Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
melrock usta 2.ci kare ışıklar ve açı hoşuma gitti
ironsailor bu nasıl kontrasttır,üst geçişlerde VL çok başarılı
sevgili realfriend [>:D
internetim bugün epey yavaş.. fotoğrafların çoğunu göremiyorum..
ama gördüklerimden büyülendiğimi söylemeliyim..
fatih abinin kayalıklar, enis abinin bursa fotoğrafları, kaptanın abant fotoğrafları.. her biri inanılmaz güzeller!!
hepinizi tebrik ediyorum.. gözlerinize sağlık
açılsalar da göremediklerimi de izleyebilsem..
bu arada bursa fotoğraflarını çekemiyorum çünkü uzağım merkeze gölyazı'ya daha yakınım mesela.. tripodum gelsin, gitmeden biraz daha bursa fotoğrafı çalışırım
Sedat kıvırmak yok, ben kilometreleri ölçtüm. senin ev 2 tarafa da aynı uzaklıkta.
hem duyan da Bursa'nın köyünde/ilçesinde falan oturduğunu sanır. böyle öğrencilik hayatı mı olur. çık gez azıcık. çapkınlık falan yap. sonra sormazlar mı adama, 4 sene kaldın hiç mi bir yer görmedin diye
Sevgili Adnan al benden de o kadar. Ne yapacağız bilemiyorum.
ironsailor teşekkürler senin karelerin de nefis olmuş.
Melrock senin de Bursa karalerin.
Recep, Sedat, Serkan teşekkür ederim sizlerin karelerinin yanında lafı bile olmaz.
Serkan gölgeyi yok etmeye çalıştım ama oldu mu bilmiyorum, benim göz problemim sebebiyle odaklanamıyorum dar alanlara.
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-12-25
aboooooovv abi aşkolsun, ne çapkınlığı?? bilmiyor musun benim sevgilimi??
az çok bursa'yı geziyorum, çevresini de öyle.. ama şu uludağ'a çıkamadım 4 senedir :D onu da bu haftasonu yapıcam inş..
Sedat Oya duymasın valla
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-12-24
Kaptan(ironsailor) teşekkürler beğenin için.Bu arada fotoğraflarına bayıldım.Sinan la bakıyorduk ve dedim ki arkada bir fon olmalıydı.Bir mont,ceket pardesü vs. birşey.Ama sonra dedik ki arkada beyaz fon var ve beyaz bir konu çekilmiş ve ortaya muhteşem bir kare çıkmış.Fon işin kaymağı olurdu yani.Benimle ilgili yazdıklarınızı da az önce okudum ve gülümsedim sabah sabah.Sanki bizi duymuşsuzunuz gibi hissettim Tek kelime ile mükemmel.Ellerinize sağlık
Selahattin abi "büyük şef" olarak aramızda senide görmekten mutluluk duyarız...
Fatih Abi(foxfo) 1.siyah beyaz kare güzel olmuş, fakat biraz alt aladan gölgeye kadar ki kısım croplansa sanki daha güzel olur gibi geldi bana...
İronsailor; beyaz fonda buz bukadar güzel çekilir,
Sevgili Enis, gece çalışmaları çok güzel olmuş
Adnan abi, bende henüz ışık anlamında ne nasıl yapılır pek bilmiyorum, o anki ruh halime bağlı olarak birşekilde böyle güzel olur diye yerleştiriyorum ve gözüme güzel gelmişse o şekli ile çekiyorum. Genelde konuya tepeden 45C açı ile ve arasında 50cm ile 80cm mesafeye yerleştirilmiş softbox ile çeiyorum. dn akşamki çekimlerimizde karşılıklı yerleştirilmiş 2 softbox kullandık ve flashlarıda PTTL olarak çalıştırdık, sonuçta paylaştığımız gibi... tabi bu işte enbüyük pay VL ait bence, aynı ışık ortamında başka lenslerin verdiği sonuç arasında ciddi fark var.
Komutan bizden artık şef olmaz. Ekmek makinesinde bile bir ekmeği ancak yapabildim. Tarifleri için Şef'imize teşekkür. Ekmek çok iyi oldu. Birinci paketi sade. İkinci paketi cevizli yaptım. Şimdi de zeytinli kuru kayısılı olanları deneyeceğim. Ben olsam olsam acemi ışıkçı olurum. Ona da razıyım. Çünkü bu ışık konusu derya denizmiş. Şu günlerde biraz bu konuyu incelemeye çalışıyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2186021 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
059330 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk