netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

hahahaha fatih abi, aydınlattığın için teşekkür ederim..

çok güldüm kendime yaaa

bu arada fisheye görünce fisheye, süper geniş açı görünce süper geniş açı istiyorum

ben gideyim de 18-55 ile antalya'da çekimler yapayım.. gün doğumu ve günbatımı karelerini yakaliim

Tarih: 17 Aralık 2007, 22:01 - İp: 85.***.**2.29
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sevgili camoka biz yeni pentaxçılara ne hediye vereceksiniz.
bu arada hediyelerin en orijinali ulyses in hediyesi olmuş.şafak kaç kaldı acaba

Tarih: 17 Aralık 2007, 22:03 - İp: 85.***.**6.212
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir'e Şirince'de şirin bir ev.

#camoka' tarafından 17.12.2007 22:41:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Aralık 2007, 22:18 - İp: 88.***.**1.222
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Topik coşmuş, espiriler süper, sohbet çok iyi.
Kötü fotoğraf yok

Böyle topic var mı? Sanmam.

Okudukça koptum, fotoğrafları gördükçe derinlere daldım.
Muhteşemsiniz. [>:D]

Ahmed diş kardeşliği, (anladın sen onu) ben de Cumartesi gitmiştim.

Erhan abi ben de CS3 hakkında siz yazarsınız diye beklemiştim

Ali abi, özürlük bir durum yok, estağfurullah.

CS3 videolar için

LİNK BURADA

#realfriend' tarafından 17.12.2007 22:46:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Aralık 2007, 22:26 - İp: 85.***.**1.61
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

Camera RAW/Camera Calibraion/Camera Profil'de ACR 3.7 seçili geliyor, seçeneklerde Pentax 1.00 var. Histogramda hafif oynamalar oluyor ikisi arasında değiştirince.
1. standart bir Pentax K10D profili yok mu?
2. Camera RAW'da histgramın altında ama; PS'a geçince diafram değeri, pozlama süresi, ISO gibi bilgiler nereden görülür?

#Adnan EROL' tarafından 17.12.2007 23:27:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Aralık 2007, 23:05 - İp: 85.***.**5.123
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Adnan abi ikinci sorunuza cevap vereyim.

File sekmesi altında file info sekmesine tıklarsanız çıkan menüden camera data 1 ve advanced/exif properties kısmından görebilirsiniz...

#realfriend' tarafından 17.12.2007 23:48:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Aralık 2007, 23:41 - İp: 85.***.**1.61
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Kar dokusu digital makinelerin yakalamakta zorlandığı bir unsurdur.Burada k10d nin bu konu daki başarısını görebilirsiniz.

Tarih: 18 Aralık 2007, 00:07 - İp: 88.***.**2.197
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

harika bir doku ahmed abi, kar üzerindeki gölgeler çok güzel.. yaa bursa'da ya da antalya'da kar bulmak ne zor bişi.. kar manzarası çekmeye çok hevesliyim oysa ki..

döndüğümde haftasonu uludağ'a çıkalım mı fatih abi telefetik'le çıkarız, epey kar varmış..
sizlerden de gelmek isteyen olur mu ?

Tarih: 18 Aralık 2007, 00:15 - İp: 85.***.**2.29
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sizlerden geride kalmamaya çalşıyorum.

Amati ve Komutan' ın karlı gezilerinden nefis kareler devam ediyor.
Ahmed son yüklediğin "kar dokusu" na değil, bence güzel manzara nasıl çekilir' e bir örnek olmuş

Sevgili Realfriend kardeşim, "Yapma bunu.. Yapma bunu !!" bilmeyenler gerçek zannedecek

Selahattin hocam, süpersiniz, hediyelere ben de koptum.

Sizlerle paylaşım da çok keyifli, sohbet de.. İyiki varsınız.

Fotoğrafik değerleri olmasa da, öylesine çektiğim bir kaç kareyi hoşuma gittiği için sizlerle paylaşmak amacıyla yüklüyorum.

Kışın ortasında tropikal meyvalardan gireyim ben de. Yol kenarındaki bir meyva tezgahı.

Burada amaç meyvaları yakından tanıtmak

Müşteri olmayıp sadece fotoğraf çekmek için geldiğimi anlayınca, protesto edip arkalarını dönen satıcı anne ve kızı.

Yukarıdaki gotoğraflarda, tentenin altındaki gölge nedeniyle fill light kullandım, dolayısıyla kontrastı bir miktar artırdım, renkelr sature edilmiş gibi oldu, ama saturasyon yok. Gözü tırmalayan fazla aydınlık bölgelere de %20 ile burn verildi.

Bu kare bir heykel atölyesinin önünden çekildi. Bu heykeller kendilerine göre Tanrı sembolü olarak bahçelerinde veya tapınaklarda, hediyelerini sunmak için kullanılıyormuş.
Arka plandaki gökyüzünü sonradan monte ettim.

Bu ise bir ağaç oyma galerisinin başyapıtlarından biri, tek bir ağaç gövdesinden oyularak yapılmış ve kesinlikle satılık değil. Bu tür eserleri satmak için değil, ustalıklarının bir sertifikası olarak bulunduruyorlar.

Biraz fazla yer işgal ettim kusura bakmayın.
Sevgiler.

Tarih: 18 Aralık 2007, 03:29 - İp: 78.***.**1.107
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Selahattin abi çok hoşsunuz. Aslında benim aklımdan tripodun bir yerlerine yanan çakmak nasıl sabitlerim diye geçiriyordum. Çok naziksiniz ve Ahmed'in önerisine katılarak ben de sizi üstad, ağabey olarak görüyorum.

Fotoğraflar çok güzel. Özellikle son yüklenen Erhan üstadın fotoğraflarındaki netlik ve renklere, Serkan'ın istavriti ile yaptığı işlere ve Ahmed ile Sinan'ın kar manzara fotoğraflarına bakmaya doyamıyorum.

Bizim meslekte herkes büyük küçük, yaşlı genç, bilgili veya bilgisiz birbirine saygı, sevgi,dayanışma, kaynaşma amaçlı üstadım der ama sizler gerçekten mütevazilik gösterip kabul etmesenizde benim için gerçekten üstadsınız ve sizlerlerle olmak, sizlerin arasında olmaktan büyük keyif ve mutluluk alıyorum ve kendimi şanslı sayıyorum. İyi ki varsınız dostlar, üstadlar, arkadaşlar.

#foxfo' tarafından 18.12.2007 03:57:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Aralık 2007, 03:56 - İp: 85.***.**8.48