netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

komutanın yemeklerine benzemez ama.
hepinizin ağzını sulandıracağına eminim.
akşam akşam kalkıp gidip midye bulun diye ekliyorum

Tarih: 1 Mart 2008, 18:23 - İp: 85.***.**1.157
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2008-03-01

Tarih: 2 Mart 2008, 00:31 - İp: 85.***.**3.163
drag
drag (üye)
İstanbul / Meraklı

Bir makro da benden.. Kit lens reverse mount.

Tarih: 2 Mart 2008, 01:01 - İp: 85.***.**8.152
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmed, yoruma gerek yok

Kadir güzel makrolar midye dolma istenilen etkiyi yarattı,biraz daha aydınlık olabilirmiydi diye düşünüyorum.

AVS Selahattin agbinin eksiklğini tamamlamıssın hemen. Güzel yaratıcılık.

Foxfo, kare güzel sandalı flashla aydınlatabilsek daha etkili olacakmış karanlık içinde biraz kaybolmuş gibi duruyor bende. Yoksa benim ekrandamı bir sorun var Kadir in fotoda bayagı karanlık gözüküyor.

Bugünden bir kare.18-55

Tarih: 2 Mart 2008, 01:31 - İp: 85.***.**9.211
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhabalar,
Gectigimiz birkac hafta Nagoya'da uzun süre kalamadım. Internete de girmeye pek vaktim olmadı. Forum almıs basını gitmis Herhalde birkaç gunde anca okunur.

Geziden birkaç fotoğraf:

Kyoto, Toji Temple,
DA12-24, 30sn, 200ISO

Tokyo, Rainbow Koprusu ve Tokyo kulesi.
DA70, 6sn, 100ISO, f/8

#bozbey' tarafından 02.03.2008 10:16:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Mart 2008, 10:11 - İp: 60.***.**1.133
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Naci yerden göğe haklısın. İkinci gövde bizde artık şart oldu. Senin de K20D'yi hasretle beklediğini biliyorum. Çare yok alacağız artık. Ayrıca her zamanki cömertliğin için çok teşekkür ederim.

Sağolsun arkadaşlar çöp serisinde kesinti olmasına fırsat vermediler. Bakarsın bu konuyu bir bayrak yarışına çevirebiliriz. Ben 50'lik seriyi tamamlayınca Avşar bir süre devam eder. Sonra bayrağı ilgilenen başka birine devrederiz ve bu seri inşallah sürekli devam eder. Avşar'ın kurgusu benim şimdiye kadar hiç aklıma gelmemişti. Kim bilir daha ne fikirler çıkar. Ne dersin Avşar? Bayrağı devralmaya hazır mısın? 11 gün kaldı.

Arkadaşlar insanın belli bir konuya konsantre olarak arayışa girmesi gelişimine çok katkı sağlıyor. Ben şu çerden çöpten konu sayesinde kompozisyon, ışık, flaş kullanımı, konuya paralel bulunmanın önemi, alan derinliği gibi birçok konuda deneme yanılma ile birçok şey öğrendim. Size de tavsiye ederim.

Birlikte böyle bir çalışma yapabilirmiyiz fikri pek rağbet görmedi sanıyorum. Biz dün karar verdik. Adına ne dersek diyelim yaşamdaki zıtlık ve çelişkileri konu alan seriye başlıyoruz. İsteyen istediği zaman katılabilir.
Tamamen serbest çalışma üzerine kurulacak. Amati bir yer açarak konuyu çerçeveleyecek. Arkadaşlar da bu konuya uygun fotoğraf çekerler ve bizimle paylaşmak isterlerse buraya yükleyecekler. Amaç belli bir disiplin içinde kendimizi geliştirmeye devam etmek.

Fatih gene biryerlere kaçmışsın. Şu güzel lenslerinle bize doğru da kaç da şunları kana kana deneyelim.

Kaptan seramik toplar ve içinde bayrağımızı simgeleyen top fotoğrafın çok hoş ve günün anlamına da çok uygun düşüyor. Kutlarım.

Drag, Şu 'Reverse Mount' uygulamasını nasıl yaptığını bunun için gerekli malzemelerin neler olduğunu, nereden nasıl temin edildiğini, Ne işe yaradığını, hangi durumlarda kullanmanın uygun olduğunu bizlere paylaşırsan hepimiz sayende bu konuda bilgilenmiş oluruz. Selamlar.

