Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Fatih(fhakguder) abi bizi uzak diyarlar götürdün, orada hissettiren çok sıcak bir kare benim için...
Erhan abicim yorumlarınız ile kendimizi geliştirmeye gayret ediyuoruz. Detaylı yorumunuz için çok teşekkürler...
3 karen de nefis. fakat 2.kare benim çok sevdiğim SON SAMURAY filmindeki savaş sahnelerini anımsattı o filmi tekrar baştan sona izlemiş gibi oldum.
1.kare deki kadının o duygu yüklü anı inanılmaz güzel...
3.karede bana vietnamı hatırlattı, o işçilerin duruşu herşey film gibi....
Üstadların karesi masal gibi, film gibi oluyor... izlemeye doyulmaz bir güzellik sunuyor bizlere...
arkadaşlar bugün paramı cebime koydum ve hayyama gittim, sizlerin önerisiyle ve şiddetli tavsiyelerinizle k10d alıcaktım, 2-3 mağaza gittim birer çaylarını içtim ve muhabbet ettim. klasfoto 880€ 2yıl garantili, macrofoto 800€ oda 2 yıl garantili (k10d) yalnız k10d nin spotunu bulamadım, kimse satmıyor. macro fotoda olsaydı hemen alcaktım ama ellerinde yokmuş.sonra muhabbet derken ordaki abi neden d80 almıyon dedi ve başladı anlatmaya, işte lensiydi 2.eliydi şusuydu busuydu derken epey anlattı. ne çare benim gönlüm k10d de.
pentax güzel makine tamam al ama 2. satarken çok düşer dedi,
neyse düşsün dedim napalım bi kere vurulduk
yani işin özeti gittik ama alamadan geri geldik, offf
bakalım artık pazartesi yada salı gidicem işten fırsat bulabilirsem. ama adam öyle bi anlattıki d80 ni, e tabi bizide çömez buldu ya. d80 spot 1 yıl macro foto garantili 1250 $ (18-138 kitle beraber) gerçi benim gönlüm hala k10d de ama abi sağolsun d80i de iyi anlatmış oldu hee
d80 mi k10d mi diye sormicam bu sefer
tabiki k10dddddddd [>:D
d80 den çok üstün bir makina k10d. öğrencisin, ben de öğrenciyim.. emin ol onlardan daha az seçeneğin yok. onların da geniş açı diye kullandıkları lensler 10-20 ve tokina 12-24.. o mükemmel lenslerini alacak paraları yok, pentax'ın tasarımı olan 12-24'ün tokina versiyonunu alıyorlar
dünyanın tek fisheye objektifini kim yaptı peki? yine pentax..
boşver sen onları.. k10d al pişman olmazsın..
erhan abi çok teşekkürler bilgiler için. önümdeki yolculuktan önce flaş ve lens almak istiyordum ama önceliği lense vermeye karar verdim. çünkü 540 pahalı gerçekten.. ama ilerde mutlaka alacağım
10-17'nin düzeltilmiş karelerini görmek istiyorum.. ED camları ile renklerinden süphem yok. 180 derece görüş alanı var. italya'da benim işime çok yarayacaktır.
sLaVeZeRo özel'den mesaj attım.
erex değerli yorumlarınız için çok tşk.ler.
Eklediğiniz fotolar tam gezi dergilerinden çıkmış gibi tek kelimeyle nefisler.
Sizin fotoların üstüne foto eklemek olmaz ama..
Dışarı foto için çıkamayınca evde antreman yapıyorum..
sedat 10-17 nin fiyatı nasıl?bana güzel bir seçenek gibi geliyor.
slavezero,sana özellikle belirtmiştim,satış yapan yerlerin ikna çabalarına inanma.
nikonun çok lensi varsa sen hepsini mi alacaksın sanki.fiyatlarını da söylediler mi?
Hiç lens bulamadın,sigmanın 14-15 alternatifi var,zaten kaç çeşit lens alacaksınki.ihtiyacın olan her çeşit var zaten..
sdtyrdkn, camoka, kad-ir abiler özel attım. müsaitseniz tabii [>:D
Pentax AF 540FGZ flaş..bir arkadaştan 570 ytl teklif geldi...son olur diyor ama biraz daha pazarlık yaparız...
80x80x80 light cube de bakacak....bu lightcubeler çok ucuz ebayda evde yapmaya değmez...
#ruzgar2' tarafından 15.12.2007 21:21:17 tarihinde düzenlendi.
sevgili fhakguder, aiki duvarda da aynı pencere ışığı yansımaları biraz gerrçek dışılık sezdiriyor cami içi fotoğrafında, nasıl yaptın sol tarafı sağa aktarmayı? Stamp tool ufak doku taşımak için iyi ama daha büyük doku taşıma işleri nasıl yapılıyor, yada başka bir imaja taşıma, sonra da istediğin yerine denk getirip yapıştırma işleri...
sevgili komutan, benimkiler niye seninkiler gibi olmuyor? (Yanlış anlama sakın, senin uzmanlık alanına göz dikmedim, kurs ödevim olan "yemek kültürü" projesi için çalışmaya çalışıyorum)
#Adnan EROL' tarafından 15.12.2007 21:38:57 tarihinde düzenlendi.
sevgili Adnan bence bir iki stop kaymağı az olmuş
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2185921 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
058530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04