netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

kadir sen bilmezsin bu pazarbeyi

Pentax-Samsung Kardeş firmalar, makina software haricinde aynı...

bu pazarbey neler etti herkese DSLR alana kadar, yok bu sarartıyor, yokbu yeşillendiriyor

istatistiklerideçok acayip pazarbeyin...
tek başına heryere yetişiyor, her konudan haberdar, herkonuda üstad...

yarın İstanbul u şereflendirecek
119 konu açmış,
6779 cevap yazmış

Tarih: 14 Eylül 2007, 14:00 - İp: 85.***.**5.89
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Haftalardır ortalık sessiz sakindi, tatil dönüşü yine eski hareket başladı. Çok zamandır görünmeyen ime ve cfiliz'in de ortaya çıkması aslında mesaj yazmasa da herkesin yazılanları okuduğunu gösteriyor kanaatindeyim.
sevgili erex, 50-135 değil bu, amatinin arkasından aldığım (neredeyse tamamına yakının Türkiye'de olduğunu zannettiğim)VL... bizim makinada 125 ayarı olmadığı için 135 seçtiğimden öyle görünüyor. Makro çekmek için önce eğitim almayı bekliyorum. Bu arada, elimdeki en uzun lens olduğundan şimdilik tele objektif olarak kullanıyorum.

#hamsikoy' tarafından 14.09.2007 14:51:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Eylül 2007, 14:15 - İp: 88.***.**4.123
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Komutan,Amati,As,erex,foxfo beğenileriniz için teşekkürler.
Yazlıkta ancak cep telefonu(gprs) ile net'e bağlanabildiğim için gönderilen fotolara bakamadım. Ancak şimdi gözatma fırsatım oldu.Hepsi çok güzeller.
Forumda VL 125 sahibi sayısı patlama yapmış, pahalı lens yatırımları herkesin makinasından memnun olduğunun, marka değişimi düşünmediğinin kesin göstergesi.

poz verenler:

Bodrum-Gündoğan koyu:

Yalıkavak

Uludağ'dan

Foça Küçük liman

#fhakguder' tarafından 14.09.2007 15:16:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Eylül 2007, 14:44 - İp: 88.***.**2.188
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili amati, siyah beyazı bu kadar yapabildim.

#hamsikoy' tarafından 14.09.2007 17:34:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Eylül 2007, 14:46 - İp: 88.***.**4.123
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

hamsiköy,
bu son gönderdiğin siyah/beyaz fotoğraf kadrajının bir de öndeki çocukları net, arkadaki gemi flu olanı var mı acaba? Bu kadraja her bakşımda aklıma o da geliyor nedense? Bu gibi kadrajlarda ben genelde iki türlüsünü de çekip deniyorum.

Tarih: 14 Eylül 2007, 15:13 - İp: 81.***.**7.88
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili melrock, tonları tutturamadım ama altına ekledim.
Siyah beyaza çevirme işi de başlı başına derya deniz imiş. Her bir renkle tek tek uğraşmak gerekiyor galiba.

#hamsikoy' tarafından 14.09.2007 19:26:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Eylül 2007, 17:33 - İp: 88.***.**4.123
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

http://olegkikin.com/shutterlife/pentax_k10d.htm

k10d kullanıcıları çekim sayılarını ekliyorlar. Bu sayede shutter mekanizmasının da ömrü az çok ortaya çıkıyor.En büyük sayı ise 120,000 ve shutter ömrünü tamamlamış. Bir de 1,450,001 var ama pek mantıklı değil. Belki doğrudur ama düşük bir ihtimal gibi geldi bana. Siz k10d kullanıcıları da ekleseniz de bu istatistiği geliştirsek?

#meliksahu' tarafından 14.09.2007 18:19:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Eylül 2007, 18:17 - İp: 88.***.**2.231
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Komutan,
Ben burayı bir aile gibi görüyorum o yüzden en azından benden izin almana hiç gerek yok. Senin yaptığın daha canlı olmuş. Teşekkürler.

Kad-ir
Soluk görünmesinin sebebini ben çözemedim. JPEG'e dönüştürürken bu hali alıyor. Programlarda bir ayarsızlık var ama çözemedim daha. Gerçi programlarla solukluk gideriliyor, çeşitli filtreler uygulayarak. Ama ilk mesajımda da dediğim gibi bu sıralar bu konuda bir tereddüt içindeyim.

fhakguder,
yine güzel fotolar ellerine sağlık. Fotolar nereden?

Tarih: 14 Eylül 2007, 20:28 - İp: 88.***.**2.24
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

foxfo fotograf düzenleme programlarından kullanıyor musun.aslında pek sevmiyorum ama şimdiye kadar okuduklarımdan anladığım dslr olayında düzenleme gerekli imiş.
fhakguder in fotolarında ki canlılık daha farklı .
özellikle karikatüst olan foto çok güzel.

#kad-ir' tarafından 14.09.2007 20:34:59 tarihinde düzenlendi.

#kad-ir' tarafından 14.09.2007 21:25:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Eylül 2007, 20:33 - İp: 85.***.**5.90
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 14 Eylül 2007, 20:50 - İp: 88.***.**3.145