavrucagiz hicbirsey goremeden oldu.. acaba murat, meral'in hamile oldugunu biliyor muydu?..
kivanc, pazarbey sadece kopi peyst yapip gonderiyor mesajlarini.. benim de.... haklisin valla.. nerede o eski sayfalarca yazilarim.. bosver boylesi daha iyi, insanlar okuyabiliyorlar en azindan..
sen hala soylememissin ama; 3 adet fotograf kismi da ne demek kivanc?..
bakiyorum sen de pazarbey ve benimle yaris icerisindesin.. 2000 mesaji devirmissin bilem..

Tarih: 3 Eylül 2006, 14:17 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Evet İlker devirdim şimdi ise 2035. mesajı yazacağım.

Sana yetişmem için 1 yıl lazım ama yok sen böyle hergün onlarca yazarsan ya hiç yetişememyeceğim yada sabahlamak zorunda kalacağım.Benim rekabetim Pazarbey ve Adnan abi ile.

İlker dördümüz dışında bizim kadar cevap sayısı olan var mı netfotograf da?

Yoksa ben 51000 kişide 4. gidiyorum tabi şimdilik

İlker bu 3 fotoğraf olayı şöyle.Makinada normal izleme ve çekim yapma ekranı var.Ondan sonra bir kez düğmeye basarsan histigram çıkıyor ekranda(LCD'de).

Birkez daha basarsan ekranın sol kısmında 3 tane boş kutucuk çıkıyor.Bunlar önceden çektiğin fotoğrafları göstermesi adına,yani 3 kutucuk demek,en son çektiğin 3 fotoyu göstermesi bakımından yani

Mesela sabit bir yakınlaştırma oranın var.50mm gibi...

İlk fotoda bir binayı çektin.İkincisini çekerken,ilk fotoğrafta fotoğrafın alt-üst,sağ-sol kısımların nerede bittiğini bakarak görüyorsun ve ona göre sonraki sonraki derken birkaç fotoğrafı çekiyorsun.

Bu sanırım panoramik çekimler için düşünülmüş ve tripod olması lazım bana göre.Yoksa ufak tefek üst üste bindirme hataları sebebiyle fotoğraf zebil olabilir.

Tarih: 3 Eylül 2006, 14:25 - İp: 85.***.**1.141
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

(valla hicbirsey anlamadim.. he deyip geceyim bari.. )

evet kivanc, anliyorum seni.. 3 adet fotograf kismi bayagi iyi gercekten de..

gantry eminim ki tripod kullanmistir kivanc.. ama kullanmadan da cekebilirsin tabii ki..

Tarih: 3 Eylül 2006, 14:28 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ben de kendimi yırttım anlatmak için ve sen anlamadın ya helal olsun sana

Bunun dekoderi bu kadar çalışıyor arkadaşım.Tripodsuz imkan yok çekmeye

Ben bugünkü buluşmada tripod götürmeyeyim bare.O kadar kalabalıkta olmaz şimdi hem saat 19:00'Da imiş buluşma.Zaten İzmir'de hava 19:30'da kararıyor.Gece fotoğrafçılığı mı yapacağız?

Ormanda gece avlanan kaplanları çekmiyoruz ki yada nehirdeki timsahları

Tarih: 3 Eylül 2006, 14:35 - İp: 85.***.**1.141
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dekoder bozuldu valla meralle murat'in asklarindan sonra.. ha bir de ahmet, ayse, fatma (murat'in annesi..).. ve doktor huseyin.. o da merale asik ama neyse.. meral oldu ne de olsa..
kivanc bosver tripodu falan, mutlaka birileri getirir tripodu nasil olsa.. zaten ne fotografi cekeceksiniz ki aksam aksam.. gidin tavla falan atin.. cay icin, muhabbet..

Tarih: 3 Eylül 2006, 14:45 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Yok canım yinede ben makinamı götürürüm yanımda.Sonra millet cinlik yapıp şak diye çekecek ben aval aval bakacağım olmaz öyle.

İlker dün stüdyodan adamlar geldi benim çalıştığım yerde düğün vardı.Bende görevliydim orada.Adamın elinde 350D+17-85mm vardı.Nasıl kalitesi iyimidir?

Adam portre çekti boydan ve bilhassa karanlıkta yüzlrti çekti.Üzerinde harici flaşı ve altta batarya grip yuvası da vardı,yarı yolda pili bitmesin diye.

DSLR makinalarının çekim esnasında çıkardıkları ses hakikaten dinlemeye değer.

Sanki insanın yanından Suzuki Hayabusa geçiyormuş gibi...

Tarih: 3 Eylül 2006, 14:51 - İp: 85.***.**1.141
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilker dostum bugun sanırım basbasa kalıcaz..
sonucta benim 4 bin ytl verdigim makina kılpayıda olsa birinci. yani bizede ne yakısır birinci olan bi makina kullanmak yakısır.

Tarih: 3 Eylül 2006, 16:13 - İp: 85.***.**1.185
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bülent,4000 ytl ve 1. den ne kast ettin anlamadım?

Tarih: 3 Eylül 2006, 16:18 - İp: 85.***.**1.141
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

kıvanc 114. sayfadaki ilkerin acıklamasına ve benim acıklamama bak anlarsın (hani su w800i cep tlf hatırlarsın)

Tarih: 3 Eylül 2006, 16:43 - İp: 85.***.**1.185