Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
adnan abi multi exposure modu ile ilgili link çok faydalı.teşekkürler
@amati kar kareleri dahada güzel olacak usta
erex abi ne güzel canlı canlı kontrast ve detaylı fotolar,heykellerdeki çekim açsıda derinlik vermiş
amati belki bunun etkisindendir :D
assuring greater dynamic and graduation ranges. As a result, the K10D reproduces all elements of your images — from delicate skin tones to the subtle differences in material and texture — more faithfully and brilliantly than ever before. With the K10D, you can explore the fascinating world of digital SLR photography with greater freedom and energy than ever before.
#onixon' tarafından 18.12.2007 09:51:12 tarihinde düzenlendi.
24.12.2007 Pazartesi Sabah çıkıp 29.12.2007 Cumartesi sabah dönmek üzere Rize Ayder yaylasına gidiyorum. Ve aracımda 2 kişilik yer mevcut eğer gelmek isteyen olursa bilgi verirse sevinirim...İlgilenen olursa detaylı bilgi veririm özelden yazabilir.
Serkan' cım sağol, da biraz fazla canlı olmuşlar Sonradan tekrar baktım ACR da %10 saturation varmış meğer. Yanlış bilgi vermiş oldum. Herkesten özür dilerim.
Olayın sebebi gerçekten 22 bit de yatıyor. Açıklama süper.
Sevgili Adnan, multi-exposure epey çekmiştim ama bu şekilde kullanmak hiç aklma gelmemişti. Sağolasın.
#erex' tarafından 18.12.2007 14:47:47 tarihinde düzenlendi.
Merhaba,
Bir süredir iş yoğunluğum nedeni ile yazamıyorum ancak eklen tüm yazıları okuyup ve fotoları incelemeye çalışıyorum ;
Amati ; göl ve doğa ile birleştirdiğin son kar manzarası çok güzel. Gerçekten kar üzerinde oluşan dokuyu nefis ve patlamadan fotoğraflamışsın. Exif vilgilerine baktım ve not aldım ancak bu bilgilerin anlamlı olabilmesi için fotonda PS müdahalesi var mıdır ve kullandığın objektif ile üzerinde filitre varsa hangi modellerdir? Tekrar tebrikler
Erhan Bey ; kompozisyonlarınız ve kadrajlarınızı hayranlıkla izliyorum. Benim gibi gezi fotoğrafı çekmeyi sevenler için fotoğraflarınız ve özellikle verdiğiniz bilgiler ile yorumlarınız paha biçilmez kaynak niteliğinde. Teşekkürler.Ayrıca sayenizde bedavadan dünyayıda geziyoruz 725. sayfadaki gün batımı fotonuzuda çok çok beğendiğimi belirtmek isterim. Ters ışık , yansımalar , modelin konumlandırılması
Adnan Bey ; link için teşekkürler , gözümüz kulağımızsınız
Selahattin Bey ; gruba espiri ve gözlemleriniz ile de inanılmaz neşe katıyorsunuz. Birde buna yaşanmışlıklar(tecrübe) ve paylaşım eklenince ...
Komutan ; İstanbul'a bu sene de kar yağmıyor ama siz karı yakalamışsınız ve geziden inanılmaz kareler çıkmış . Tebrikler... Özellikle önceki sayfalarda eklediğin ışık hüzmeli foto
Serkan ; henüz İstinye Parka gitme fırsatım olmadı ama senin istavrit sayesinde ve senin gözünden gezmiş kadar oldum Ayrıca K10D nin doku yakalama becerisini açıklayan bilgi notun içinde teşekkürler.
Sedat ; iyi yolculuklar... Antalya'dan farklı karelerini bekliyoruz.
Nihayet benim de Sigma 10-20 EX ve Sigma 17-70mm 'im dün geldi. Artık inşallah karelerimi bu objektifler ile çekeceğim.Hatta bugün fırsat bulup 10-20 ile ilk kareyi çektim.Bir değeri yok ama benim için ilk kare olması anlamlı (gene dayanamayıp üzerinde biraz HDR simulasyonu )yaptım.
Ayrıca bir klasik yine 2 adet eskilerden gezi fotoğrafımı beğeninize sunuyorum
Bu arada muhtemelen bayram süresince gruba giremeyeceğim dolayısyla şimdiden tüm pentaxcıların ve arkadaşların dostlugun , sevginin en ust duzeyde yaşandigi, huzurlu ve saglikli bir bayram gecirmesini dilerim.
Ahmed başarı sadece K10D'de değil. At sahibine göre kişner demişler. Harika manzara karesi eline sağlık.
Erhan Bey rengarenk tropikal meyvalar çok hoş. Ama adamların bunları müşteriye sunuşu da çok başarılı. Her yer tertemiz. Ağaç heykel gerçekten sanat harikası. Ben de böyle bir şey yapsam satmam. Siz paylaşmaya devam edin. Biz de zevkle izleyelim.
Adnan hocam multi-eksposure bilgisine teşekkürler. Harika bir fikir. İlk fırsatta deneyeceğim.
Weary yolun açık olsun iyi kareler bekliyoruz.
Sedat Bursa'da olup da kar bulamamaktan şikayet edersen eh ne diyeyim. Şu kayanları, kayarken düşenleri, teleferik görüntülerini, dağ oteli manzaralarını bekliyoruz.
Avs yeni objektiflerin hayırlı olsun. Sen şimdi onlarla ne kareler çekersin. Bayramda rota yurtdışına ise dönüşünde biz de yaşadık demektir.
Esprisiz hayat olmaz. Aramızda eğleniyoruz işte. Sizleri yeterince tanıyamadığımdan henüz espri konusu bulamadım. Yakında o da olur inşallah.
#camoka' tarafından 18.12.2007 15:09:37 tarihinde düzenlendi.
Avşar yeni lenlerin hayırlı olsun güzel karelerini bekliyoruz...
Selahattin abi teşekkür ederim. Bakalım elimdeki body+kitle birşeyler yapmaya çalışacaz. İnşallah sizlere izlettirecek güzel kareler yakalarım....
Sinan, çekenin ve hazırlayanın eline koluna sağlık. çok çok güzel bir kare olmuş. tam yemek dergilerine girecek bir görüntü, harika
Erhan aibye üstad diyoruz kızıyo Peki ne diyelim abi bu fotoğrafları çekene
Selahattin abi teşekkürler abi
avs güzel kareler ellerine sağlık.Kar manzarasında sadece slim polarize filtre var.Markası B&W kaiser pro.
weary,iyi yolculuklar.Dikkat et oralarda fena kar var şu anda.
Sinan ben sana ne diyim.Sadece reflektör tuttuğum bir fotoğrafa benim adım geçen italyanca bir isim vermişsin
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2185921 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
058530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk