netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 20 Aralık 2007, 13:34 - İp: 213.***.**8.135
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ok1 fotoğraf bitpire tarih için teşekkürler,bizim ülkediki yapıların tamamı korunsa idi pehhh

Tarih: 20 Aralık 2007, 13:52 - İp: 85.***.**1.137
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Abilerim, arkadaşlarım ve kardeşlerim,
Hepinizin Kurban Bayramını kutlar, ailelerinizle ve sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu ve güzel bir bayram dilerim.

Tarih: 20 Aralık 2007, 14:21 - İp: 88.***.**1.233
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

merhaba herkeze.. antalya'da olduğumdan devamlı nete giremiyorum.. 2gündür buradayım ama fotoğraf çıkmadı hala
dün biraz ördek falan çektim ahmed ve sinan abilerin fotoğraflarından sonra yüklemeye çekiniyorum..

bu arada fatih abimin makinası değiştirilmiş, çok sevindim.. hayırlı olsun abi tekrar sorunun da çözülmüş oldu.. çok özletiyorsun kendini, uzak kalma bu kadar..

yüklenen fotoğraflar ve tamron 2.8'in çekimleri çok iyi.. çekenlere tebrikler..

arayamadığım ve buraya yazamadığım için herkesten özür diliyorum.. hepinize iyi bayramlar diliyorum. hep beraber olmak ümidiyle..

Tarih: 20 Aralık 2007, 20:21 - İp: 88.***.**6.66
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Sedat'cığım buralardayım malum sene sonu elimde biriken Raporlar var onları tamamlayıp mahkemelere vermem lazım.

Sizlerden asla uzak değilim

Tarih: 20 Aralık 2007, 23:02 - İp: 85.***.**9.232
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

iyi çalışmalar fatih abi.. hep bizimle ol uzaklaşma sakın!!

bu arada serkan'ın istavrit fotolarından biri daha kabul edilmiş pentaxphotogallery.com'a

Tarih: 21 Aralık 2007, 00:03 - İp: 88.***.**6.66
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Herkese hayırlı bayramlar.....
Beni bilen bilir..Nadir de olsa yazan hiç foto eklemeyen ama evde olduğu sürece k10d topiğini sık sık yenileyen paylaşımcı olmayan 5 yıldır siteye üye olduğu her gün (Bu ikinci üyeliğim )neredeyse giren k10d sahibi canbasri...Herkese selamlar...İlk günden beri yanınızdayım ama kendimi yabancı hissediyorum...(Tabiiki ben kaynaklı...)

Lens konusunda sıkıntım var...hala karar veremedim...Malum, birisini alabiliriz bütçemiz elverdiğince....
Sadece portre amaçlı olarak 2 ye düşürdüğüm seçenekler :
fa77 ve fa 31....
Kararsızlığımın başladığı yer : Paranın alabileceği en güzel autofocus lens diye bi yazı okumuştum fa31 diyordu...Fa 77 ona keza en mükemmel bokeh falan filan aylar süren incelemeler....Dediğim gibi 2 tane alma şansım yok...Şimdi Fa77 yi aslında hiç düşünmeden alırdım....Fakat kullanışlılık açısından (kendi kendime cevabını vermiş olacağım ama sanırım sizden beklediğim 31mm en az 77 kadar kalitelidir hatta daha kalitelidir demeniz sanırım). 77 mm nin 1.5 crop faktörü işin içine girince 115 mm ye çıkması (telephoto oldu 2 dakkada)benim için handikap sanırım...Ben bu lensi alsam sanırım evde orda burda değil sokakta kullanabilirim sadece....Mtf grafikleri örnek fotolar falan filan ezberledim ama birde bilenlerden bişeyler duymak istiyorum..Teşekkürler...

#canbasri' tarafından 21.12.2007 14:28:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Aralık 2007, 14:07 - İp: 88.***.**6.147
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Canbasri. Her ne kadar bilenlerden öneri bekliyorsun ama konuyu çok iyi bildiğimi iddia etmiyorum öncelikle. Okuduklarımdan ve deneyimlerimden bildiğim kadarıyla bazı önerilerde bulunacağım.
35 mm film formatında portrenin tatlı noktası 85 mm üst sınırı da 100 mm olarak kabul ediliyor. Bu bizim 1.5 crop faktörlü makinamızda 56-66 mm aralığına tekabül ediyor. Aşağı mm distorsiyon nedeniyle yüzde bozulmalara (burnun büyük çıkması, kulakların yanlara eğik çıkması gibi) Daha uzun mm'ler de perspektif yığılması nedeniyle arka planın çektiğimiz obje veya kişiye yapışık gibi çıkmasına neden oluyor. 31mm de 77 mm De çok iyi objektifler ama biri aşağıdan diğeri de yukarıdan sınırların dışında kalıyor.
Daha çok sokakta çekim yapacağından söz ediyorsun. Başka hangi objektiflerin var bilmiyorum ama ben senin yerinde olsam zomm lens alırdım 16-50, belki de bu amaca daha çok hizmet edebilecek olan 50-135 almanı tavsiye ederim. İllaki prime diyorsan 50mm bu amaca çok daha uygun düşer kanısındayım.Selamlar.

Tarih: 21 Aralık 2007, 14:58 - İp: 88.***.**1.222
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Yok aksine daha çok kapalı mekanda evde kullanmak istiyorum...İkiside sınırların dışında gerçi pbase deki resimler ikisi içinde fena değil ama...Kararsızım çok 50mm yi inceleyeyim birazda.

Tarih: 21 Aralık 2007, 15:09 - İp: 88.***.**6.147
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Canbasri hazır incelemişken Pentax 40 mm'yi de incele Ayrıca bir de 43 mm var ama 40 mm'nin incelemeleri daha iyi sonuç veriyor ama biraz yavaş olduğu söyleniyor. Durup dururken kafanı karıştırdım. Ama böyle konularda kafa karışıklığı iyidir. Daha çok incelemeye sevkeder.

#camoka' tarafından 21.12.2007 16:13:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Aralık 2007, 16:08 - İp: 88.***.**1.222