netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Komutan o lodosta balkonda onun için bu kadar çok kaldınız anlaşılan. Süper olmuş.

Onix iyi etmişsin kardeşim. Her zaman öncü keşif kolu faaliyetleri sonraki gezi için çok önemlidir. Gideriz yakında.

Sedat senin fotoğraflara yorum yazmak beni aşar. Onu üstadlara bırakalım diyeceğim ama onlardan da ses soluk çıktığı yok. Ben sadece hayran hayran seyrediyorum.

Tarih: 3 Mart 2008, 18:46 - İp: 88.***.**9.234
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

iyi akşamlar abilerim ve arkadaşımlarım..bir sorum var yardımcı olabilirseniz..ebaydan tele converter bakıyorumda "for Pentax Screw Mount" yazıyor açıklamasında.Bizim makinaya uyumlu uluyor mu bu..?

Bide tele converter ve otomatik uzatma tüpü(Auto Extension Tube) için tavsiye ettiğiniz markalar nelerdir.?

#smlzl' tarafından 03.03.2008 19:28:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Mart 2008, 19:24 - İp: 88.***.**9.41
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

6 seriye devam

7

8

amati ile aynı anda düşündüğümüz bi portre lenslerdir 85mm 1.4'ler.valla istanbulda bu ara havalar çok pis,panoromada etkisini göstermiş
sedat kayıklar fotosundaki ters simetrik yerleşim farklı bir tad vermiş.

#onixon' tarafından 03.03.2008 21:18:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Mart 2008, 20:46 - İp: 85.***.**6.127
drag
drag (üye)
İstanbul / Meraklı

smlzl, "screw mount" eski tip M42 vidali mountlar için kullanılan bir tabir. Bizim makinelere uymasına uyar, ama bir M42 adaptörü ile takman gerekir. Adaptörsüz takılanlar için K-bayonet tabiri kullanılıyor.

Teleconverter için ise Kenko tavsiye edilen bir marka. Bir de Pentax'ın kendi converteri de var sanırım, o da iyidir herhalde.

#drag' tarafından 03.03.2008 21:30:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Mart 2008, 21:29 - İp: 85.***.**8.152
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

smlz, bulabilirsen Pentax 1.7x TC bulamazsan 1.4x TC Tamron. Hiçbirini bulamazsan Kenko.

Tarih: 3 Mart 2008, 21:42 - İp: 88.***.**7.113
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Dostlar; Sigma 17-70 mm kullanan var mı aramızda? Varsa görüşlerini bildirebilir mi?

Tarih: 3 Mart 2008, 21:43 - İp: 88.***.**7.113
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

drag ve endorf abilerim sağolun..o zman screw mount la hiç uğraşmamak lazım..direk K bayonetlere bakayım ben..kenko biraz pahalı geliyor ondan başka bişeye bakmak istiyorum..bide almışken 2x alayım diye düşünüyorum..olmazsa kenko ya bakçaz macro lensten ucuz hiç olmazsa..

Bu arada benim düşüncem fena halde merak sardığım macroya ucuz yollu bir çözüm bulmak..çünkü şu anda macro lens alcak durumum yok öğrenciyiz malum Sahip olduğum tek lens olan sigma 17-70mm ye takviye yapıp şimdilik bununla idare etmek..Bu takviyeyi de otomatik uzatma tüpü veya tele converter ile yapmayı düşünüyorum..

Endorf abi acemiyim çok bişey farkında değilim ama 17-70 ile başladım bu işe ve hiç bi eksikliğini hissetmedim..şu anda ne yönde görüş bildireceğimi bilmiyorum açıkçası.. inş ustalar yardımcı olurlar size..

Tarih: 3 Mart 2008, 22:58 - İp: 88.***.**9.41
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Müthiş Güzel bir topic. Keyifle izliyorum. Paylaşım çok güzel. Fotograflar güzel ve emek harcanmış. Camokanın çöpleri müthiş

Tek ricam fotograf bilgilerini ve lensleride yazmanız birde fotografla ilgili düşüncelerinizi, çekildikleri yeri ve ortamı yazmanız. Birde varsa tabiki yapılan müdahaleler.

Herkesin emeğine ve paylaşımına teşekkürler. Bir DSLR-Like sahibi olarak çok şey öğreniyorum sizlerden tekrar teşekkür.

Saygılar

#muratreis' tarafından 03.03.2008 23:55:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Mart 2008, 23:52 - İp: 85.***.**6.189
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

smlzl tele konvertör için iyice araştır.belli bir diyafram değerinden sonra auto fokus yapmıyor diyorlardı.emin değilim ama.
1,4 den fazlasını da alma.

Tarih: 3 Mart 2008, 23:52 - İp: 85.***.**0.113
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

hadi ya bilmiyodum kadir abi sağol..peki neden 1.4x den fazlasını almayayım..bi nedeni var mı.?

Tarih: 4 Mart 2008, 00:17 - İp: 88.***.**9.41