Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
sevgili realfriend hazır bir mimari çekim yüklemişken bir şey sormak istiyorum.
Bu açıdan çekilmiş binalarda kadrajı nereye göre paralel almalı?ben çok denedim,doğru yolu bulamadım.bu tip açılarda bir taraf mutlaka daha eğik oluyor.normal olması gereken nedir?tşk.ler
kadir abi saolasın bilgiler çok faydalı çok teşşekkr ettik...
bu bilgilere sahip olmadan çektiğim macroları koyayım o zman ve tüm üstadlarımdan yorumları bekliyorum..bide bişey ekleyeyim buradaki herkes benim ( ve slavezeronun ) üstadları ondan herkesten yorum bekliyorum
f4.5 , 1/4000
f4.5 , 1/500
f2.8 , 1/4000
f4.5 , 1/60
Sedatcım ellerine sağlık.Çok hoş olmuş uzun pozlama.Landscape fotoğraflarda altın kesite koyduğumuz konu bağzen ufuk çizgisi tarafından ikiye bölünebiliyor.Bu landscape disiplininde olmaması gereken bir durum.Biraz daha yükselip bu durumdan kurtulmak mümkün ama sanaırım senin orada bötyle bir şansın olmadı?
Serkan ışıkla boyama hoş olmuş.Portre de çok güzel
Recep,gökyüzü ile ev harika kontrast oluşturmuş.Ellerine sağlık
Fatih abi teşekkürler.Harika olmuş fotolar.Sanırım bir ND filtre alma zamanı gelmiş abi
Kad-ir teşekkürler kardeşim.Canımız kestane çekti valla PS de hue/saturation dan yellow u seçip biraz saturationu sola çekmek iyi olabilir sanırım.Belki benim ekrandandır bilemiyorum ama biraz fazla sarı geldi foto bana
Ali bey hoşgeldiniz,
Fatih abi yeşil Bursa
Kadir lacivert gökyüzü polarizenin etkisi. Ama istersen tiffen'de polarize etkisini ekstra verebilirsin.
Mimari çekim konusundaki sorunu ustalarımız cevap verirlerse daha iyi olur.Zira bu konuda yeterince bilgili değilim ve yanlış yönlendirmek istemem.
Fatih bey lens flare yarattığınız kare çok hoşuma gitti. Diğerleri de çok hoş. Adam çocuk karesi. Gündüz gözüne tül etkisi yaratmak için Adnan Erol kardeşimizin hatırlattığı multi exposure uygulaması var mı?
smlzl üstad değilim ama acemi gözüyle yardımcı olayım,derinlik olmuş,ama fotograf makinesinden çıktığı gibi fotoları bırakma biraz mutlaka işlenmesi gerekiyor.Kompakt makinelerde daha az ihtiyaç oluyor belki ama dslr de biraz bilgisayar müdahalesi gerekiyor.
yani makineyi çözerken bir yandan da bilgisayarda düzenlemeyi öğrenmek gerekiyor.
bu senin foton biraz contrast,biraz keskinlik.
#kad-ir' tarafından 23.12.2007 23:47:34 tarihinde düzenlendi.
teşekkürler realfriend,
evin beyaz olması gökyüzünü daha da güzel yapıyor.
mimari çekim için sevgili amati üstada danışalım
fhakguder abi çocuk sırtında amca fotosu , çok güzel bir enstantane
smlzl işin zor kısmınddan başlıyorsunuz,bir N.G cd lerini hatim etmenizi öneriyorum.Sorasında lensleri tanımayı.
Boş tuğla duvarda 3-4 çekim,bol ışıklı havada ,diyaframın ve enstantanein lense göre netliğini görmek için
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2186021 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
059130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk