netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.



Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Smlzl Fotoğrafı yetersiz işık altında çektiğinden Flaş ışığı nedeniyle limon'un gölgesi kivi üzerine çok sert düşmüş. Bunları bertaraf etmek için reflektör kullanarak arkadaki sert gölgeleri yumuşatmak gerekir. Limon'un doku ve renkleri iyi çıkmış. Şu kivileri ve limonu keserek daha güzel bir kompozisyon oluşturabilirsin. Arka plan biraz fluğ olduğuna göre açık diyafram tercih ettiğini anlıyorum. Bu tercihler bu ve benzeri düzenlemelerde iyi sonuç verir. Daha yeterli ışık altında çektiğin fotoğrafları f değeri ve enstantane değeri (saniye) belirterek yüklersen daha yararlı olacak bilgiler aktarabilirim. Daha kapsamlı yorumları da üstadlardan alır hep beraber bilgileniriz.

 

Tarih: 19 Aralık 2007, 23:58 - İp: 88.***.**1.222
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar herkesin bayramını kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.

Hüsnü Atasoyun sitesinin ( fotono1.com ) yapım çalışmalarından dolayı siteye girme fırsatım pek olmuyor.
O yüzden sizlerle fotoğraf paylaşımını ve sohbeti çok özledim.Ama az kaldı.İnşallah yılbaşından itibaren daha sık görüşeceğiz.

 

Tarih: 19 Aralık 2007, 23:59 - İp: 88.***.**0.127
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

evet abi haklısın tam akşam üstü mutfakta çektiğim için ışık yetersiz kaldı..buna çare olarak flaşı düşündüm ama oda sert bi gölge oluşturdu..ışık yetersizliğinde flaşı kullanmadn iso ile halledebilir miyim bu sorunu.? veya başka ne yapabilirim.? bide bu reflektör dediğin ne oluyo abi ve nasıl kullanılıyo.?

değerleri şimdi ekliyorum..

 

Tarih: 20 Aralık 2007, 00:19 - İp: 85.***.**9.54
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

smlzl Manzara fotoğrafı için şu tavsiyelerde bulunabilirim. Manzara fotoğraflarında en önemli unsurlardan biri ufuk çizgisidir. Ufuk çizgisinin Fotoğrafı enine üç eşit parçaya böldüğümüzda ya alttaki 1/3 'e veya üstteki 1/3'e konması gerekir. Gökyüzü'nü ilginç buluyor ve vurgulamak istiyorsan 2/3 payı gökyüzüne verir alttan 1/3 'ü kara'ya bırakırsın. Tersi geçerli ise karaya 2/3 verir gökyüzünün alanını daraltabilirdin. Senin fotoğrafta ufuk çizgisi tam ortaya gelmiş.
Ayrıca gökyüzü biraz patlamış (çok parlak çıkmış) Bizim makinede bracketing imkanı var. Makinamız tercihe göre 3 veya 5 fotoğrafı farklı ışık değerleri ile çekebiliyor. Sonra bu fotoğrafları HDR denilen proramda birleştirdiğimiz zaman gökyüzündeki bu olumsuzluk bertaraf edildiği gibi bulutlar üç boyutlu hal alıyor. Ancak bunun için fotoğrafın tripot üzerinde çekilmesi gerekir.
Fotoğraf sadece eni ve buyu olan bir nesnedir. Derinliği yoktur. Bu nedenle fotoğrafta derinlik hissi yaratmak çok önemlidir. Bazı kontrastlardan yararlanmak, bazı düzenlemeler yapmak bu hissi kuvvetlendirir. Bunu ön obje arka obje gibi tabirlerle açıklarız. Örneğin manzaranın ön planında bir taş, sarkan bir dal, daha yakın bir çalı vaye ağaç olsa ve o objeden geriye doğru çimler, dağlar, gökyüzü iyi bir derinlik yaratırdı. Buna rağmen fotoğrafın derinlik hissi fena değil. Böyle bir tercih yapsaydın daha da kuvvetlenebilirdi.

 

Tarih: 20 Aralık 2007, 00:20 - İp: 88.***.**1.222
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Yüksek iso yetersiz ışık ortamında yararlı olabilir ancak 'noise' veya 'gren' diye tabir edilen fotoğrafın kumlu gibi görünmesine yol açar. Bazı programlar kullanarak bu olumsuzluklar asgariye indirilebilir.

Reflektör beyaz renkli basit kumaş veya karton parçalarıdır. Flaş'ın çaktığı yönün tersine ve hangi bölgeyi aydınlatmak istiyorsan oraya bakacak açıyla tutacağın bir beyaz karton bu fotoğrafı çok değiştirebilir.

 

Tarih: 20 Aralık 2007, 00:28 - İp: 88.***.**1.222
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

saolasın abi manzara fotosu hakkında da bilgilerin çok şey öğretti..ufuk çizgisini öğrendiğimde iyi oldu ben hep ortaya getirmeye uğraşıyordum çünkü..

HDR yide tripod aldığımzda halledicez inş..şimdi polarize filtreyi bekliyorum..oda değiştirir diye düşünüyorum gökyüzünü..

yüklediğim fotoları silmişim abi ondan değerleri veremiycm ama bundan sonra hepsini yazıcam resmin altına daha sağlıkl yorumlarınız için bunlar gerekli sanırım...

reflektörü de öğrendik.. iyiki varsınız abi saolun..

#smlzl' tarafından 20.12.2007 00:32:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Aralık 2007, 00:29 - İp: 85.***.**9.54
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşlarım, Doslarım,
Hepinizin kurban bayramını kutlular, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.

Bu gün makinem servisten sıfır olarak geldi.Bayram hediyesi oldu.
Buradan Bükey fotoğrafçılığa, sevgili Sinan'a, Canan hanıma, tüm çalışanlarına ilgi ve alakalarından dolayı yürekten teşekkürü borç biliyorum.

ime,wolvarine güzel fotoğraflar

#foxfo' tarafından 20.12.2007 02:05:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Aralık 2007, 02:04 - İp: 85.***.**1.116
ok1
ok1 (üye)
İstanbul / Amatör

Edirne gezimden başka bir fotoğraf yüklüyorum.



http://www.fotokritik.com/914285

Sultan II.Bayezid Külliyesinden bir kare;

Bu tarihi mekan Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli sağlık, sosyal, eğitim ve dini kurumlarından biridir.

Batıda akıl hastalarının içlerine şeytan girmiş tanısı konularak işkence edilip yakıldıkları bir dönemde, burada son derece ileri ve insancıl yöntemlerle bu tür hastalıkların tedavi edilmeleri tıp tarihi açısından son derece önemlidir.

Herkese iyi bayramlar.

#ok1' tarafından 20.12.2007 12:53:18 tarihinde düzenlendi.


#ok1' tarafından 20.12.2007 12:54:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Aralık 2007, 12:52 - İp: 85.***.**7.10
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Tedavide müzik, su sesi ve güzel kokulardan da faydalanırlarmış.





 

Tarih: 20 Aralık 2007, 13:24 - İp: 213.***.**8.135
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör



#bitpire' tarafından 20.12.2007 13:32:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Aralık 2007, 13:27 - İp: 213.***.**8.135