Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
En içime sinen kare bu oldu renkler fena değil kadrajda ee tripod sağolsun
amati üstad konuşturmuş yine ustalığını.,
esisman ,güzel bir kadraj olmuş.
realfriend kırılmam merak etme
makro denemelerine devam.
18-55 ile makro aparatı(obje 3-4 mm lik bir şey)cropladım.
18-55 +makro
Selahattin agbi son kare oldukça güzel. Kibritleri parlarken yakalamak oldukça zor olsa gerek.
Ahmed sanırım aynı çiçek bizim bahçede de var daha once tomurcukları üzerinde buz varken fotograflamıştım. Yine 1 haftaöncesiden buzlu bir kare ve bu haftasonundan açmış hali. Seninkiler çok daha güzel olmuş.
Ters pozlama denemesi tam istediğim gibi olmadı CS de biraz daha uğraşıcam bu kare ile ilgili.
Kaptan abicim doğru haklısın bahar sezonunu sen açmıştın zaten Heyecandan unutmuşum affet
Bence lensi çok ama çok başarılı kullanıyorsun.Alan derinliği kullanımın öyle kararında ki göz direkt olarak konuya yönleniyor
esisman merhaba;Fotoğrafında renkler çok güzel.Yerdeki yansımalardan polarize filtre olmadığını anlıyorum? Eğer yok ise mutlaka bir tane edinmeye çalış bu tarz fotoğrafların için.Bir de fotoğrafın en altta kalan 1/3 lük kısmı hazır gölgede kalmışken o kısmı almasaydın ve karşıdaki manzarayı bize biraz daha gösterip kesmemiş olsaydın daha iyi mi olurdu acaba?Belki gökyüzündeki aşırı kontrasttan kaçmak için yapmış olabilirsin.O zaman da iki adım öne gidip aynı kadrajı alttaki gölgeden kurtarak alabilirdin sanki.Ne dersin?
Kadir can sıkıntısından iyice makro'cu oldu.
Kaptan ateş'e hükmetmek gerçekten zor. Allah itfaiyecilere kuvvet versin. Ben şurada iki çöp'ü idare edemiyorum.
Esisman, yaşadığın sorunlar büyük ölçüde ekipman yetersizliğinden kaynaklanıyor. Zaman içinde o sorunları da aşarsın. Önemli olan fotoğrafa konu olabilecek bir şeyi görmektir. Sende bu göz var. Eline sağlık güzel kareler.
Ahmet'cim bu zamzonenterasan bir makina, her türlü kış koşulunda da biliyorsun banamısın demeden çalıştı, jpeg leride oldukça ilginç ve başarılı... GX-20 nasıl olacak çok merak ediyorum...
Bahat macroların çok başarılı olmuş..
Üstad kit lensi dğiştir diyorsun 16*50 fiyatı uygun olursa düşüneceğim...
kaptan amati ile aynı çiçeği farklı bir bakış açısı ile sundun bizlere.
Camoka'nın Çöpleri 38
'-Arkadaşlar Bugün Afrika'dan bir misafirimiz var'
Ahmed, komutan teşekkürler.
Ahmed, sanırım Kadir daha önce gönderdiği papatya fotografı ile bahar sezonunu açmıştı.Malum oralara bahar buradan önce geliyor. Bizse bu tarihe kadar beklemek zorunda kaldık.
Selahattin ağbi, yaratıcılık 10 numara, flashada iyi hükmediyorsunuz bu seri size de çok şeyler kattı, görünüyor.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
011130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
022724 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk