Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Selahattin abi Avşar'da da o tarz bir fotoğraf olmalı
Yaşlanmaya başladım sanırım
haklısınız, aynı yerde aynı kareyi yan yana ikimiz de çekmiştik, farklı tonlama ve yorumlama ile... modelimiz ise shn58. PW'deki bana ait olan.
sevgili realfriend, birden fazla imaj dosyasını sürükleyerek açık olan PS'ye bırakınca açılan Camera RAW penceresinin solunda beliren sütunda alt alta tüm imajlar sıralanıyor. Daha önce üzerinde değişiklik yapılmışların sağ alt köşesinde bir işaret çıkıyor. Default ayarlara aldım, herşeyi geri aldım kaybolmadı. DNG dosyaları ilk haline nasıl dönüştürürüz?
#Adnan EROL' tarafından 27.12.2007 18:19:20 tarihinde düzenlendi.
Ekmek yapan köylü kızları fotoğraflamak üzere dolaşırken, bir köy fırını buldum sonunda. Çalı çırpı ile tutuşturdular... Uzun pozlama ile akan sudaki tül etkisini alevler ile yapmak istedim, güzel olmadı. Alevlerin rengini soldurdum böyle oldu.
recep abi
adnan abi, bence uzun pozlama çok güzel olmuş ama neden alevin rengini soldurdun?? bence kızıllığı patlatmadan vermek daha iyi olabilirdi..
komutanım, yemek fotoğrafçılarını ne kadar takip ediyorsun bilmiyorum ama az önce line TV de füsun gümeli diye bir fotoğraçının röportajını gördüm. sanırım orta format bir makina kullanıyor. birkaç tane ışık gördüm çekim masasında.. bulabilirsen işlerini izlemeni öneririm, ben fena bulmadım..
sevgili Adnan Erol; çok ama çok kaliteli bir şey çıkmış ortaya
Sevgili fhakgüder öncelikle tekrar geçmiş olsun,
Sevgili Recep; verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Ben hep srgb kullanıyorum, bildiğim kadarı ile adobe rgb print alma üzerine çalışılacaksa tercih ediliyor, baskıda daha iyi olduğu söyleniyor, galiba tayfı daha geniş.
Renkler konusu ile ilgilenenler için, nereden aldığımı hatırlamıyorum doğrusu:
LINK
Sevgili Sedat; bu otomatik tüp de neyin nesi biraz bilgi verir misin? Ben Kenko'nun extension 'larını bir türlü bulamadım bulamıyorum üretimi bitmiş deniyor.
Recep biz yine de senin hafızana güveniyoruz. Üstadlar yanılmaz.
Adnan bu yemek hazırlıkları fotoğrafı aşkı sana çok ilginç kareler çektirecek anlaşılan.
ali abi, bu otomatik tüp kenko ile aynıdır umarım
emin değilim ama fokus dışında her şeyi yapıyor diye duyuyorum..
evet kenko bulmak çok zor. 3lü set olarak 250$falan fiyat geçiyor ebay'de .. artık eskisi kadar da çıkmıyor ilan zaten.
benim istediğim diyaframı otomatik olarak okuyabilmesi ve ayarlayabilmesi. ayrıyetten otomatik pozlama yapabilmesi umarım işe yarar!
henüz elime geçmediği için neyi yapıp neyi yapamadığını bilmiyorum. 1, 2 haftaya kadar bende olur diye düşünüyorum..
Sevgili Sedat; Füsun GÜMELİ sofra dergisine yemek fotoğrafı çeker. Sofrada bu sektördeki en meşhur ve en büyük dergi...
http://www.fusungumeli.com/trindex.html
#Komutan' tarafından 27.12.2007 19:48:37 tarihinde düzenlendi.
izlenimlerini dinleriz testlerinden sonra
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2186021 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
059530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04