netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sea_gull3
sea_gull3 (üye)
Kocaeli / Amatör

arkadaşlar merhaba
benim bir sorunum var lütfen yardım
güzel k10demin flaşı çalışmamaya başladım
flaş ayarlarından flash mode flaş on yapıyorum tum modlarda ışıklı ortamda karanlık ortamda denedim olmadı yazılım
1.3 tekrar yukledim yine olmadı flaş arızalanmış olabilirmi eğer arızalandıysa bukey fotoğrafçılıkla nasıl iletişime gecebilirim ne kadar surer tamiri,kahretsin ya tamda fotoğraf kursuna yeni başlamıştım yardımlarınızı bekliyorum
şimdiden çok teşekkürler.

Tarih: 13 Eylül 2007, 08:06 - İp: 85.***.**5.98
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

[email protected] buraya gönderdiğim e-postaya hemen cevap vermişti sinan bükey.daha hızlı olsun diyosan 0212 293 77 17 ve 0212 249 11 41 telefon numaraları.inşallah en kısa sürede çözersin problemi

sayın ime özellikle 9,13,16,18. fotolar çok güzel eline sağlık.

sayın erex o kare benimde aklımda olan bi kareydi.kıskandım

sayın hamsıkoy 1. foto çok güzel eline sağlık

#shn58' tarafından 13.09.2007 09:10:16 tarihinde düzenlendi.

#shn58' tarafından 13.09.2007 09:10:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Eylül 2007, 08:56 - İp: 195.***.**8.122
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

aramıza hoş gelin kad-ir, Allah bağışlasın çok şeker bir kızın var, resim konusunda ise biraz zamana ihtiyaç var... zaman da bize kadraj da neyi nereye oturtacağımızı öğretiyor. Üstad lar daha iyi yorum yapacaklardır...

Sedatcım yine çok güzel bir kara ile döndün aramıza. Staj defterin konusunda kolaylıklar dilerim sana...

Erhan abi teşekkür ederim. Çok nefis bir kare olmuş...

Hamsiköy ilginç bir kare

Teşekkürler İme, VL hayırlı olsun, örümcek ağı çok güzel...

Fhakguder 2 side çok güzel olmuş eline sağlık...

Tarih: 13 Eylül 2007, 09:41 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

İlhan dediğim gibi hakkını vermişsin VL'nin.Keskinlik harika ayrıca müthiş bir arka plan yaratıyor.Özellikle makro meraklılarının çantasında olması gereken bir lens. Ahmed'in yardımıyla ben de almıştım ama çok kullanma imkanı olmadı. Bundan sonra kullanırım inşallah.VL'nin parasoley'i gerçekten çok kaliteli ama kullanışsız. Ter nedeniyle makinenin deri kısımlarda beyazlamış bir bölgeyi nemli bezle sildim.İşe yarayacak galiba.Sonucu görüp tamamına uygulayacağım.Fikir için teşekkürler.Selamlar

Erex Köprü balıkçılar ve cami çok güzel bir kompozisyon olmuş eline sağlık.

Tarih: 13 Eylül 2007, 10:34 - İp: 85.***.**1.29
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

VL parasoley takma ve çıkartma işlemi sırasında hafice bastırmak etkili oluyor, yurtdışından gelen bazı aspirinlerin kaparları gibi bastır ve aç... kilitleme içinde VL de hafiçe bastır ve çevir...

Sevgili Camoka; terdeki veya deniz suyunda ki TUZ aslında o beyazlık dediğin. nemli bez veya hafif camsil li bir bez çok işe yaracaktır...

Tarih: 13 Eylül 2007, 10:56 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

İki kare de benden aile tatilde

Tarih: 13 Eylül 2007, 11:53 - İp: 85.***.**1.29
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 13 Eylül 2007, 11:53 - İp: 85.***.**1.29
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Komutan teşekkürler.Su ile hafifçe silmek işe yaradı.
VL parasoleyde sorun, işi bittiğinde ters çevrilip objektif'e vidalanamaması.Parasoley'i Ayrıca taşımak gerekiyor.Parasoley objektifin üzerinde olduğunda objektif kapağını da vidalayamıyorsun.İme'nin bulduğu pratik çözümü bir denemeli.Ancak bu sefer de objektif önüne çok sayıda cam koymak o cam yüzeylerinde oluşacak toz ve kir açısından ne gibi soron yaratır bilemiyorum. Du bakalım bir çözüm bulacağız.

Tarih: 13 Eylül 2007, 12:05 - İp: 85.***.**1.29
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

shn58,buz pateni çok santsal olmuş.Eline sağlık.

kad-ir,aramıza hoşgeldin.

ime VL aldın sonunda demek.Hayırlı olsun abi.Güve kelebekleri çok güzeller.Çiçeklere gelince itiraf etmeliyim bokeh i senin kadar iyi kullanamıyorum abi.31mm ltd de de dikkatimi çekiyordun.Bokeh kullanımın çok başarılı bence.Ellerine sağlık abi.VL ye genel müdür mü

As VL salgını benden olmadı.Herkes de bir macro aşkı varmış ortaya çıkıverdi galiba

ironsailor teşekkürler.Gökyzüne göre pozlama yapınca ağaç karanlıkta kaldı biraz ama bende o kadar da karanlık değil

komutan,gün batımı

cfiliz,nerelerdesin sen be kardeşim?Verdin bize zehri,kendin kayboldun

sdtyrdkn,sağol kardeşim.Ben umudu kesmiştim bakmıyordum 2 haftadır.Almışlar sonunda

onixon teşekkürler kardeşim.

Erhan abi ellerinize sağlık.Özledik abi

Hamsiköy ilk foto da çocukların net alan dışında kalması göze çok hoş geliyor.Bir de siyah beyaz denesen mi?

fhakguder,ellerine sağlık.

camoka(selahattin abi) hoşgeldiniz abi.VL yi pek kullanamadım derken bu yusufçuk için de aynı fikirde iseniz ben macro yu bırakayım abi.Çok başarılı olmuş bence

Tarih: 13 Eylül 2007, 12:50 - İp: 81.***.**8.226
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Çok teşekkür ederim Ahmed senden böyle övgü alabildiysek ne mutlu bize.Namussuz hayvan tam da güneş en tepedeyken karşıma çıktı.Işık daka yatay gelseygi sonuç da daha da iyi olabilirdi. Salı,Çarşamba şirkette yoktun.

Tarih: 13 Eylül 2007, 13:03 - İp: 88.***.**2.10