Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Rüzgar2 Expodisk doğru beyaz ayarı yapmak için çok yararlı bir alet. Elindeki ve almayı düşündüğün objektiflerin en büyük çapı ne ise o çapta almanı tavsiye ederim. En iyisi 82mm çapında bir tane alıp tüm objektiflerde kullanmak. Yani büyük olmasının bir zararı yok. Küçük olursa işe yaramayabilir.
sevgili erex, katkıların için teşekkür ederim.
sevgili endorf, CS2'yi hatırlamıyorum, CS3 ile başladığımdan PS kullanmaya. Ama derslerden birinde PS anlatan hocamın CS3'ün bazı konularda çığır açtığını ek harici program kullanmaya gerek bırakmadığını söylediğini hatırlıyorum.
sevgili ruzgar2, DNG çekiyorsan ve kadrajının içerisinde gerçekte beyaz olduğunu bildiğin bir şey varsa işin kolay. Beyaz bir nokta bile yoksa ve doğru renkleri de düzeltmek için hatırlamıyorsan expodisc en kolay çözüm yolu. Aylar önce amati anlatmıştı: ışık kaynağına çevirilmiş lensinin önüne expodisci takıyorsun. Fn düğmesinden alttan ikinci WB Manual sağ ok tuşuyla girdikten sonra, manual fokusta sonsuza odaklanmış iken deklanşöre basıyorsun, OK tuşuna basarak çıktıktan sonra çekime hazır. Işık kaynağına bakamayacağın durumlarda çekeceğin alana doğru da yapabilirsin sayılanları. Hemen her ortamda AWB'den daha iyi, en çok birden fazla değişik ışığın olduğu ortamlarda işe yarıyor.
En geniş çaplı lensine göre alırsan diğerlerinin hepsinde dönüştürücü adaptöre gereek kalmadan önüne tutarak kullanabilirsin. 70-300 58mm olduğundan 72mm çaplı olan sorunsuz olur.
sevgili camoka ve adnan teşekkür ederim size...bu expodisc anladığım kadarıyla lensin önüne takılıp çıkan bir şey değil sadece tutuluyor doğrumu...eğer öyleyse dedğiniz gibi 82 mm almak daha mantıklı ilerisi için...
Rüzgar2, Evet sadece tespit yapana kadar elinle objektifin önünde tutuyorsun. Baskın ışık kaynağı değişmediği sürece ilk tespit ile çekime devam ediyorsun. Işık ortamı değişirse örneğin güneş ışığında iken kapalı alana geçtin diyelim. Bu kez buradaki baskın ışık kaynağı ne ise onu esas alarak tekrar Expodiskini kullanarak WB yapıyorsun. Makinede Otomatik WB ve değişik ışık koşullarına göre seçebileceğimiz (gün ışığı,sarı ışık,floresant ışığı vb.) var ancak bunların hepsinde bir yanılma payı bulunuyor. Oysa Expodisk ile ölçüm yaparsan yanılma olmuyor ve doğru renkleri elde ediyorsun.
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=ProductDetail&A=showItemLargeImage&Q=&sku=358083&is=REG
#camoka' tarafından 16.12.2007 14:44:31 tarihinde düzenlendi.
teşekkür ederim camoka..yalnız biraz arama yaptım da ebayda 77 mm var 82mm bulamadım...
Onu alırsan İleride 77 mm den büyük objektifin olursa orada kullanman mümkün olmaz tek sakıncası budur.
Ebay'da sayfanın biraz altına doğru ilerlersen görürsün.
http://www.calumetphoto.com/item/EX0820/?a=CA01&t=SH01
#camoka' tarafından 16.12.2007 15:04:40 tarihinde düzenlendi.
erhan abi, fotoğraflarının kalitesinden bahsetmeyi unuttum.. manzara fotoğrafı da, portreler de çok iyiler.. en çok manzara etkiledi beni, renkler, kontrast ve kadraj düzeni çok güzel. ellerine sağlık.. daha hızlı yüklersen daha çok şey öğrenebiliriz..
adnan abi, hazırlanma aşaması için ilginç mekanlara gitmen yararına olur.. baklavacılara, fırınlara, kebabçılara falan. ödüllü bir fotoğrafçısın, eminim yine harika işler çıkartacaksın..
fatih abi, geldiniz mi bursa'ya? photoshop düzenlemeleriniz taktir edilmeyecek gibi değil, tebrikler..
selahattin abi, özlemiştim sizi.. hoşgeldiniz bilgiler ve yönlendirmeler çok güzel [>:D]
ya ters mi yapsam düz mü yapsam karar veremedim.. ters çevirince daha mı iyi oluyo acaba :S
fatih abi ile yaptığımız geziden..
#sdtyrdkn' tarafından 16.12.2007 18:15:15 tarihinde düzenlendi.
sevgili ruzgar2, çapına uygun lense klik sesi gelerek takılabilen içine girmeli-çıkmalı bilyalı bir mekanizması var, daha küçük çaplı lenslere takamıyorsun tabii ki... işin önemli kısmı o sırada ellerinin yapacağı başka bir iş olmadığından ve titretmemeye çalışmak gibi takıntı da olmadığından, takmaya gerek olmuyor.
burada 82 hatta 95mm bile var. Bedava getirecek kimse yoksa posta ücreti eklenince ABD fiyatına...tıkla...
sevgili sedat iyi dolduruşa getiriyorsun, verdiğin bu gazla kimse tutamaz beni çıkıyorum dışarı...
Sedat' cım, sağolasın. Fotoğrafın böyle güzel duruyor (tabi tersini görmedim ama) Çobanın baktığı taraf göz takibi doğrultusunda. Anlamı çok iyi yakalamışsın.
Bir gün batımı daha.
Sigma 10-20 @10mm ile 3 kareden Pano çalışması:
Burası Kintamani aktif volkanı. Sağ tarafta görülen de aktif bir volkan imiş. Ortada ise binlerce yıl önce sönmüş bir volkandan kalma krater gölü.
#erex' tarafından 16.12.2007 20:26:49 tarihinde düzenlendi.
Adnan abi yemek fotoları için tek yaptığım deklanşöre basmak herangi bir tekniğim henüz yok, o an hayal edip, kendimce nasıl güzel gözükür diyorum ortaya çıkan tüm denemelerimide sizler ile paylaşıyorum... Fakat Soft-Box ile yapılan çekimlerde ışık homojen olduğu için VL de katkıları ile ortaya ışık ve renk açısından keyifli kareler çıkıyor. Ne demişler: Alet çalışır, el övünür
Erhan abi harika bir kare olmuş
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2185921 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
058530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04