Tarih: 2 Mart 2008, 10:24 - İp: 85.***.**9.99
drag
drag (üye)
İstanbul / Meraklı

Camoka hocam, açıkçası bizzat kendim burada hergün sizlerin yazışmalarını takip ederek her cümlenizden bir şeyler kapmaya çalışırken kimselere bir şey öğretme konumunda olabilmem mümkün değil, hele ki size hiç haddim değil. Sadece geçenlerde eBay'den bir miktar malzeme kaldırdım, onlar birer ikişer posta kutuma düşmeye başladığından beri de ufak tefek denemeler yapıyorum kendimce. Şimdilik elimde reverse mount halkası dışında bir de 58-52 macro coupling ring var. 70-300 apo'nun önüne kit lensi ters takmaya yarıyor. Bir macro extension tube, bir de 2x teleconverter da yolda, haftaya gelir inşallah. Reverse mount işi için aldığım malzeme bir 52mm Reverse Mount ring. Ebayde 10 dolara satılıyor (benzer malzemeler gittigidiyor.com'da da var, ancak daha pahalı). Kit lensi kullanmak istediğim için 52mm'liğini aldım, ama başka boyutlarda da alınabilir tabi. Bizim kit lenslerde apertur halkası olmadığından lensi çevirmeden önce body'den aperturu maksimuma ayarlamak, sonra makineyi kapatıp lensi çıkarmak gerekiyor. Eski manual lenslerden kullanırsanız böyle bir sorun yok tabi. Yalnız reverse mount halkası ile ters taktığınızda vizor oldukça karanlık ve fokuslama filan çok zor oluyor. Çok sağlam aydınlatma gerekiyor. Bunun için de bir ring flash alma düşüncem var, ona da eBay'den bakıyorum şu sıralar..

(Benim aldığım halka şu: eBay LINK)

#drag' tarafından 02.03.2008 14:46:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Mart 2008, 14:45 - İp: 85.***.**8.152
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Trabzon'dan merhabalar KTU'de öğrenimime devam etmek amacıyla cumartesi akşamı Trabzona geldim tabi ekipmanla beraber müsait olduğum ilk an polarize filtre mevzusunu halletmeye çalışıcam daha sonra aklımda Kadir'in 0.42x convertor u var(sağolsun çok yardımcı oldu özel mesajlarıyla) elimden geldiğince buraları size kendi karelerimle anlatmaya çalışıcam.. Olurda temmuz ayına kadar buralara yolu düşen olursa bana özel mesaj atması yeterli.. Sevgi saygılarımla

#esisman' tarafından 02.03.2008 16:12:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Mart 2008, 16:06 - İp: 85.***.**9.28
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili drag açıklamaların için teşekkürler. Ben henüz bir yıldır fotoğraf konusunda bir şeyler öğrenmeye ve uygulamaya çalışıyorum. Benim en büyük idealim de kar tanelerini görüntülemek. Bu konuda fotoğraf çekenlerin bir kısmı lens'i senin yaptığın gibi ters çevirerek çekiyorlar. Bir kısmı da mikroskop bağlayarak bu işi yapıyorlar. Bu nedenle senin bu ters çevirerek çektiğin fotoğraf çok ilgimi çekti. Benim idealim konusunda diğer bir hendikap da kar yağıyor olacak, hava oldukça soğuk olacak, hem ekipmanı hem de kendini bu soğuktan koruyacaksın. Yani anlayacağın hayal gibi bir şey. Ama hayaller olmasa da yaşanmaz ki. Kar tanesi fotoğrafı çekmeden ölürsem gözlerim açık gider herhalde.

İşi önce ucuz yolla halletmeye çalışıp başarılı olursa mikroskop lens almak istediğimden bu ters bağlama işi ilgimi çekti. Bilgiler için tekrar teşekkürler.

Tarih: 2 Mart 2008, 17:25 - İp: 85.***.**9.99
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fatih abi gene güzel bir gezi olmuş sende çok kareler vardır.Özledim bir gün beraber çıkarız.

bozbey abi japonyanın kendine özgü yapıları hep ilgimi çekmekte,değişik kareler

drag başarılı çalışmalar

kad-ir abi tomato şahane çıkmış :=)

avs abi çok güzel kurgu,çöp kutusu konusunuda katılıyorum daha alakalı olabilirmiş

ironsailor abi sana manzara daha çok yakışıyor :=)

Bendende 1 kare

2

3

4

5

#onixon' tarafından 03.03.2008 00:37:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Mart 2008, 22:10 - İp: 85.***.**4.253