Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ahmet abi ne demek ben böle acımasızca eleştiriler istiyorumki öğrenebileyim bu işi..çok saol..arka planı temiz tutmak gerektiğini öğrendim mesela..
Kadir ben de bayramda biraz fotğrafçılıkla ilgili kitap bakayım diye Beyoğlu'na indim ama bu türde kitapların çokça bulunduğu Hommer Kitabevi kapalı idi. Daha uzunca bir süre film esas alınarak yazılan kitapları okuyacağız. Zira Dijital fotoğrafçılığın geçmişi çok kısa. Eski üstadlar hala dijital'e direniyorlar. Çünkü dijital için bilgisayar kullanmak gerekiyor çoğu için bu yaştan sonra çok zor. Bulabilirsen Doç Dr. Özer Kanburoğlu'nun Reproset'in sponsorluğunda çıkarttığı Fotoğrafta Kompozisyon kitabını tavsiye ederim.
Bu da Süleymaniye'de bayram akşamı.
F/9, 1/10 sn, iso 100, 40 mm, köprü korkuluğundan destek alınarak çekildi.
Fatih Bey, su an bulundugum yerde kus cekme imkanim yok malesef. Ben de kelebek isine girmistim. Kis gelince o da bitti Simdilerde makro denemelerine basladim. Ama 1:1 ve uzeri buyutmelerde objeyi sabit tutabilmek TC 500mmde kus cekmekten daha zormus onu anladim.
Bu da hafta sonu makro denemelerimden.
açıklamalar ve fotoğraflar çok güzel..
fatih abi, çoklu pozlama raw, jpeg ayarı yaptığımız menüde multi exposure.. ND filtrenin yerine geçeceğine emin olabilirsiniz.. uzun pozlama olsun diye fotoğrafı patlatmaya tam çare.. ben haftasonu nd filtre takılıyken bile yapmak durumunda kaldım çünkü güneş çıktığında işler zorlaşıyor.. sabit konularda birebir.. fotoğraflarınız gayet güzel, bursada mı buldunuz bu şelaleyi yoksa
ahh tripodum gelmedi hala
recep abi, yan açıdan oluşan perspektif etki ile objektifi yukarı doğrultttuğumuzda oluşan düşen çizgiler etkisi birleşince işler zorlaşıyor.. bu durumda mimarinini bozulmaması elde değil. bu zor durumda düz algılanabilir bir fotoğraf olmuş. klima ve anten için katılıyorum..
antalya'da okuduğum ilkokulu restore edip valilik binası haline getirdiler.. antalyaya taşınıp okulu ilk gördüğümde bu okulda okuycam ben demişim mimarisi, yüksek duvarları ve merdivenleri çok hoşuma giderdi.. (şimdi farkediyorum)
restore eden mimar harika iş çıkartmış, klimalardan bağlayacağım konuya.. mimar klima vb hiç bir şeyi duvara asmamış. bahçe duvarına asmış, hiç göze batmıyor.. çok hoşuma gitti bu durum fakat bizim güvenlik şirketleri bu duruma bu kadar sadık kalmamışlar ve koca kameraları binanın duvarına monte etmişler, dokuyu bozmuşlar
kadir abi, tripodun flaş yuvasına takılan su terazileri var, kesinlikle öneririm. darda kaldığında bakabilirsin.. ayrıca tripodlu çekimlerde tam bir hayat kurtarıcı ben çok mutluyum bu teraziyle
abim sağolsun.. bu arada kestane fotoğrafında alttan tabağı kesmen dışında iyi iş çıkartmışsın abi.. eline sağlık.
ali bey, hoşgeldiniz.. sizin buraya yüklediğiniz fotoğrafı dün akşam pentax photo gallery'de oylamıştım, tabi ki evet olarak
smlzl, son fotoğraf croplandığında çok güzel olacaktır ahmed abinin dediği gibi.. ben de en çok onu beğendim. arka plandaki parlaklığın bokeh içinde yuvarlak olması çok güzel olmuş.. eline sağlık..
antalya fotoğrafları içinde kartta kalanlardan..
ohh ohh, ne egüzel bilgiler ve tavsiyeler, eve gidincee hemen macro çekimler denicem ve yüklicem, abiler sizin eleştirileriniz olmasa ben ve benim gibi acemiler bi şey öğrenemezler valla, bu konuda hep yardımlarınızı bekliyoruz, yeni şeyler öğrendikçe makinenin değerini daha iyi anlıyorum
Arkadaşlar nette gezerken bi yarışmaya denk geldim. link için tıkla bi göz atın
Hosbulduk Sedat Bey.
Antalya fotograflariniz icin elinize saglik.
Yanliz nasil denize nasil girdiniz onu anlamadim
Bugun burda da yilbasi kutlamalari vardi. Hem gecmis bayraminiz hem de gelecek yeni yilinizi kutlu olsun:
DA12-24 ile f8-f11 arasi bulb mod.
#bozbey' tarafından 24.12.2007 22:18:50 tarihinde düzenlendi.
Sevgili smlzl ve sLaVeZeRo hoşgeldiniz ve makinalarınız hayırlı olsun.Hevesli ve azimli olduğunuz belli, öncelikle temel teorik bilgileri iyi öğrenirseniz gelişiminiz için çok faydalı olur aksi taktirde biraz ondan biraz bundan olur, tabi bu benim tavsiyem. Sonrasında zaten burada yeterli bilgiyi alacağınız (almaya başladığınız) kesin.
Sevgili amati; kar fotoğrafları süper olmuş yine, hep istediğim şeyi yapmışsın; bulut hizasından daha yukarda, bulut ve gökyüzü fotoğrafı çekmek Eğer orijinalini gönderirsen masaüstü yapmayı isterim?(740. sayfadaki 1. fotoğraf)Bir de şu gökyüzünü ne kadar güzel bir mavide yakalamışsın tebrikler.
Sevgili kad-ir geçmiş olsun.
Sevgili bozbey hoşgeldiniz.
Sevgili fhakgüder güzel kareler çıkarmışsınız, tebrikler.
Sevgili amati expodisc'i çok net açıklamış, teşekkür ediyoruz. Bu da kullanım videosu (ingilizce)
expodisc
31 mm Lim. den önce almayı planladığım nesne.
bu da benden bir kare..
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2186021 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
059230 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04