Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Merhabalar,
Standart bir fotograf isleme, yedekleme ve organize etme sisteminiz var mi? Varsa nasil bir sey anlatabilir misiniz?
Ben su isleri yapan bir program ariyorum:
RAW + Jpeg cekiyorum. Zaten umutsuz fotograflar jpegde belli oluyor ve hemen siliyorum. Ama benim istedigim, JPEG silinice RAW da silinsin. Ya da daha iyisi, K10D'de bir fotografi silerden cikan secenekleri (ikisini de, sadece raw, sadece jpeg gibi) sunan bir program. Bu program bir de picassa gibi fotograflari organize yapabilirse ve bir de bilgisayara kurmaya gerek kalmadan, harici diskten calisabilirse cok daha iyi olur tabi. Cok sey mi istedim . Ben baya aradim boyle bir program ama bulamadim. Sizin bir fikriniz var mi?
Simdi fotograflari organize etmek icin iview media pro kullaniyorum. Bunun picassadan avantaji, fotograf veri tabanini harici diskte tutabiliyorsunuz. Raw fotograflari isleyemiyorsunuz ama preview olarak gorebiliyorsunuz. Picassa gibi baska bilgisayara gecerken backup yapip restore yapmaniz gerekmiyor. Picassanin arayuzu daha kullanisli ama sanki.
Otomatik yedekleme icin, second copy diye bir program, raw isleme icin de bible pro kullaniyorum.
Aslinda genellikle isledigim RAWlar, makinanin JPEGlerinden guzel olmuyor. (bright tone, diger ayarlar 0) Ya ben islemeyi beceremiyorum ya da makinanin JPEGleri aslinda o kadar da kotu degil.
Sedat Bey, acikcasi fotograflarinizin makro lens kullanmadan cekildigine inanmak zor
weary,bütün fotograflar birbirinden güzel ve başarılı.
WEARY valla güzel kareler,bayabir gelişme var;
bozbey bilmiyorum ben Adobe Bridge kullanıyorum :S
k10 için manuel lens testi,
tokina 60-120 mm,
şehir içi insan manzaraları için çok güzel bir aralık.
50-135 olsa aralık bu konu için mükemmel olacak.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2186021 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
059930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk