Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
smlzl kadrajını hayali olarak enine ve boyuna üçe bölüp en ilginç objeyi kesişim noktalarına koyarsan fotoğrafın göze çok daha hoş gelir. Buna altın kesim deniliyor. Şu beyaz meyvayı ve beyaz gül'ü crop ile tekrar kadrajla farkı göreceksin. Beyaz gülü de aynı düşünce ile daha dik çekebilirdin. Yani çiçeğin sapı sol altta olabilirdi. Bokekler iyi.
Recep iyi ki mimari çekimden anlamıyorsun ha. Bir de anlasan ne olacak?
onix kim bu yakışıklı bir yerlerden tanıyor muyuz? Kevin Kostnerden sonra bir yakışıklı ünlü daha geldi de haberimiz mi olmadı ne ?
#camoka' tarafından 24.12.2007 00:00:12 tarihinde düzenlendi.
sevgili camoka,fotograf ile ilgili önereceğiniz başka kitap var mıdır?geçen gün 2 tane aldım.genelde hep filmli makineler ile ilgili şeylerden bahsediyor.o konu bambaşka geldi bana.ama gerçekten çok zor bir işmiş filmli slr,biz bol keseden deklanşöre basıp duruyoruz.
fhakgüder,renkler çok güzel hangi lensleri kullandınız.her birinde farklı mm ler var.donanım güçlü galiba
kadir abi doru sölüyosun baya farketti oynayınca..peki bunu çekmeden makina üzerinden yapamaz mıyız.?
onixon haklısın önce onları hatim etmek lazım..indirdim onları ama vistada çalıştıramıyorum ondan izleyemedim önce xpyi yüklemem lazım..(bahane arıyodum xpyi yüklemek için buldum işte )
camoka abi saolasın..şu kesişimlere ana objeyi yerleştireceğim bundan sonra..
#smlzl' tarafından 24.12.2007 00:08:27 tarihinde düzenlendi.
Selahattin Bey teşekkürler. Adnan Erol'un bahsettiği çoklu pozlamayı deneyemedim, daha doğrusu nasıl yapıldığını o anda hatırlayamadım.
makine üzerindeki ayarların Sevgili As üstadın verdiği değerlerde ,belki saturationu 1 arttırabilirsin.
en önemlisi ,beyaz ayarı denilen asıl konu ..ben halen öğrenemedim desem yeridir,deneme yanılma ile çekip duruyorum.
bilgisayar müdahalesi mutlaka gerekiyor,ilk zamanlar genelde kabullenemiyor insan ama mutlaka gerekli.
Photoshop zor gelir diyorsan PhotoFiltre programı çok güzel,tavsiye ederim .çok hızlı ve çok çok kolay.
evet abi bilgisayarla oynayınca sanki orjinalliği bozuluyomuş gibi gelio..ama madem gerekli bizde yapıcz napalım..beyaz ayarı ne onu bile bilmiyorum açıkçası..insan bikaç foto çekince bişeyler öğrendiğini zannediyo ama daha çoook eksik var..
benim Sat -1,con 0 sharp +2..bunu kim önermişti hatırlamıyorum ama bunlarla doğru renk yakaladığından bahsetmişti bende böle kullanıyorum...
Ahmed sağol kardeşim.
Valla Selahattin abi anlasam iyi olacak
bu fotoğrafta 17 mm yetmedi, anteni ve klimayı silmem lazımdı
#realfriend' tarafından 24.12.2007 00:27:14 tarihinde düzenlendi.
Kadir ilk foto(lens Flare'li olan) sigma 10-20
2.foto sigma 105mm, 3-4-5.fotolar sigma 17-70 ile.
smlzl,ben üstad değilim ama biraz fikrimi söyliyeyim müsadenle
İlk üç fotoda ciddi arka plan kirliliği var.Açık diyafram kullanarak ya da konuya yaklaşarak arka planı yok etmek istediğimizde en büyük problemimiz arka planın karmaşasıdır.Bokeh dediğimiz bu flu alan her şey abartır.Yani arka plandaki karmaşayı da olduğundan karmaşık gösterir,fazla pozlanmış bir bölgeyi de çok daha fazla pozlanmış gibi gösterir.Bu sebeple bu tarz çekimlerde önce arka plananetleme yapıp oradaki durumu bir gözden geçirmek ve mümkünse temizlik yaptıktan sonra tekrar konuya netleme yapmak çok faydalı olacaktır.Vurgulamak istedediğin konularda yakaladığın netlik ise gerçekten takdire şayan
Son foto ise sanki anlattıklarıma bir örnek niteliğinde.Burada ise sanki karenin sağ tarafı çok boş kalmış gib hissettim.Belki croplayarak gülü sağ üst altın kesim noktasına denk getrerek daha dengeli bir kare alde edebiliriz.
Acımasızca eleştirdimse çok özür deilerim ama bir dahaki macro denemelerininçok daha iyi olacağından emnim
Ali bey hoşgeldiniz Sizi burada görmek ne güzel.
Expodisc ile ilgili olarak şunu söyliyebilirim.Pringles adlı patates cipsinin şeffaf kapağının içine beyaz dosya kağıdı kesip monte ederek çok ucuz bir expodisc elde etmiş olursunuz.Bence buunun ötesne para yatırmak ancak lens,flaş,tripod gibi diğer ihtiyaçların bütçesi hallolduktan sonra olmalı.Ama bunlar zaten var ve bütçem müsait derseniz o vakit mutlaka alınması gereken bir alet.Alet demek yanlış olur aslında.Bir filtre boyutunda bir yüzü ışık geçirgenliği yüksek cam mozaik bir dokuya sahip.Diğer yüzü ise beyaz.Kullanımı ise şöyle;
Çekmek istediğimiz konuya istediğimiz diyafram değeri ile örneğin Av modunda bakıyoruz.Makinenin verdiği poz ölçümünü AE-L ile kilitliyouz.Sonra expodisc i lensin önüne kapatıyoruz.Beyaz taraf lense bakacak şeilde.Menüden manuel whitebalance ı seçiyoruz.Lensi ışık kaynağımıza doğrultup bir kez deklanjöre basıyoruz.Lcd ekranımızda yeşil bir kare beliriyor OK tuşuna basıp menuden çıkıyoruz.Makinemiz artık o pozlama değeri için white balance ayarına sahip oluyor.Bir iki saat aynı ayarda çalışabilirsiniz eğer açık alanda iseniz.Sonra işlemi yenilemek gerekir.Kapalı mekan ve değişken olmayan br ışık var ise o zaman bir kere yapmak yeterli oluyor.
Umarım çok karışık anlatmamışımdır
Bu arada benim uzmanlık alanım değil ama bir portre de ben yükleyeyim
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2186021 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
059130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -