netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

13- sarıgerme :

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-09-12

14-sarıgerme

15- Pamukkale Denizli çıkışındaki bir tepeden görünümü:

16-Denizli tepeden görünüm :

Tarih: 14 Eylül 2007, 02:46 - İp: 81.***.**1.209
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

17- Aphrodisias harabeleri (görmediyseniz yolunuz düşerse muhakkak görün):

18- Aphrodisias harabeleri 30 bin kişilik stad:

19-Bodrum gece :

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-09-04

20- Bodrum Yat limanı gün batımı :

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-09-04

Tarih: 14 Eylül 2007, 02:55 - İp: 81.***.**1.209
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

sayın foxfo hoş geldin.fotoğraflar harika özellikle Aphrodisias harabeleri fotoları müthiş elinize sağlık.

sayın erex değişik renklerin sudaki yansıması çok güzel.elinize sağlık

serkan,insan sırtı dönükken bile güzel poz verir mi?fotojenik olmak ayrı bişey.fotoğrafı recep abi mi çekti yoksa?çoktandır uğramıyo buralara

Tarih: 14 Eylül 2007, 09:20 - İp: 195.***.**8.122
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Aphrodisias harabeleri(tiffenle birleşebilir ) ve gece çekilen mezarlar çok güzel durmakta.Byabir gezmişiz güzel karelerle dönmüşüz

shn58 yok fotoyu izmir seyahatimde bir iş arkadaşım çekti,ilk Dslr :D kullanıcısı.realfriend yoğundur bu aralar şayet bende yoğunum arada bakıp şipşak yazıyorum.Akşm evde = vaktim oluyor.

Tarih: 14 Eylül 2007, 11:40 - İp: 88.***.**2.81
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Tatil hazineleri dökülüyor.Foxfo hoşgeldin çok güzel tatil yapmışsın anlaşılan.Ara sıra yolunu kaybetmek de güzel oluyor demek ki resimde görüldüğü gibi.Fotoğraflarını izlerken Müfettişlik günlerimi hatırladım.Fotoğraflarını çektiğin her yere birkaç kez uğramışlığım var.Afrodisias'a köylülerin traktörü ile gitmiştim.O zaman herkes beni önce turist sanıyordu zira oralara o dönemde sadece turistler gidiyordu. En çok Pamukkale'nin haline üzüldüm.Eski halinden pek eser kalmamış. Gözünü para hırsı bürümüş Siyasetçi-Bürokrat-Sözümona yatırımcı işbirliği doğa ve tarihi güzelliklerin köküne kibrit suyu dökmeye azmetmiş.Selamlar.

Tarih: 14 Eylül 2007, 11:58 - İp: 85.***.**4.189
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

camoka, serkan teşekkürler.

camoka, haklısın. Suyu otellere vereceğim diye mahvetmişler. Böylesine doğa harikalarını mahvetmekte üstümüze yok. Pamukkale'ye gidip de benim gibi gece travertenlere çıkma cesaretini gösterenler aman dikkat. Tam tepedeyken ışıkları kapattılar. Kaygan zemin, nereye bastığınızı göremiyorsunuz, bir tarafta uçurum, şehrin ışıkları gözünüzü alıyor. Makinenin flaş ışığıyla inmek zorunda kaldım. Yanınıza fener almadan çıkmayın.

Serkan, vakit bulunca tiffenleyeceğim

Bu arada Photomatix Pro v2.52 çıkmış ya da ben yeni gördüm. İndirmek isteyenler için
LINK

Teşekkürler.

#foxfo' tarafından 14.09.2007 12:57:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Eylül 2007, 12:53 - İp: 88.***.**2.24
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

merhabalar ,tatil resimleri her zaman güzeldir.(zaten bu sene tatile de çıkamadım ) sarıgerme de çok güzel bir yerdir,başka sarıgerme resimleri varsa eklersen en azından gitmiş gibi hissederiz.
yalnız fotograflarda bir donukluk var senki.afrodisias ve dalyan geçe çekimleri hariç renkler donuk görülüyor.
bir ayar problemi olabilir mi?ben de bu makineyi yeni aldım ama daha yeni tanımaya başladım.renklerin daha iyi çıktığını düşünüyordum.

#kad-ir' tarafından 14.09.2007 13:48:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Eylül 2007, 13:10 - İp: 85.***.**9.67
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

birbirinden güzel kareler, bütün arkadaşların eline sağlık..

aslında "Üstadlar" Raw çekin diyorlar hep... fark gerçekte dedikleri kadar var, ama bunu anlamak için bence biraz fotoğraf ilede uğraşmak gerekiyor...

Vista daki Picture Manager ile "auto corect" işlemi sonasında resimlerdeki PUS bir nebze olsada gideriliyor...

Sevgili Foxfo'nun bir karesi üzerinde bunu yapıp yolluyorum
Müsade almadım ama...

Tarih: 14 Eylül 2007, 13:37 - İp: 85.***.**5.89
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Komutan ne işin var senin k10d topiğinde. Çabuk Zamzon gx10 topiğine dön bakiimm.

Tarih: 14 Eylül 2007, 13:43 - İp: 88.***.**5.170
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

zamzon topiği o kadar popüler ki,sanırsınız en çok kullanılan makine "zamzon ".
helal olsun pazarbey e

Tarih: 14 Eylül 2007, 13:51 - İp: 85.***.**9.67