netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
wolwarine
wolwarine (üye)
Çanakkale / Amatör

erex verdiğiniz bilgi ve yorumlar için teşekkürler.

pent. da 50-200 köpeğimiz ZEUS

DA 50-200

sedat bak bu başka bir yerde yok

Tarih: 28 Aralık 2007, 20:32 - İp: 78.***.**6.240
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

wolwarine uzaklaştır valla kuduz felamdır

Tarih: 28 Aralık 2007, 21:36 - İp: 85.***.**9.114
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Donmuş karelere devam. Abant kıyısından donmuş gül ağacı.VL ile çekildi.

Güzeldere den Pürenli yaylasına çıkış. Bu karda çıkamadık tabiki.18-55 ile

Tarih: 29 Aralık 2007, 01:06 - İp: 85.***.**2.64
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

abiler belki çok basit gelecek ama sormak istiyorum bugece bana lazım olucak 2 sorum var nasıl çekerimle alakalı

1. Soru; kapalı mekan olan bir cafede normal şartlarda (ışıklar falan normal aydınlık bir ortam) resim çekerken flaş kullanmalımıyım yada diğer ayarlar nasıl olmalı, acemi olduğu için çoğu resmi oto. modda çekmeyi düşünüyorum, tabi önerilerinizle fikrim değişecek.

2. Soru; bir partidesiniz eğlence son çizgide ve ışıklarda ona göre yani tam bir disco ortamı var, yanıp sönen ışıklar, dans eden (kopan ) insanlar. kısacası yanıp sönen ve dans eden insanları nasıl bir mod da çekebilirim.

kısa bi not: acemi ve birçok şeyi bilmeyen biriyim

cevaplar için çok teşekkür ederim.

ee yılbaşı için biraz ön hazırlık yapalım demii

Tarih: 29 Aralık 2007, 08:56 - İp: 212.***.**1.130
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

MERHABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Bu aralar inanılmaz bir iş yoğunluğu nedeni ile ancak nefeslendiğim zamanlarda formu açıp bir kaç sayfa okuyabiliyorum. Form gene enerji dolu , yüklenen kış fotoları ve yorumları ilgi ile takip ediyorum . Eminim 2007 nin enerjisi 2008'e de bulaşacak ve daha nice paylaşımlar içinde olacağız.

Ironsailor özellikle 2. foton tam kartpostallık

Wolwarine artık senin fotoların için yorum yapmadan önce birdaha düşüneceğim, ZEUS'un gazabına uğramayalım...

Erex yorumların tüm arkadaşlara ışık tutuyor , atlamadan yaptığın tüm yorumlar ve fotoğrafların için

Bu arada Bayramda çektiğim fotolardan zaman buldukça işleyip sizlerin beyenilerine sunmaya çalışacağım ,formu çok özlemişim. Bunlar ilk çıkanlar (Bu arada 17-70 ve 10-20mm Sigma ilk izlenimlerim çok olumlu ; özellikle 10-20 insanı sınırlandırmıyor ve çok yaratıcı şeyler çıkabiliyor)

Aşağıdaki fotoda çıkan bir kum fırtınasından dolayı puslu bir hava oluştu ve çok hoşuma gitti sadece biraz kontrast ayarı yaptım.

#avs' tarafından 29.12.2007 09:36:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Aralık 2007, 09:34 - İp: 85.***.**2.23
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Slavezero,Işığın yetersiz olduğu, insanların hareket halinde olduğu, ışıkların bir yanıp bir söndüğü ortamlarda fotoğraf çekmek en zorudur. Fotoğrafların iyi çıkmazsa moralini bozma. Yine de aşağıdaki kurallara dikkat edersen daha iyi sonuç alabilirsin. Kit lens de ayrı bir hendikaptır. Zayıf ışıkta daha iyi bir objektif bayağı fark yaratır.

Diyaframı sonuna kadar aç (Elindeki objektif neye izin veriyorsa)
Mümkünse tripod kur,değilse SR açık olsun ve mümkün olduğunca sarsıntı yaratmadan çekmeye çalış (gerekirse makineyi bir yerlere dayayarak destek al veya kendin sabit bir yere dayan)
Enstantaneyi hiç değilse 1/15in üzerine çıkart ki sahmedekiler hayalet gibi çıkmasın.
Flaşı aç, mümkünse harici flaş kullan
Sahneye yakınsan F/1.4,2.8,
Sahneye uzaksan F/ 4.5,5.6,8 gibi tut
Çok zorlanırsan İSO'yu biraz arttırarak durumu kurtarabilirsin. Sonra da resimi Noise azaltan programlarda açarak biraz temizleyebilirsin.

Hangi koşulda olursa olsun enstantane 1/60'ın altına indiğinde bırak hareketli olanları sabit nesneleri dahi net olarak çekmek oldukça zordur. 1/60'ın üzerinde bile uyulması gereken kurallar vardır. Aksi takdirde 1/60'ın üzerindeki değerlerde bile bile net fotoğraf çekmekte zorlanırsın. Bu nedenle net fotoğraf çekmenin altın kuralı iyi bir tripod edinmektir.

Yarın Sultanahmet civarına gelirsen beraber çekeriz bir aksilik olmazsa oralarda olmayı planlıyorum.

Tarih: 29 Aralık 2007, 10:07 - İp: 85.***.**4.57
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

selahattin abi verdiğin bilgilere uymaya çalışacağım, umarım güzel fotolar çekerim.
abi tam olarak saat belirtebilirsen gelebilirim. yarın boşum

#sLaVeZeRo' tarafından 29.12.2007 10:27:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Aralık 2007, 10:26 - İp: 212.***.**1.130
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Slavezero mesaj attım.

Tarih: 29 Aralık 2007, 10:42 - İp: 85.***.**4.57
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Avs ,fotolar çok güzel tebrikler.Yalnız çerçeveler bana çok fazla büyük gibi geliyor.tabi senin tercihin ama söylemeden geçemedim.yani fotonun hakimiyetini biraz azaltıyor.
Erex,gerçekten çok değerli bir kişisiniz,nasıl tek tek sayfa sayfa yorum yazıyorsunuz.hayranlıkla izliyoruz.
Slavezero,ne şanslısın.Selahattin Abi gibi çok değerli üstadımızla foto çekmeye gideceksiniz.
Ben kıskanıyorum bu İstanbul ekibini.Ben İzmir de kimseyi bulamduım foto çekimi turu yapacak.
Sizler birbirinize iyi destek oluyorsunuz.

Slavezero yılbaşında dışarıda çekim yapacaksan ,al bir kompakt yanına .makineyi o gece taşımak gerçekten zor olur.

Tarih: 29 Aralık 2007, 11:30 - İp: 85.***.**9.67
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

abi yılbaşında da çekim yapıcam da, bu gece önemli benim için, bizim parti varda yılbaşı partisi bakalım artık yılbaşında napcaz

Tarih: 29 Aralık 2007, 13:11 - İp: 212.***.**1.130