netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ahmed abi, ben de sana az önce msj attım. bakarsan sevinirim..

kad-ir ilk foto çok güzel. denildiği gibi patlamaya dikkat..

bu arada rizeden gelen kuş fotoğrafları da dehşetti.
tebrikler!!

50-500 çok işinizi görecektir.. şimdiden hayırlı olsun

#sdtyrdkn' tarafından 13.12.2007 01:07:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Aralık 2007, 01:01 - İp: 85.***.**9.172
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili Ahmed, hazır seni yakalamışken, bir soru daha,(harici flaş ile ilgili): flaş menüsünden perde öncesi ve sonrası ayarlar kendi flaşı ile çalışıyor ama aynı işi harici flaş ile çalıştıramadım. Her olasılığı denedim makinada ve flaş üzerindeki ayarlarda, doğrudan dümdüz çalışıyor, sadece. Bir soru daha Aperture kullanıyorsan, gördüysen CS3 ile belirgin farkı var mı?

Bizim buralarda ya martı var yada karabatak. drk_m, akbalıkçıllar iyi poz vermiş, diğer taraftan da iyi pozlanmış.

Kad-ir teşekkür ederim.

ruzgar2, Sigma marka flaş, Pentax'ınkiler gibi tam uyumlu ve wireless çalışıyor mu? 540FGZ'nin ABD fiyatından da pahalıymış.

fhakguder, komutan fotoğraflarınız

Tarih: 13 Aralık 2007, 01:57 - İp: 85.***.**7.230
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

bigwolfied abi sayende söylediğin makinemi alacağım, bu cumartesi hayyama gidip alıcam k10d mi. eee artık buluşup teknik bilgi olarak yarımını bekliyorum ali ekber abim. [>:D

Tarih: 13 Aralık 2007, 13:54 - İp: 212.***.**1.130
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

Adnan EROL zannedersem çalışıyor..burada da var bir incele istersen eğer iş yaparsa alalım...
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=96311&productid=bd94960&SKU=BD94960-PENTAX

Tarih: 13 Aralık 2007, 16:32 - İp: 81.***.**3.27
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili rüzgar2, verdiğin linkte ilk gözüme çarpan Sigma'nın TTL olduğu, Pentax'ınkiler ise P-TTL.

(TTL (Through-The-Lens) flaşta objektif içinden ölçüm yapılır. Işık miktarı ölçümü ve pozlandırma çekim esnasında yapılır. P-TTL bunun biraz daha yeni ve gelişmiş yöntemidir. P harfi Pre/Ön anlamındadır. Flaş çok kısa aralık ile arka arkaya iki kez çakar. Genelde 2 kez çaktığı fark edilemez. İlk flaşta ışık ölçümü yapılır, ikinci flaşta da çekim yapılır. Daha hassas ışık ölçümü yapıldığına inanılmaktadır.
Ancak göz refleksleri hızlı olan bazı kişilerin P-TTL çekimde ilk flaşta gözleri rahatsız olup ikinci flaşta gözlerini yumdukları şeklinde tecrübeler var. Bu nedenle P-TTL’yi tercih etmeyen, TTL flaş kullanan fotoğrafçılar da vardır)

Tarih: 13 Aralık 2007, 17:29 - İp: 88.***.**5.28
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

geçenlerde bir satıcı ile irtibata geçmiştim bu ve başka diğer ürünler için...fakat bana cevap verememişti..şimdi başka bir arkadaş buldum amerikadan istediğin şeyi getirebilirim diye bende ona bir kaç sipariş geçtim bakalım sonuç ne olacak...bu arada sizin nickiniz daha önceden hamsiköymüydü....

Tarih: 13 Aralık 2007, 18:54 - İp: 81.***.**3.27
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan abi 540 flaş ile ben de bir türlü senkronize edemedim perde öncesi ve sonrasını Flaşın manuel ına bir bakmam gereecek sanırım.

Aperture sorduğuna göre EYVAHHH diyorum Aperture hayatımda gördüğüm,bir bilgisayarı en çok kanırtan program.CS3 ile karşılaştırırsam bence en güzel özelliği fotoğraf işleme tarafında değil,fotoğraf arşivleme tarafında.Yani cs3 ün Bridge ine göre daha iyi.Ancak eğer fotoğraf işlemekten bahsediyorsak ben CS3 ü değişmem hiçbirşeye.

Tarih: 13 Aralık 2007, 19:48 - İp: 88.***.**2.197
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

bigwolfied abi sayende söylediğin makinemi alacağım, bu cumartesi hayyama gidip alıcam k10d mi. eee artık buluşup teknik bilgi olarak yarımını bekliyorum ali ekber abim.

Seve seve Mustafa kardeşim...
Sen makinayı al model olarak dayıyı ya da bioyu kullanırız çekimler yaparız.

Tarih: 13 Aralık 2007, 20:20 - İp: 85.***.**7.229
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

evet hocam doğrudur, bu sene hamsi yemeye de tövbe ettim.

sevgili Ahmed, korkma almadım. Aperture dediğin gibiyse zaten galiba pc'de Lightroom ile arşivleyip, CS3 ile işlemek bana daha sıcak geliyor şimdi. Elime almazsam kendime güveniyorum o tarafa geçmem.

Tarih: 13 Aralık 2007, 21:46 - İp: 88.***.**4.15
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar, flaş konusu açılmışken size 360 ile 540 arasındaki farkları sormak istiyorum..

benim tek bildiğim fark, FİYAT

Tarih: 13 Aralık 2007, 21:55 - İp: 85.***.**9.172