Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
Ya İlker Pazarbey ile alay ediyorsun cevap sayısını arttırıyor diye ama sen hep başı çekiyorsun
Baksana eskiden uzun uzadıya yazdığın yazılar geride kaldı,hızlı cevap atmak için kısacık yazılar yazıyorsun
Hem benim hikaye hakkında bir yorumda bulunmadın.Nasıl iyi sonlandırmışmıyım olayı?
evet kivanc, bayagi mutlu bir son olmus.. ortada masum kalan bir tek, meral'in dogmamis bebegiydi, ama merali de oldurdugunden, yavrucagiz hicbirsey goremeden oldu.. acaba murat, meral'in hamile oldugunu biliyor muydu?..
kivanc, pazarbey sadece kopi peyst yapip gonderiyor mesajlarini.. benim de.... haklisin valla.. nerede o eski sayfalarca yazilarim.. bosver boylesi daha iyi, insanlar okuyabiliyorlar en azindan..
sen hala soylememissin ama; 3 adet fotograf kismi da ne demek kivanc?..
bakiyorum sen de pazarbey ve benimle yaris icerisindesin.. 2000 mesaji devirmissin bilem..
Evet İlker devirdim şimdi ise 2035. mesajı yazacağım.
Sana yetişmem için 1 yıl lazım ama yok sen böyle hergün onlarca yazarsan ya hiç yetişememyeceğim yada sabahlamak zorunda kalacağım.Benim rekabetim Pazarbey ve Adnan abi ile.
İlker dördümüz dışında bizim kadar cevap sayısı olan var mı netfotograf da?
Yoksa ben 51000 kişide 4. gidiyorum tabi şimdilik
İlker bu 3 fotoğraf olayı şöyle.Makinada normal izleme ve çekim yapma ekranı var.Ondan sonra bir kez düğmeye basarsan histigram çıkıyor ekranda(LCD'de).
Birkez daha basarsan ekranın sol kısmında 3 tane boş kutucuk çıkıyor.Bunlar önceden çektiğin fotoğrafları göstermesi adına,yani 3 kutucuk demek,en son çektiğin 3 fotoyu göstermesi bakımından yani
Mesela sabit bir yakınlaştırma oranın var.50mm gibi...
İlk fotoda bir binayı çektin.İkincisini çekerken,ilk fotoğrafta fotoğrafın alt-üst,sağ-sol kısımların nerede bittiğini bakarak görüyorsun ve ona göre sonraki sonraki derken birkaç fotoğrafı çekiyorsun.
Bu sanırım panoramik çekimler için düşünülmüş ve tripod olması lazım bana göre.Yoksa ufak tefek üst üste bindirme hataları sebebiyle fotoğraf zebil olabilir.
(valla hicbirsey anlamadim.. he deyip geceyim bari.. )
evet kivanc, anliyorum seni.. 3 adet fotograf kismi bayagi iyi gercekten de..
gantry eminim ki tripod kullanmistir kivanc.. ama kullanmadan da cekebilirsin tabii ki..
Ben de kendimi yırttım anlatmak için ve sen anlamadın ya helal olsun sana
Bunun dekoderi bu kadar çalışıyor arkadaşım.Tripodsuz imkan yok çekmeye
Ben bugünkü buluşmada tripod götürmeyeyim bare.O kadar kalabalıkta olmaz şimdi hem saat 19:00'Da imiş buluşma.Zaten İzmir'de hava 19:30'da kararıyor.Gece fotoğrafçılığı mı yapacağız?
Ormanda gece avlanan kaplanları çekmiyoruz ki yada nehirdeki timsahları
dekoder bozuldu valla meralle murat'in asklarindan sonra.. ha bir de ahmet, ayse, fatma (murat'in annesi..).. ve doktor huseyin.. o da merale asik ama neyse.. meral oldu ne de olsa..
kivanc bosver tripodu falan, mutlaka birileri getirir tripodu nasil olsa.. zaten ne fotografi cekeceksiniz ki aksam aksam.. gidin tavla falan atin.. cay icin, muhabbet..
Yok canım yinede ben makinamı götürürüm yanımda.Sonra millet cinlik yapıp şak diye çekecek ben aval aval bakacağım olmaz öyle.
İlker dün stüdyodan adamlar geldi benim çalıştığım yerde düğün vardı.Bende görevliydim orada.Adamın elinde 350D+17-85mm vardı.Nasıl kalitesi iyimidir?
Adam portre çekti boydan ve bilhassa karanlıkta yüzlrti çekti.Üzerinde harici flaşı ve altta batarya grip yuvası da vardı,yarı yolda pili bitmesin diye.
DSLR makinalarının çekim esnasında çıkardıkları ses hakikaten dinlemeye değer.
Sanki insanın yanından Suzuki Hayabusa geçiyormuş gibi...
ilker dostum bugun sanırım basbasa kalıcaz..
sonucta benim 4 bin ytl verdigim makina kılpayıda olsa birinci. yani bizede ne yakısır birinci olan bi makina kullanmak yakısır.
Bülent,4000 ytl ve 1. den ne kast ettin anlamadım?
kıvanc 114. sayfadaki ilkerin acıklamasına ve benim acıklamama bak anlarsın (hani su w800i cep tlf hatırlarsın)
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232329 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0112227 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1210219 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291325 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1316014 Şub. 2021, 16:41
mete007 -