netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

stahl teşekkürler abi )

Tarih: 23 Aralık 2007, 00:43 - İp: 88.***.**4.197
wolwarine
wolwarine (üye)
Çanakkale / Amatör

amati tebrikler ellerine sağlık. beyaz dengesi ve renkler çok iyi oturmuş beyaz ayarı expo disklemi yapıldı? yada manuel ise biraz bilgi verebilirmisin ayarlar hakkında

ayrıca arkadaşım lütfen dikkat "kar kapanı" denen birşey vardır yüksek örtülü kar varsa bilmediğin bir bölgeyse 3-4 metre düşmek mümkün çok kar olan bölgelerde lütfen diikkat ve ayrıca cesaretini ve emeğini tebrik ediyorum.

Tarih: 23 Aralık 2007, 01:11 - İp: 85.***.**6.30
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

wolwarine,çok teekkür ederim.Hem beğenin hem de verdiğin bilgiler için.Benimki cahil cesareti oldu sanırım.Karla olan tek ilgim 7-8 yıldır kayak yapıyor olmam.Ama fotoğraf kanımıza öyle karıştı ki kayağı bırakıp keşfe çıktım Ama çok haklısın.Dikkat edicem...

Beyaz dengeine gelince.Expodisc harika iş çıkardı bence de.

Tarih: 23 Aralık 2007, 01:20 - İp: 88.***.**4.197
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bizim ustaya birşey olmaz wolwarine :D bunların carbon fiber tripotları ile batmazlar

Tarih: 23 Aralık 2007, 01:38 - İp: 85.***.**1.137
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

amati fotoğraflar harika olmuşş.senden ricam tam anlamıyla Expodisc i anlatman...nerden aldın nasıl kullanılır alınması lazım olanlardanmı...kaç ytl vs.vs...sende kaç mm var gibi....diğer arkadaşlar aydınlattı ama kullanıcınında fikirlerini almakta yarar var....ayrıca san bir sorum da light box için nasıl özellikte bir kumaş almalıyım..şimdiden teşekkür ederim ...

Tarih: 23 Aralık 2007, 03:32 - İp: 81.***.**3.27
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar fotoğraflarda çok iyi işler çıkartmışsınız..

ahmed abi süper geniş açı ile de macro çektin ya!!!

ben de antalya'dan döndüm, bu sabah bursa'ya vardım.. orada epey fotoğraf çektim.. 21'inde gün batımına saklıkent'e çıktım. pek kar yoktu ama 1-2 kare çıkmıştı.. 22sinde yanı ertesi sabah ise akyarlar'a gün doğumuna gittim.. önceki gün gün batımını karlı toroslarde çekmişken ertesi sabah deniz kenarında gün doğumunu izledim ve kıskandırmak gibi olmasın denize girdim su çok güzeldi, o kadar güzel bir güneş vardı ki hiç üşümedim.. çok iyi geldi

şimdi 2dvd'ye çektiğim tüm fotoları getirdim açacaktım ki bilgisayarım DVD leri okumadı.. umarım dvd lerde sorun yoktur.. sorun benim bilgisayarımda değilse epey bir fotoğraf gitmiş olacak

Tarih: 23 Aralık 2007, 09:09 - İp: 88.***.**2.6
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

aktardığım kartlardan birinde biraz fotoğraf buldum

onları düzenledim biraz..

antalya saklıkent (henüz pek kar birikmemiş, dönem arasında 1 gece orada kalacağız.. hem gün doğumunu hem de gün batımını çekeceğiz.. bakalım neler çıkacak..

bu arada 18-55 ufuk çizgisini darma duman etmiş, lens correction filtre ile +7 vererek ancak düzelttim
burası akyarlar - antalya..
dalgalar kayaları okşuyor.. (1 pozlama daha az yapsaymışım diyorum)

bu da yine akyarlar'dan.. biraz daha geniş açı olsaydı dedim

bu arada tripodum 25ytl lik dandik çin mallarından.. kafa yerinde durmuyor çok zor şartlarda çektim fotoğrafları.. camoka abimin hediyesi sayesinde kadrajları dilediğim gibi ayarladım.. tek sorun tripodun işlevsizliğiydi

benim tripod bacakları daha dün çıkmış hong kong'dan.. bakalım ne zaman gelecek..

Tarih: 23 Aralık 2007, 10:32 - İp: 88.***.**2.6
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmed harika işler çıkartmışsın. Eline sağlık. Bize kar'da fotoğraf nasıl çekileceğinin öncülüğünü ve hocalığını yaptın.

Sedat bir günde dört mevsim yaşamak. İşte Antalya'lı oldun mu böyle ayrıcalığın oluyor. Fotoğraflarını da bekliyoruz.

SlaVeZeRo ve Smlzl arkadaşlar ben üstad falan değilim. Siz bana üstad derseniz. Erhan,Ahmed,Serkan,Sedat,Recep gibi arkadaşlara ne diyeceğiz. Üstadı Azam.
Ben de 8-9 ay önce sizler gibi makinemi elime yeni almış evde bahçede çekip duruyordum. Şimdi bile kendimi çok yetersiz buluyorum. Benimki karınca kararınca dağarcığındaki bilgileri arkadaşlarla paylaşmak diyebilirsiniz.

Aklınızda bulunsun fotoğrafın exif değerleri vardır. Hangi değerlerde çekildiğinigösteren. Bunları yazar veya görünür olmasını sağlarsanız daha isabetli yorum yazılabilir.

Slzl Bayram karesinde çocuğun yüzündeki mutluluğu iyi yakalamışsın. Sen de portreci olacaksın galiba.

Slavezero Forum'da galeri başlığına gir orada fotoğrafçı başlığına camoka yaz benim galerideki kız kulesi fotoğraflarını incelersen bir fikir edinebilirsin. Ayrıca bir gün beraber çekelim.

Niyetçi tavşan'ı buldum. Gülhane Parkı'nın girişinde

Tarih: 23 Aralık 2007, 10:42 - İp: 88.***.**1.222
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

saol camoka abi..yok abi bizim için şu anda hepiniz üstadsınız ondan hepinizden bi yorum bekliyoruz..çünkü sizin olumsuz veya olumlu yorumlarınız bizim için altın değerinde..şu an için ve bundan sonrası için size çok teşekkür ederim..

bu arada camoka abi portre deilde macroya fena sardım..ama arada bide portre yakalamayı becerebildim galiba..

Tarih: 23 Aralık 2007, 14:17 - İp: 85.***.**9.164
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Tüm netfoto ailesinin ve sıcak topik dostlarının Kurban bayramını kutlarım.
5 gün boyunca hasta yatınca ne fotograf makinesi,ne de bilgisayar gördü gözüm.
Sevgili Amati,mükemmel fotolar ellerinize sağlık.
Sedat yine kendi tarzında fotolar,tebrikler.
Smzl ve slavezero makineleriniz hayırlı olsun.
Smzl bayram fotosu çok güzel..tebrikler.
sizin için diyafram anlatan iki kolaj yaptım ekliyorum birazdan.

Tarih: 23 Aralık 2007, 15:09 - İp: 85.***.**0.7