Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Teşekkürler sevgili Recep.
onixon sen portre ile ilgilendiğin için önce senden ve diğer tüm üstadlarımdan yorum bekliyorum..
f4.5 , 1/30
f4.5 , 1/20
Bu arada N.G. cdlerini bu haftasonu izliycem inş..o zamn daha sağlıklı fotoğraflar çekebileceğimi umuyorum..ama bunlar da makinayı elime ilk aldığım günlerde,tüm teknik bilgiden yoksun olduğum zman çektiğim fotoğraflar..bunlardanda yorum almak istedimki kendimi geliştirebilmiş miyim karşılaştırması yapıcam ilerde..tüm yorumlar için şimdiden teşekkür ederim..
#smlzl' tarafından 25.12.2007 01:29:15 tarihinde düzenlendi.
Biraz geç olmasına rağmen (elde olmayan sebeplerden dolayı)herkesin geçmiş Kurban Bayramını tebrik ederim.
Topikte fotoğraf kalitesi o kadar yükseldiki bu saatten sonra fotoğraf yüklemek cesaret ister.
Son yüklenen Yahyalı kapuzbaşı şelalesini görünce çok sevindim (nede olsa memleketimiz) Bayramda oradaydım ama gitmek nasip olmadı.
Bende bayramda çektiğim fotoğraflardan biraz koyayım bari. malum bayramda gündüz dolaşılamadığı için fotoğraflar da gece çekimi
Sevgili bozbey hoşgeldin, havai fişekler harika, hep uykularım kaçıyordu bir gün çekilebilecek mesafeden havai fişek gösterisi yakalarsam patlatmadan nasıl çekeceğimi düşünürken. ND filtre yada polarize filtre kullanılırsa nasıl olur acaba?
sevgili realfriend, şelale çok değişmiş, doğrusu burada yaptıklarını bize saysan biz de onları başka bir fotoğrafa uygulasak aynı sonuç alınmaz sanıyorum. Her imaja ayrı ayar gerekiyor. Kayalardaki kontrastı, netliği nasıl artırdın?
abiler bildiğiniz üzere k10d aldım, ama filtre almayı unutmuşum şöyle ucuz yollu nasıl bir filtre alayım, filtrelerin tam olarak görevini bilmiyorum yada hangisini almalıyım, bütçe olarak 30 ytl civarı düşünüyom, malum makineyi yeni aldık tam yerine oturmadı daha bütçem
şimdi hangi filtreyi ne işe yaradığını ve fiyat tavsiyesi istiyorum abilerim, saygılar
@sLaVeZeRo,
elindeki objektif neydi? malum filtre objektife göre alınır.
Adnan bey,
Normal parlakliktaki havai fisekler icin f8-f11 arasi yeterli oluyor. Kapanisa dogru cok parlak havaifiseklerden attilar. Onlar icin f16 falan gerekti. Polarize filitrenin gerekecegini sanmiyorum. Hatta polarize filitre kullanirsaniz diyaframi f4e falan acmaniz gerekir, bu durumda alan derinligi azalir. Her fisek icin ayri netleme yapmaniz gerekebilir.
Fotograf cekmekten havaifisekleri izlemeye firsat bulamamaktan cekiniyorsaniz da, genis aciyla havai fiseklerin ortaya cikabilecegi butun alani kadraj icine alip, manual focus ve kablo deklansorle vizorden hic bakmadan cekim yapabilirsiniz.
Bir de bence makinadaki belki de en onemli ayar, uzun pozlamalardan sonraki gurultu azaltma ayarini kapatmak. Ben baslarda kapatmayi unutmustum. 6snlik bir pozlama yapiyorsunuz makina 6sn bekliyor. O arada siz kacan fiseklere sinir oluyorsunuz. Daha once hic kapatmadigim icin de nereden kapatilacagini bulmam uzun surdu biraz
elimde kit var (18-55) buna uygun bi filtre acaba hangisi, 30 ytl civarı en fazla
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2186021 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
059230 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk