netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmed özellikle 2. makro su altında çekilmiş gibi, ben bu yorumu daha önce de yapmıştım galiba. Hatırladım, Emirgan korusunda çektiğin fotoğrafın birine yapmıştım.

Selahattin abi pantolon ve alevler konusunda çok haklısınız. Size bir K20 D (pardon İlker'e) görünüyor. Ne dersiniz? Bu arada Abant gölü canavarına yorum yazmayı atlamışım kusuruma bakmayın, gerçekten çok enterasan olmuş. İllustrasyon olsa ancak bu kadar olur.
Ayrıca PS bilginiz giderek artıyor.

Esisman ters ışık kadrajı
Kadir makrocu deyince kızıyorsun

Sinan bence 16-50 konusunda acele etme sanırım Tamron'un 17-50'si Pentax için de çıkacak...

İronsailor, sizden öğreneceğimiz çok şey var abi.

Sanırım site 800 pixel üstü fotoğrafları otomatik olarak küçültmeye başladı.
Ya da benim browser'dan...

Tarih: 28 Şubat 2008, 10:52 - İp: 212.***.**7.114
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu da Komutan'ımın meşhur ettiği 'Yalnız Ağaç'

Tarih: 28 Şubat 2008, 10:52 - İp: 85.***.**2.207
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

zoom ithalat ile görüştüm,
tamron 17-50 nisan da çıkacak,mayıs ayında Türkiye de stoklarda olacak.
uygun fiyatı olduğu için beklemeye değer bence.
belki 70-200 2,8 ide getirebilirler.

Tarih: 28 Şubat 2008, 11:25 - İp: 85.***.**9.67
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Meşhur :-) yanlız ağaç yorumlarını keyifle izliyoruz , Komutan , Camoka

Esisman iyi ilerliyorsun , azmin senden de çok yakında çok güzel kareler geleceğini gösteriyor

Kaptan tomurcuk foton harika , özellikle üzerinde kar olan karen çok hoşuma gitti...

Kadir 18-55+makro ile iyi iş çıkarıyorsun valla , tebrikler...

Bahar amatiden yeni gelecek makroları müjdeliyor adeta

Beğeninize sunarım...

Tarih: 28 Şubat 2008, 11:43 - İp: 85.***.**2.23
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Realfriend, hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz.Küçültme konusuna gelince bende de aynı şey oluyor ama herzaman değil ilginç olan o.

Selahattin ağbi, Komutanın ki ayrı sizinki ayrı güzel.

Kadir, tamron bu yaza birde 10-24 (rectilinear)cıkaracak Pentax uyumlu ama sabit diyafram değil.Fakat yinede piyasadaki geniş açı lenslere yeni bir rakip geliyor olması sevindirici.Performansıda iyi olur umarım.

Tarih: 28 Şubat 2008, 11:52 - İp: 193.***.**5.60
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Mevcut 18*55 ışığın yeterli olduğu koşullarda oldukça tatmin edici sonuçlar vermekte. 16*50 konusunda hiçbir acelem yok, 2008 yılı planında sadece... gelecek lenslerden fiyat/permons bir elemesi yapıp bir sonuca gideceğim.

ağaç ve fotoğrafçı aynı karede...

Tarih: 28 Şubat 2008, 13:01 - İp: 85.***.**5.89
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

kadir abi 18-55+makro çalışmaların gerçekten çok güzel. beğeniyle bekliyorum devamını. tüm detaylar güzel. ilerde birde gelişmiş bir makro aldınmı tamamdır.

özel mesaj attım kadir abi.

selahattin abi çöp serisini çok beğeniyorum ama sayılaraı yükseldikçede üzülüyom valla biticek diye, artık başka bir seri bekliyoruz.

ahemt abi baharın geldiğiniz güzel macrolarınla bizlere adeta göreceli olarak gösterdin, sağol

inanın son bir aydır dışarıda foto çekemedim, evde kolonya döküp yakıyom ama kayda değer bişey yakalayamadım hafta sonu dışarıa çıkıcam ama, gezicem bu sefer iyicene ısındı havalar. ama bildiğiniz gibi18-55 le bu kadar oluyor bakıcaz artık.

görüşmek üzere

Tarih: 28 Şubat 2008, 14:28 - İp: 212.***.**1.130
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sLaVeZeRo özel mesaj görünmüyor.

Tarih: 28 Şubat 2008, 14:47 - İp: 85.***.**9.67
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

amati polarize filtrem yok ama artık almam gerektiğini telkinleriniz akabinde fazlasıyla düşünüyorum fakat marka model yada hangi ürünü tercih edeceğim konusunda bir fikrim yok ne yazıkki. Benim alt kısımda yani sizin 1/3 lük kısım olarak bahsettiğiniz bölgede kafamdaki düşünce o bölgeye ağaç ve oturan arkadaşın gölgelerini düşürmekti bir nevi yansıma diyim kabaca ama hem bahsettiğiniz filtreden ötürü hemde CS de istediğim istediğin sonuçlar çıkmadı ama görüyorumki bu haliyle bile beğeninizi az da olsa kazandı inanın çok mutlu oldum

Selahattin abi benim durumumu biliyorsunuz durumum aslında iktisat ilminin konusu ile oldukça örtüşür nitelikte(sınırsız ihtiyaçların sınırlı kaynaklarla karşılanması) güzel dilekleriniz için tekrardan teşekkür ederim.

realfriend teşekkürler

AVS teşekkür ederim bu arada senin rumelihisarı balıkçıları tam masa üstü arkaplanı yapmalık

#esisman' tarafından 28.02.2008 15:10:27 tarihinde düzenlendi.

#esisman' tarafından 28.02.2008 15:11:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Şubat 2008, 15:09 - İp: 85.***.**5.191
cbarmanbek
cbarmanbek (üye)
Kocaeli / Meraklı

Bütün fotoğraflar birbirinden güzel, herbiri birşeyler öğretip fotoğraf çekme isteğini arttırıyor Ellerinize emeğinize sağlık,
Oğlumda (3 yaşında) fotoğrafa merak salmaya başladı haftasonu sabahları beraber çıkıyoruz umarım güzel çiçek fotoları yakalayacağız bu hafta sonu .
Bir fotoda benden

Tarih: 28 Şubat 2008, 15:12 - İp: 212.***.**2.188