netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

drk_m zannedersem bu flaştada wireless özelliği var...zaten söylediğin flaşa bakmıştım bana pahalı geldiği için bu flaşa baktım...bu arada fotoların çok güzel olmuş....

Tarih: 12 Aralık 2007, 20:50 - İp: 81.***.**3.27
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Teşekkürler rüzgar2. Yurt dışından abd den gelebilecek bi tanıdığın varsa amazon.com da 300 dolar civarı 540 modeli 360 modeli ise 2yüz dolar civarlarında. Türkiye fiyatları malum

Tarih: 12 Aralık 2007, 22:09 - İp: 88.***.**8.56
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

adnan abi çok geçmiş olsun kasada bir şey var mı?

daha önemlisi lenslerinden herhangi birinde bir şey var mı ?

flaş konusu çok zor.. ben de istiyorum.. avrupa birliği biz gitmeden para yatıracak orada harcayalım diye. eğer geç kalmazsa ben de bu paradan ekipmana yatırım yapmak istiyorum

Tarih: 12 Aralık 2007, 22:22 - İp: 85.***.**9.172
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Adnan abi geçmiş olsun

Tarih: 12 Aralık 2007, 22:36 - İp: 85.***.**0.209
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

drk_m, haklısın aslında sorumun senin söylediğinden başka cevabı yok, kontrol tamamen bizde yani.

sevgili Sedat, Serkan, teşekkür ederim ilginize. En hafif lensim (270g) takılı iken dik kadraj çekim yapıyordum, iki çekimden sonra hiçkimsenin dokunmadığı sırada kendi kendine "camera plate", "Quick release clamp" üzerinden kayarak şaşkın bakışlarım arasında beton zeminde düştü, yerde 3 kere zıpladı, durdu.
Nasıl olduysa lense hiç bir şey olmadı, gövdenin alt plastiğinin köşesi kırıldı. Bir de AF bozuldu. diğer lensleri de denedim, odaklamak için ileri geri gidiyor, ama odaklayıp bir yerde durmuyor. Optik elektronik'te şimdi.

Buradan çıkardığım sonuç "Quick release clamp" mutlaka çift kilit sistemli olmalı. Benimkinde sadece bir vidanın sıkıştırma gücü ile takılıyordu.

Tarih: 12 Aralık 2007, 23:15 - İp: 88.***.**6.169
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

geçmiş olsun Adnan,
drk_m gerçektenm kuş fotografçısı olmalısın,çok güzel ve net..
serkan gibi parkta böcek bekleyemedim,evde hazır konu mankenim var.beyaz çiçekler patladı biraz

Tarih: 12 Aralık 2007, 23:38 - İp: 85.***.**0.136
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Tarih: 12 Aralık 2007, 23:40 - İp: 85.***.**0.136
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kad-ir göze güzel gelen bir kare

Tarih: 12 Aralık 2007, 23:59 - İp: 85.***.**0.209
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Adnan hocam geçmiş olsun, Ben ilk düştü yazını görünce malzemenin kendisinden bahsediyosun sanmıştım. Makina hiç aklıma gelmedi.İnşallah önemli birşeyi yoktur.

Kad-ir sağolasın elimizden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyoruz işte. Yalnız bu yusufcuk fosilini nerden buldun Beyaz patlamasa çok güzel olacakmış.

Tarih: 13 Aralık 2007, 00:54 - İp: 88.***.**8.56
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan abi öncelikle geçenlerde bizimle paylaştığın başarını atladığım için özür dilerm.Tebrikler abi.Çok iyi gidiyorsunuz

Abi fill flaş her flaş ile yapabileceğimz bir teknik.Yani ayrıca bir ayarı ya da menüsü yok.
Yalnız ben burada fill flaş uygulamadım.Gök yüzünden ölçüm alarak RAW çekim yaptım.Sonra photoshop da ön planı seçip 150 pxl feather verdim ve de seçtiğim ön planı levels dan bir parça açtım.
Ama illa flaş ile yapmak istersen menüde perde öncesi ve perde sonrası flaş senkronu diye bir seçenek var.Bunlardan herhangi birini kullanarak da bunu yapabilirsin.Örneğin gökyüzüne göre yaptığın ölçümü AE-L lock tuşu ile kitler ve deklanjöre basarsın.Bu sayede perdeden önce ya da sonra flaş bir kere patlar ve ön konuyu aydınlatır.Ama burada ışığı tutturmak çok zor olabilir.Bu sebeple aynı poz ölçüm ve kitleme işini yapıp normal p-ttl modunda flaşı patlatmak daha doğru olacaktır k bunun adı da sizin belirttiğiniz fill flash.

Umarım kafa karıştırmadım.

Tarih: 13 Aralık 2007, 01:00 - İp: 88.***.**2.197