netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 17 Aralık 2007, 12:54 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan istavrit ile yaratıcı karelere devam.
Pentax 10-17 fisheye konusunda kafam oldukça karışık. Çekilen örnek fotoğraflar beni tatmin etmiyor. Hele Serkan'ın fotoğraflardan sonra inceleme topiklerine konan fotoğraflar çok yavan geliyor. Ayrıca yüksek kontrast altında bolca CA çıkartıyormuş. Photozone'daki resimler bunu açıkça ortaya koyuyor. Aslında elinde 10-17 olan biri varsa Serkan'a verse o da denemelrini yaparak bizi aydınlatsa ne iyi olur. Bükey'den bu konuda bir yardım alınabilir mi acaba? Yokda Sigma'nın çıkarmakta olduklarını mı beklesek? 8 mm veya 4,5 mm. İkincisi henüz Pentax için üretilmiyor galiba. Anlaşılan biraz daha bekliyeceğiz.

Erhan Bey gün batımı ve plajdaki yansımaları çok hoş.İnsan unsuru fotoğrafa ayrı bir sıcaklık katmış.

Komutan, Yamaç fotoğrafı çektiğine göre artık sen de doğa fotoğrafçısı oldun.

Üstadlar:
Manzara ve şehir fotoğrafçılığı Üstadı: Erhan Bey
Makro Üstadı: Ahmed
PS ve düzenlemeler Üstadı: Recep
Yaratıcı fotoğraf Üstadları: Serkan ve Sedat
Yeme içme fotoğrafları üztadı : Sinan
Ekipman Üstadı: Adnan Erol
Yaratıcı ekipman dizayn üstadı: Foxfo

Ben bunu bilir bunu söylerim.

#camoka' tarafından 18.12.2007 09:38:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Aralık 2007, 16:20 - İp: 88.***.**1.222
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

camoka abi özel mesaj attım.

Tarih: 17 Aralık 2007, 16:30 - İp: 212.***.**1.130
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Bir fotoğrafçı,nasıl beyfendi olmalı,kondisyonu,yaşından bağımsız,nasıl hep yüksek olmalı ve "benim" diyen gençlere nasıl nal toplatmalı,nasıl araştırmacı olmalı vede son olarak nasıl KARİZMA olmalı konularının üstadı olarak da sevgili Selahattin abimizi aday gösteriyorum Bize abiliğinizle hep güzellikler verdiniz.İyi ki varsınız abi...

Saygılarımla
Ahmed

Tarih: 17 Aralık 2007, 17:19 - İp: 81.***.**8.226
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmedciğim çok teşekkür ederim. İyi ki sizler de varsınız.Hepinizi çok seviyorum.

Bu üstad muhabbeti beni yıllar öncesine götürdü. Tenis klubünde yıl sonu nedeniyle hem yılbaşı eğlence programını duyurmak için bir bülten çıkarırdık. Eğlence olsun diye üyelerin her biri için de bir hediye öngörürdük. Örneğin mesleği psikolok olan bir üye için hediye olarak 'akıllı bir deli' Ayak numarası çok büyük olup bir türlü ayakkabı bulamayan üye için '48 numara el yapımı bir çift ayakkabı' gibi

Buradan esinlenerek hediyeler öngörürsek:

Erhan Bey için: K10D üzerine flaş yuvasına takılabil sigara taşıma aparatı.Fotoğraf çekerken pratik olarak oradan içsin diye. Aslında bu aparat Fatih Hakgüder kardeşimize de uygundur. Pipo versiyonu da Foxfo kardeşimize.

Sinan için: Mutfak önlüğü ve aşçı şapkası

Serkan için. 360 dereceyi kadraja alan bir objektif.

Ahmed için böceklerin iç organlarını gösteren bilgisayarlı tomografik objektif.

Adnan Erol arkadaşımızın ekipmanını taşımak için bir Scania marka TIR.

Naci kardeşimize diğer gezegendeki kuşları çekmesi içim 1.000.000 mm objektif

Sedat'a çoban kepeneği

Ulyses kardeşimize 3 tüfeğin biribirine çatılmasıyla üretilmiş el yapımı tripot.

Şimdilik bu kadar. Yenileri aklıma geldikçe yazarım.

#camoka' tarafından 17.12.2007 18:08:19 tarihinde düzenlendi.

#camoka' tarafından 17.12.2007 18:13:24 tarihinde düzenlendi.

#camoka' tarafından 17.12.2007 18:16:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Aralık 2007, 17:38 - İp: 88.***.**1.222
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

camoka abi ; koptum :D hhahahhahhhhahahahaahh

bana birde meleksavar

#onixon' tarafından 17.12.2007 19:43:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Aralık 2007, 18:13 - İp: 88.***.**2.102
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili sedat, teşekkürler.
Sevgili erex; nazik cevabın için teşekkür ederim, gönderdiğin link çok faydalı oldu, sevgili realfriend de uygun olduğunda bilgilendirme yapacaktır eminim.
Bu arada sevgili amati'ye katılıyorum, ben de sizin fotoğraflarınızın izleyicisi ve hayranıyım daha önceleri de dile getirdiğim gibi, özellikle netlik ve renk kalitesi konusunda üzerinize başka kişi tanımıyorum
Ayrıca üslubunuz ile de övgüyü hakediyorsunuz.
Sevgili komutan, onixon; müthiş kareler çıkarmışsınız, tebrikler, amati ve Sedat kardeşleriimiz için söylenebilecek zaten birşey yok, O'nlar fotoğraflarıyla bizlere birşeyler söylüyorlar

Tarih: 17 Aralık 2007, 19:02 - İp: 88.***.**0.58
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili recep kardeşimden özür diliyorum, dün bana mesaj atmış konu ile ilgili ben görmemişim, buradan sevgilerimi iletiyorum kendisine

Tarih: 17 Aralık 2007, 19:43 - İp: 88.***.**0.58
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ahmed abi, sazlıkları çektiğin fotoğraf çok güzel..

sinan abinin çektiği tüm manzaraları çok beğendim

fakat sinan abimin VL %100 crop karesinde bir problem var, filtre mi takılıydı yoksa uzun bi pozlama mı yapıldı?

selahattin abi, çoban kepeneği nedir

Tarih: 17 Aralık 2007, 20:01 - İp: 85.***.**2.29
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili camoka, ne kadar iyi bir gozlemci oldugunu bir kez daha gosterdin

Tarih: 17 Aralık 2007, 20:06 - İp: 85.***.**5.123