netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

#kad-ir' tarafından 03.11.2007 16:13:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Kasım 2007, 16:12 - İp: 88.***.**1.35
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

teşekkürler ahmet ,2ci fotoda yatmadım eğilmek yetti

kad-ir ileri zamanda en azında 1 250GB hdd al en azından.Uzunca süre yeter =)
izmir k10d ciler izmirde çekilecek alanda vardır beraber arada gezinti yapın.

Tarih: 3 Kasım 2007, 16:32 - İp: 85.***.**1.46
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Bir HDR denemesi daha,

Bu da işlenmemeiş orjinal hali,

Tarih: 3 Kasım 2007, 16:34 - İp: 88.***.**1.35
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan bu açı artık bizi kesmiyor kardeşim. 360 derece istiyoruz.

Tarih: 3 Kasım 2007, 16:46 - İp: 85.***.**5.245
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@Amati, çok sağol iyi dileklerin için. Raw işleme bilgileri için de teşekkürler, kullanmadığım bir iki nokta varmış öğrenmiş oldum.

@Serkan, dediğime gelmişsin bakıyorum. Saçlar felan ağarmadı değilmi.

@gork, güzel bakış açısı. İlk kareyi beğendim en çok.

@kad-ir, gerçekten hızlı bir gelişme var. Farklı konularda çekmeye çalış, zamanla tek bir konuya eğilimin belirir.

Tarih: 3 Kasım 2007, 17:13 - İp: 88.***.**7.139
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan her iki fotoda çok güzel ama 2. bi başka güzel olmuş, bakış açısı, kadraj vs. 10 üzerinden 100 (yüz) puanlık bir foto.

Tarih: 3 Kasım 2007, 17:27 - İp: 81.***.**9.227
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ahmed abi sağlık olsun, bir dahaki sefere yine kazanırsın nasılsa, o da benim olsun :D:D

bu arada all star fotoğrafı çok hoşuma gitti

kad-ir, senin beyaz ayarında bir problem mi var? diğer fotoğraflar normal ama seninkiler mora kaçıyor biraz. fine tuning olayını biraz fazla kaçırmış olma ihtimalin var mı abi?

fatih abimin 12-24 ile çektiğim bir kareyi paylaşayım dedim..

Tarih: 3 Kasım 2007, 17:41 - İp: 85.***.**2.48
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

acemi38 abi beğeninine teşekkürler.

sdtyrdkn göle bak dümdüz :D , daha şöyle bir göl çekemedim :D

Tarih: 3 Kasım 2007, 18:07 - İp: 85.***.**1.46
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Sedat,O gölün kenarında şöyle otlu bir gözleme ,yanında çay,üstüne de bir sigara ne güzel giderdi?

Beyaz ayarını,yazılı sütun fotosu için diyorsan,ben onun renklerini biraz soğuttum.

#kad-ir' tarafından 03.11.2007 18:20:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Kasım 2007, 18:19 - İp: 85.***.**6.130
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili onixon, şimdiye kadar karşılaştığım pek çok kişinin beğendiği balık gözü objektiflerin yaptığı yamultmalara hiç ısınamadım. Bu nedenle balık gözü lensim olmamasını, diledim durdum, ama şu son iki fotoğrafın var ya işte bu dedim... daha önce gördüklerim kullanıcı hatasıymış...

sevgili amati, realfriend eğitim için zaten sırada... ama senin verdiğin püfler onlarca kitap okuyarak ancak elde edilecek türden, lütfen ikinci bölümünden bizi yoksun bırakma...

sevgili Kad-ir hangi programı kullanıyorsun. Açılan, karanlık alanlardaki noise sorununu da halledersen senin yöntemi kullanmaya başlayacağım.

Bu gece KASK (Kocaeli Fotoğraf Sanatçıları Derneği) ile Yedigöllere gitmek için iki otobüs yola çıkıyoruz. İstanbul'dan da bir grup fotoğrafçı geliyormuş, fotoğraf çekenadamlar fotoğrafları çekeriz artık...

Yine KASK eğitim salonlarını kullanarak 4-5 ay sürecek seminer, workshop çalışmaları ve projeler içeren ileri fotoğrafçılık eğitimi başlattık. Her bir alanda konusunun önde gelen gelen fotoğrafçı ve hocalarından ders almaya başladık. Gelecek haftanın programında olan Ali İhsan Gökçen hocanın "Doğa ve manzara çekimleri" dersi özel bir nedenle bir sonraki haftaya ertelendi. Cumartesi günü eğitim yerine tüm öğrenciler Yuvacık barajı yukarılarında Aytepe'nin de tepesinde sanırım "Menekşe Yaylası"na gidiyoruz. Otobüsümüzde yer var, katılmak isteyen olursa haberleşelim...

#hamsikoy' tarafından 03.11.2007 19:13:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Kasım 2007, 18:46 - İp: 88.***.**7.19