Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
amati güzel yansımalar usta,sazlarda iyi fırlamış sudan,
komutan abi teşekkürler
#onixon' tarafından 17.12.2007 00:03:54 tarihinde düzenlendi.
Ahmet uzun pozlama ile rüya gibi olmuş.
Serkan mekanları olağanüstü hale çeviriyorsun. Sonuncu asansörlüyü çok beğendim. Asansöre 1.5mt uzaktan falan çekmiş olsan gerek.
Komutan tepeden orman ve göl (2.foton) çok güzel.
Fatih abi çok teekkürler.
Serkan ne yaptın abiiiiii
Fotoğrafik değeri yok ama VL karesi.Paylaşmak istedim.
fhakguder abi çok teşekkürler , 3-5 birşeyler çekmeye bakıyorum
inşallah sıkmadım az kaldı bitiyo
serkan
kardesim süper valla
senle çekim yaparken makinanın ekranından göründüğünden cok daha iyi görünüyor
bu arada bizde cektik bizim kit lensle bişiler
k100d super topiğine bekleriz arkadaslar
burayı katletmeyelim
Sevgili Endorf, soruna cevap yazmadım değil yazamadım. CS2 ile CS3 arasındaki farkları bir çırpıda sayabilecek babayiğit varsa o da Recep kardeşimizdir, o' ndan bir cevap gelirse ayıp etmiş olmayayım diye yazamadım. Detaylı bilgi aşağıdaki linkte: 4.2MB
WhatsNewInPSCS3.pdf
Sinan, her iki karlı manzara karesi de güzel olmuş, güneşi iyi takip etmişsin, ilkinde hüzmeleri, ikincisinde karşı yamaca vuruşuyla.. lakin Fhakguder' in de dediği gibi 50mm canım kadrajı biraz katletmiş.
Senin VL ile çekilen ördek Ahmed'inkinden daha net olmuş f/4.5 net alan derinliğini azalttığı için geri plandaki su yansımaları mecburen flu olmuş.
Sevgili Ahmed kardeşim, Şurada iki fotoğraf paylaştık diye üstad yaptın bizi, estağfurullah ne haddimize. Bak şimdi bir iki kare daha yükleyecektim, bu lafın üzerine olmaz diye vaz geçtim.
İlk ördek karesindeki yansımalar nefis olmuş, selektif saturasyon çok başarılı ikincisi de flsh kullanımının faydası ve vigneting konusunda bir ders gibi olmuş. Bu arada Sinan iyiy ki uyarmış.. Nefis bir göl manzarası olmuş
Serkan' cım, ben bu İstinye Park' a gidersem senin karelerindeki gibi bir yer bulamıyacağım, o nedenle en iyisi gitmeyeyim hayalimde senin bu nefis karelerinle kalsın bari
Bir şeyi merak ettim. yüksek iso larda çektiğin için Noise Reduction programı kullandığından dolayı bu kürelerin üzerindeki parıltılar biraz mat duruyor olabilir mi? Eğer öyleyse NeatImage için "filter settings" kısmında "sharpening settings" i "Y" ve "Conservative" işaretliyken, resmin büyüklüğüne göre High:10-20, Mid:5-10, Low:1-3 değerlerini deneyebilirsin. Değilse ukalalığıma ver.
721. sayfadaki karelerin ikisi yok olmuş, yeniden yükledim
erex abi teşekkürler,kürelerin çoğu yarı-mat parlak şekilde idi fotolara NR uygulamadım.USM yi yanlış vermiş olabilirim,fazla karlanma varsa.
Dediğin şeçeneği not aldım abi aklımda.Nasıl olsa RAW çekim ,işleriz bol bol
fhakguder abi 1.5-2 metre idi evet
#onixon' tarafından 17.12.2007 10:14:51 tarihinde düzenlendi.
Sedat bende google dan biraz baktım 10-17 ye ama çok bir şey yok.
Bulabildiklerim;
Pentax 10-17mm objektif - Özellikler
• Özel Pentax odaklama sistemi
• Dayanıklı metal objektif yuvası
• Üstün kalitede alüminyum objektif kapağı
• Objektif yuvası: Pentax KAF
• Objektif yapısı: 8 grup halinde 10 eleman
• Görüş açısı: 180° - 100° (*ist D serisi ile)
• Diyafram kontrolü: Tam otomatik
• Diyafram yaprak sayısı: 6
• Minimum diyafram açıklığı: F22-32
• Ölçümleme sistemi: TTL
• Minimum odaklama mesafesi: 0.14m
• Maksimum yakınlaştırma: 0.39X
• Filtre: Filtre takılamıyor
• Boyutlar: 68mm (çap) x 71.5mm (uzunluk)
• Ağırlık: 320 gr
Tokina AT-X DX 10-17mm inceleme sitesi tıklayınız
Onixon, Ahmed, Foxfo, Komutan, Fhakgüder, Sedat teşekkürler.
Fatih agbi, cami de oynama gerçekten belli olmuyor ve cok güzel bir simetri olmuş. (hatta kaymaklı tatlı da orjinalmiş gibi) Mezar taşı bende de farklı duygular uyandırdı. Yanındaki kırmızı gül ölümün yanında yaşamı simgeliyor adeta. Ve son manzara fotosu
Erhan üstad fotograflar gerçekten nefis. Ozellikle bayan oyuncu adeta size özel poz vermiş. Pirinç teraslarıda kompozisyon ve ışık açısından harika duruyor. Gün batımı bu soğuk kış günü içimizi ısıttı. Usta elinden fotograflar bir başka oluyor.
Sedat, çoban
Komutan ışık hüzmeli fotoğraf ve ördekler ve yansımalar oldukça iyi.
Ahmed, ordek altın bir gölde yüzüyor gibi. Sudaki yansımalar ve son manzara da enfes .
Yapmış olduğunuz bilgi paylaşımlarınada, çok teşekkürler.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2185921 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
058530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk